Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#7126 Post autor: Wawrzyniec » pt sie 08, 2025 15:25 pm

Mnie bardziej i interesuje czy z taką przeszłością, jakieś zagraniczne służby nie mają jakiś haków?

Chociaż pod względem debilnych min, Dudzic nikt, nawet Jim Carrey w swoim prime time nie dorówna.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#7127 Post autor: lis23 » pt sie 08, 2025 16:59 pm

Krzysiek pisze:
czw sie 07, 2025 13:52 pm
lis23 pisze:
czw sie 07, 2025 06:11 am
.... ale to już widać, że to będzie Prezydent Konfederacji a nie PISu.
:? Nie zgadzam się z Tobą. To będzie prezydentura na zasadzie - "Będę służył temu, kto mi zagwarantuje nietykalność i dobrą posadę kiedy już przestanę być prezydentem wybranym z woli narodu. By nie pozostać na lodzie jak Duduś". :evil:
Na razie Nawrocki musi służyć temu, kto zapewni mu reelekcję w 2030 roku, może to być PIS ale równie dobrze może być to Konfederacja, lub PIS i Konfederacja.
Ogólnie, cała ta środowa inauguracja była bardzo amerykańska i w styla Trampa, nawet Pierwsza Dama miała się wzorować na żonie Prezydenta USA ;) Od dwóch dni mamy w Polsce kult jednostki o której nikt nic nie wie i Nawrocki jest już popularniejszy od Papierza Polaka ...
Wszyscy krzyczą, że mamy drogi prąd, Nawrocki obiecywał rachunki niższe o 33%, tymczasem chce zawetować ustawę wiatrakową, która jest - według Niego, projektem "pseudoekologów', bo najważniejszy jest przecież Człowiek, a nie jakiś tam klimat ;) Nasz nowy Prezydent nie tylko nie lubi wiatraków ale także samochodów elektrycznych i cały czas krzyczy o złym, Zielonym Ładzie: Polska potrzebuje odnawialnych źródeł energii bo obecnie większość prądu produkujemy z węgla ( choć PIS po cichu i po kryjomu zszedł z 89 do 505 udziału węgla ) a prąd z wiatru jest najtańszy i najczystszy, ale mamy przecież węgla na 300 lat, węgla, którego wydobycie jest w Polsce najdroższe na świecie + opłata za emisję co2 do atmosfery, więc jeśli zawetuje ustawę o wiatrakach to nie ma co liczyć na tani prąd i niskie rachunki.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#7128 Post autor: Krzysiek » pt sie 08, 2025 18:03 pm

Wawrzyniec pisze:
pt sie 08, 2025 15:25 pm
Mnie bardziej i interesuje czy z taką przeszłością, jakieś zagraniczne służby nie mają jakiś haków?
Zarówno na Dudusia jak i Batyra haki to ma tylko PiS, by obaj byli podporządkowani. A, że z Batyrem trochę za szybko niektóre sprawy wyszły jak "szydło z worka" (zresztą Szydło zawsze wychodziła aż się musi teraz wszędzie chować ze wstydu) to już inna sprawa. Teraz odpowiednie służby będą kasowały "teczki", ustawiały do pionu kolegów i świadków poprzednich dokonań obecnie panującego. Ale wg mnie, nie ma w Polsce partii, w której ukrytych śpiochów nie miałaby Rosja.
lis23 pisze:
pt sie 08, 2025 16:59 pm
....ale mamy przecież węgla na 300 lat, węgla, którego wydobycie jest w Polsce najdroższe na świecie + opłata za emisję co2 do atmosfery, więc jeśli zawetuje ustawę o wiatrakach to nie ma co liczyć na tani prąd i niskie rachunki.
Pomijając wcześniejsze co napisałeś, węgiel (tak samo jak paliwo, miedź, energia elektryczna i inne pochodne od państwowych spółek) jest tak drogi, ponieważ w spółkach Skarbu Państwa siedzą prezesi zarabiający miesięcznie średnio milion złotych polskich (pomimo ustaw kominowych itp). Do tego dochodzi bardzo rozbudowany aparat "zarządzający" gdzie minimalna stawka to ponad pół tego co zarabia prezes. A musisz jeszcze doliczyć setki ludzi (biorąc wszystkie spółki to tysiące), w różnych związkach zawodowych (średnio od 10 do 15 na jeden "zakład" pracy nie mówiąc już o związkach w spółkach córkach), gdzie ci pseudo związkowcy siedzą, zbijają bąki a mają płace wyższą od ludzi z produkcji, często nawet od osób z dozoru (nie mając kwalifikacji). Do tego dochodzą bardzo rozbudowane "profity" by gro tych ludzi siedziała cicho i tyrała. Ale zawsze i tak dwa razy tyle zarabia dozór. Można by prowadzić dyskusję i porównywać jak jest w prywatnych firmach ale nie zmienia to faktu jaki przedstawiłem powyżej. Z drożyzny (analogia do banków i ich prowizji, firm ubezpieczeniowych) na rynku biorą się później kolosalne zyski tych firm, które nie przekładają się na faktyczne zarobki szeregowych pracowników czy też na cenę za którą coś finalnie to na rynku oferują (do kosztów produkcji sztucznie zawyżanych)
Natomiast co do "zielonego ładu" to dotąd nie będzie porządku w tym temacie i niskiej ceny energii, dokąd chore "ustawy" pozwalają molochom energetycznym na dyktowanie cen energii oraz narzucanie zabójczych umów producentom energii elektrycznej - choćby zwykłym użytkownikom paneli na swoich posesjach.
Jeśli chcesz inny przykład - narzekasz na Pocztę polską (chyba każdy w tym kraju) :mrgreen: Ale kto był jej prezesem przez kilka lat i doprowadził do już prawie całkowitego upadku? sir Tomasz Zdzikot, który później został z nadania Partii prezesem KGHMu. Natomiast wcześniej był wiceministrem MONu :mrgreen: To jest dopiero ciekawy człowiek i bardzo podpadający pod teorię Kolegi Wawrzyńca, choć jeszcze bardziej moją :mrgreen:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#7129 Post autor: lis23 » sob sie 09, 2025 07:36 am

Ogólnie zauważyłem, że wiatraki są "be" bo są "niemieckie" a przecież wszystko co niemieckie to zło, bo Niemcy to wrogowie Polski + Sami Niemcy porzucili tę technologię i wracają do węgla. O tych niemieckich wiatrakach mówi PIS, Nawrocki i mój ojciec ;)

Wczoraj pokazywali reportaż, że gmina Smołdzino dostała dotację z UE, 5 milionów Euro na wybudowanie tanich mieszkań dla osób starszych lub niepełnosprawnych ale mieszkańcy gminy rzucili się do internetu i tam dowiedzieli się ( min. z tv Republika, z Facebooka, itp. ), że to na pewno będą mieszkania dla imigrantów i poszedł taki hejt, ze gmina musiała zwrócić dotację.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ