Problemy z pendrivem

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Problemy z pendrivem

#16 Post autor: lis23 » śr wrz 11, 2024 18:39 pm

Czy pliki w formacie FLACK można zamienić na format MP3?
Niestety, odtwarzacz CD nie chce odtwarzać plików w formacie FLACK, nie widzi takich albumów.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#17 Post autor: Krzysiek » śr wrz 11, 2024 20:36 pm

lis23 pisze:
pn sie 26, 2024 15:41 pm
Kupiłem sobie w Empiku pendrive SanDisc 130GB i on działa normalnie - tam są aż trzy rzeczy, jakiś PDF, jakieś sterowniki i moim zdaniem, skasowanie tego podczas formatu mogło sprawić, że CD nie widzi tego USB.
Nie i jeszcze raz nie. To co tam masz to nieistotne dane lub oprogramowanie do ew. szyfrowania na pena. Zwyczajnie źle robisz format lub nie w tym systemie w którym powinieneś jeśli chcesz na niego pakować muzykę (w obojętnie jakim formacie) a ma to być widziane przez USB w samochodzie, po podpięciu do amplitunera lub innego sprzętu audio-video...
lis23 pisze:
śr wrz 11, 2024 18:39 pm
Czy pliki w formacie FLACK można zamienić na format MP3?
Niestety, odtwarzacz CD nie chce odtwarzać plików w formacie FLACK, nie widzi takich albumów.
Tak i jest mnóstwo programów, które to konwertują.
Bo tylko kilka odtwarzaczy (jeśli tak można je nazwać) może zrozumieć format FLACK.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#18 Post autor: lis23 » pn lis 04, 2024 17:18 pm

Zapytam w tym temacie, żeby nie tworzyć nowego ;)
Samsung Smartwatch Watch 4, półtorej tygodnia temu naładowałem go, było 100%, po kilku godzinach był już rozładowany, nie dało się go włączyć, ładowarka też nie działa - miałem ją podłączoną do PC przez USB i przy odłączeniu jest dźwięk a po podłączeniu trzeba chwilę odczekać, pojawia się dźwięk i komunikat, że system nie widzi urządzenia USB - to samo mam w przypadku tabletu graficznego XP PEN podłączonego przez USB-C do PC. Czy ta ładowarka mogła się spalić? Boje się teraz podłączyć nowej bo nie mam już gdzie indziej miejsca, nie mam wolnego gniazdka a kabelek jest krótki.

artystyk
Parkingowy przed studiem nagrań

#19 Post autor: artystyk » wt lis 05, 2024 14:29 pm

Jeśli Twój pendrive SanDisk 120GB przestał być rozpoznawany przez odtwarzacz CD po formacie, możliwe, że problem wynika z nieodpowiedniego systemu plików. Wiele urządzeń audio, w tym odtwarzacze CD, lepiej współpracuje z systemem plików FAT32, który jest bardziej uniwersalny niż exFAT czy NTFS. Jeśli pendrive był wcześniej sformatowany na exFAT, a następnie na NTFS, a teraz wróciłeś do exFAT, może to być przyczyną problemów z jego wykrywaniem. Warto spróbować sformatować pendrive ponownie, tym razem na FAT32, co powinno poprawić jego kompatybilność z odtwarzaczem.
Co do aplikacji producenta, nie jest ona konieczna do działania pendrive'a, ale jej usunięcie podczas formatowania mogło wpłynąć na inne ustawienia lub pliki na urządzeniu. Aby przywrócić funkcjonalność pendrive'a do odtwarzania MP3, najlepiej będzie sformatować go na FAT32 za pomocą narzędzia takiego jak FAT32 Format lub AOMEI Partition Assistant, które pozwalają na formatowanie większych dysków do tego systemu plików. Pamiętaj jednak, że formatowanie usunie wszystkie dane z pendrive'a, więc upewnij się, że masz kopię zapasową ważnych plików przed przystąpieniem do tej operacji.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#20 Post autor: lis23 » wt lis 05, 2024 16:29 pm

W pendrivie zmieniałem system plików i w żadnym nie jest widoczny dla odtwarzacza CD ale już kupiłem sobie nowy na promocji w Empiku i jest ok ;) Teraz problem jest taki, że odtwarza mi albumy a dokładnie utwory na albumach w losowej kolejności a nie tak, jak powinno być a nie lubię tak słuchać ;)

Awatar użytkownika
Krzysiek

#21 Post autor: Krzysiek » czw lis 07, 2024 23:09 pm

lis23 pisze:
pn lis 04, 2024 17:18 pm
Zapytam w tym temacie, żeby nie tworzyć nowego ;)
Samsung Smartwatch Watch 4, półtorej tygodnia temu naładowałem go, było 100%, po kilku godzinach był już rozładowany, nie dało się go włączyć, ładowarka też nie działa - miałem ją podłączoną do PC przez USB i przy odłączeniu jest dźwięk a po podłączeniu trzeba chwilę odczekać, pojawia się dźwięk i komunikat, że system nie widzi urządzenia USB - to samo mam w przypadku tabletu graficznego XP PEN podłączonego przez USB-C do PC. Czy ta ładowarka mogła się spalić? Boje się teraz podłączyć nowej bo nie mam już gdzie indziej miejsca, nie mam wolnego gniazdka a kabelek jest krótki.
Czy mam rozumieć, iż wszystkie porty USB w komputerze masz na stałe zajęte i coś powpinane :?: :shock: Szybciej załatwiłeś port USB :? Coś innego do niego wciskałeś by sprawdzić? Może właśnie wcześniej któregoś pena? Bez konkretnych wyjaśnień, nie da się ustalić co jest nie tak... Za dużo wprowadzasz nieistotnych informacji do swoich pytań, by można było z nich cokolwiek sensownego zrozumieć :roll:
Zegarek mógł się bardzo szybko rozładować z wielu przyczyn, poczytaj o tym w necie... To, że komputer nie widzi ładowarki, nie oznacza iż jest zepsuta (na chwilę podłącz ją do innego lub choćby do laptopa i będziesz wiedział czy widzi). Ale wg mnie nie powinieneś jej podłączać pod USB komputera i w ten sposób ładować zegarek (czy coś innego - telefon również wpinasz do ładowania pod USB komputera?). Akurat na tym się nie znam, ale w teorii z komputerowego USB 3.0 masz maksymalnie 4,5W więc mocno obciążasz ten "terminal". Jeśli ze wszystkich ciągniesz tak samo, lub w tym samym czasie w pozostałych też przechodzą informacje, może siąść kontroler USB.
Stać Cię na pełno gadżetów a nie na porządną ładowarkę do wszystkiego czego nie powinno się podłączać do komputera :roll:

https://www.ugreen.pl/pl/menu/huby/huby-usb-c-67830

https://www.ugreen.pl/pl/menu/huby/huby-usb-67829

https://www.ugreen.pl/pl/products/ladow ... 774-162989

https://www.ugreen.pl/pl/products/ladow ... 47b-144917

https://www.ugreen.pl/pl/products/ladow ... 00w-140922

https://www.ugreen.pl/pl/menu/ladowarki/sieciowe-53344

Awatar użytkownika
Krzysiek

#22 Post autor: Krzysiek » czw lis 07, 2024 23:24 pm

lis23 pisze:
wt lis 05, 2024 16:29 pm
W pendrivie zmieniałem system plików i w żadnym nie jest widoczny dla odtwarzacza CD ale już kupiłem sobie nowy na promocji w Empiku i jest ok ;) Teraz problem jest taki, że odtwarza mi albumy a dokładnie utwory na albumach w losowej kolejności a nie tak, jak powinno być a nie lubię tak słuchać ;)
https://manuals.denon.com/DCD900NE/EU/P ... shhcjw.php

https://www.dobreprogramy.pl/drivesort- ... 975411329a

https://forum.satkurier.pl/topic/35582- ... e_vignette

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#23 Post autor: lis23 » pt lis 08, 2024 06:11 am

Z USB-C w PC ( jest tylko jeden port ) mam problem od 2021 roku - przede wszystkim, nie widzi mi tabletu graficznego XP PEN: muszę odłączyć tablet od PC, podłączyć do smartfona ( jest dźwięk ), ponownie podłączyć do PC ( jest dźwięk ), pojawia się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia USB, wtedy muszę wejść w ustawienia ekranu i zamiast "rozszerz te ekrany" muszę wybrać powiel lub pokaż tylko 2 ekran.
Ładowarka do Samsung Galaxy Watch4 ( dostałem go za darmo trzy lata temu ) nie działa ani pod PC, ani normalnie podłączona do gniazdka, wziąłem z T Mobile Watch Ultra i ta ładowarka działa bez problemu pod PC i USB-C.

Awatar użytkownika
Krzysiek

#24 Post autor: Krzysiek » pt lis 08, 2024 10:54 am

lis23 pisze:
pt lis 08, 2024 06:11 am
Z USB-C w PC ( jest tylko jeden port ) mam problem od 2021 roku - przede wszystkim, nie widzi mi tabletu graficznego XP PEN: muszę odłączyć tablet od PC, podłączyć do smartfona ( jest dźwięk ), ponownie podłączyć do PC ( jest dźwięk ), pojawia się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia USB, wtedy muszę wejść w ustawienia ekranu i zamiast "rozszerz te ekrany" muszę wybrać powiel lub pokaż tylko 2 ekran.
Ładowarka do Samsung Galaxy Watch4 ( dostałem go za darmo trzy lata temu ) nie działa ani pod PC, ani normalnie podłączona do gniazdka, wziąłem z T Mobile Watch Ultra i ta ładowarka działa bez problemu pod PC i USB-C.
Z USB-C w PC ( jest tylko jeden port )
:shock: :?: :roll: w zwykłym laptopie mam 3 + jakbym potrzebował HUBa. Coś się z Tobą nie można dogadać....
muszę odłączyć tablet od PC, podłączyć do smartfona
po co tablet podłączasz do telefonu przewodem :?: nie prościej z Bluetooth? Poza tym po co go łączyć z telefonem?
dostałem go za darmo trzy lata temu
dostałeś nowy czy używany? może komuś padła ładowarka i się pozbył śmiecia a Ty kupiłeś kolejny
wziąłem z T Mobile Watch Ultra
:mrgreen:
Ładowarka do Samsung Galaxy Watch4 nie działa ani pod PC, ani normalnie podłączona do gniazdka
a sprawdzałeś ją pod innym komputerem (laptopem)?
Jak mam rozumieć, posiadasz dwa zegarki a jedną ładowarkę :?: w tym jeden zegarek - Watch4 się nie ładuje - obojętnie z której ładowarki :?:

Weź choć raz napisz coś porządnie by nie trzeba było ciągnąć Cię za język..... :roll: :evil:

Czy do tabletu masz dołączony przewód HDMI? Czy tablet w czasie kiedy chcesz go podłączyć pod USB w komputerze, masz jednocześnie wpięty do sieci poprzez zasilacz?
Czy masz zainstalowane aktualne sterowniki w tablecie i komputerze?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#25 Post autor: lis23 » pt lis 08, 2024 11:38 am

w zwykłym laptopie mam 3 + jakbym potrzebował HUBa. Coś się z Tobą nie można dogadać....
Mam tylko jedno na płycie głównej, przynajmniej tak pisze w specyfikacji mojego PC - płyta główna: MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC .
po co tablet podłączasz do telefonu przewodem :?: nie prościej z Bluetooth? Poza tym po co go łączyć z telefonem?
Po włączeniu PC nie widzi on podłączonego tableta, muszę odłączyć przewód od PC, podłączyć go do innego urządzenia ( jest dźwięk 0 i potem znowu podłączyć do PC, wtedy jest dźwięk podłączenia ale wyskakuje komunikat, ze nie rozpoznano urządzenia USB - mam tak od dnia zakupu tego tabletu: XP PEN Artist 22R Pro, tablet jest tylko na USB-C, był do wyboru starszy model pod zwykłe USB ale ten miał dodatkowe przyciski boczne więc wybrałem ten model i mam z nim problem od maja 2021, pisałem do sklepu, tablet był w serwisie i ponoć działa poprawnie, jeden kabel USB-C się prawie spalił, był tak gorący że musiałem go odpiąć, wymieniłem go na nowy i nic się nie zmieniło.
Jak mam rozumieć, posiadasz dwa zegarki a jedną ładowarkę :?: w tym jeden zegarek - Watch4 się nie ładuje - obojętnie z której ładowarki :?:
Dwa zegarki i dwie ładowarki ;) - Watch Ultra ma inną budowę tego spodu, który się ładuje, więc i ładowarka jest inna, nie mam innego PC, laptopa, sprawdzałem ładowarkę normalnie w gniazdku i nie działa.

Weź choć raz napisz coś porządnie by nie trzeba było ciągnąć Cię za język..... :roll: :evil:

Czy do tabletu masz dołączony przewód HDMI? Czy tablet w czasie kiedy chcesz go podłączyć pod USB w komputerze, masz jednocześnie wpięty do sieci poprzez zasilacz?
Tak, tak i tak ;)
Tablet do PC łączy się poprzez HDMI i USB-C oraz przez zasilacz do kontaktu, mam sterowniki. Po prostu, PC ma z nim problem i go nie widzi, mam już nowo postawiony system, przeszedłem z W10 na 11 i nadal to samo, aktualizowałem też BIOS płyty głównej.

Awatar użytkownika
Krzysiek

#26 Post autor: Krzysiek » pt lis 08, 2024 13:04 pm

lis23 pisze:
pt lis 08, 2024 11:38 am
w zwykłym laptopie mam 3 + jakbym potrzebował HUBa. Coś się z Tobą nie można dogadać....
Mam tylko jedno na płycie głównej, przynajmniej tak pisze w specyfikacji mojego PC - płyta główna: MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC . https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/msi ... ukcja?p=16- 2 x USB 2.0 - rozumiem iż tam masz wpiętą klawierkę i myszkę; masz jeszcze inne wejścia (wyjścia) USB ale to wystarczy wymienić przewód. Wejdź na stronę https://sklep.ugreen-polska.pl/ kup porządnych kilka przewodów a nie jakieś druciki i nic się nie będzie grzało, przepalało itp. I do wszystkiego się podłączysz... Widzę, że to podobny problem jak z Twoimi przewodami HDMI...

Po włączeniu PC nie widzi on podłączonego tableta, muszę odłączyć przewód od PC, podłączyć go do innego urządzenia ( jest dźwięk 0 i potem znowu podłączyć do PC, wtedy jest dźwięk podłączenia ale wyskakuje komunikat, ze nie rozpoznano urządzenia USB - mam tak od dnia zakupu tego tabletu: XP PEN Artist 22R Pro, tablet jest tylko na USB-C, był do wyboru starszy model pod zwykłe USB ale ten miał dodatkowe przyciski boczne więc wybrałem ten model i mam z nim problem od maja 2021, pisałem do sklepu, tablet był w serwisie i ponoć działa poprawnie, jeden kabel USB-C się prawie spalił, był tak gorący że musiałem go odpiąć, wymieniłem go na nowy i nic się nie zmieniło. patrz co wyżej napisałem, poza tym jak widzę ta płyty główna ma możliwośc łączenia się poprzez Bluetooth

Dwa zegarki i dwie ładowarki ;) - Watch Ultra ma inną budowę tego spodu, który się ładuje, więc i ładowarka jest inna, nie mam innego PC, laptopa, sprawdzałem ładowarkę normalnie w gniazdku i nie działa. to już w bloku nie ma nikogo do kogo mógłbyś się zwrócić by to sprawdzić? ale jeśli nawet, wystarczyło dokupić ładowarkę a nie cały nowy zestaw... To tak jakbyś kupił browar bo chciałeś się napić piwa

Tak, tak i tak ;)
Tablet do PC łączy się poprzez HDMI i USB-C oraz przez zasilacz do kontaktu, mam sterowniki. Po prostu, PC ma z nim problem i go nie widzi, mam już nowo postawiony system, przeszedłem z W10 na 11 i nadal to samo, aktualizowałem też BIOS płyty głównej.
zawsze 2/3 roboty robią uaktualnione sterowniki; poza tym jak wyżej - nikt nie ma innego komputera byś mógł to sprawdzić :?: wszak kiedyś pisałeś, że brat Twojej siostry studiuje informatykę... :roll:

Awatar użytkownika
Krzysiek

#27 Post autor: Krzysiek » pt lis 08, 2024 13:22 pm

Jeszcze odnośnie tej płyty głównej:

https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/msi ... ukcja?p=21

https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/msi ... ukcja?p=22

na zdjęciach z aukcji ładnie pokazane co gdzie i jak:

https://allegro.pl/oferta/msi-mpg-z390- ... gLF3PD_BwE

Czy trzeba zawsze się wpinać dokładnie takim przewodem, jaki jest dołączony do zestawu? Nie, ponieważ wystarczy dokupić inny przewód - z inną "wtyczką", przejściówką itp. lub zwykłego HUBa i da się wszystko podłączyć... No chyba, że się ma sprzęt od Apple, ale to już stan umysłu :wink:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#28 Post autor: lis23 » pt lis 08, 2024 13:46 pm

Kabel USB-C do tableta i tak wymieniałem na nowy, dosłali mi drugi ze sklepu, pod Bluetooth mam podłączone słuchawki, pad od XSX ( który po aktualizacji też działa tylko na kablu ) ale tableta nie próbowałem podłączać pod Bluetooth, nie wiem czy się w ogóle da?

https://www.xp-pen.com/pl/product/1352.html

Tu są pokazane wszystkie wejścia w tablecie, nie wiem czym jest ten "rozdzielacz USB" a są takie dwa.

2 x USB-A
HDMI
USB-C
VGA

https://www.xp-pen.com/pl/subsidiary/1145.html

Ja miałem podłączone sposobem b, na razie tablet odłączyłem bo i tak nie działa a niektóre gry mają problem bo wykrywają dwa monitory. On ogólnie działa jako drugi monitor ale nie działa jako tablet graficzny, bo nie działa piórko, dopiero jak zmienię w ustawieniach ekranu z "rozszerz te ekrany" na powiel lub pokaż tylko 2 ekran.

Żeby sprawdzić czy Bluetooth zadziała, podłączyć tablet tylko pod HDMI i do kontaktu i spróbować go znaleźć w dodaj urządzenie w Bluetooth i urządzenia? Spróbowałem i wyskoczył mi tylko tv Sony i to nie obecny a mój poprzedni, który jest teraz w pokoju rodziców ;) Bez podłączenie poprzez USB-C tablet działa tylko jako drugi monitor, po podłączeniu zresztą też ;) Po podłączeniu poprzez USB-C w dodawaniu urządzenia pod Bluetooth wyskoczyło mi na chwilę nieznane urządzenie i znikło. Przez ok. dwa miesiące tablet był odłączony i teraz od razu jest dźwięk podłączenia i nie wyskakuje komunikat o tym, że nie rozpoznano urządzenia USB ale nadal tablet nie działa jako tablet, tzn. nie działa na nim piórko, działa zamiast myszki na monitorze PC ;)

Jeśli idzie o USB-C to w opisie mojego PC pisze:

USB Type-C - 1 szt.
USB Type-C VirtualLink (karta graficzna) - 1 szt.

Widoczne i opisane jest tylko to jedno USB-C.

Awatar użytkownika
Krzysiek

#29 Post autor: Krzysiek » sob lis 09, 2024 12:28 pm

Umiesz czytać ze zrozumieniem instrukcje lub inne porady w internecie? :shock: :?: :roll:
Coś się uparł na to złącze USB-C, nie masz innych USB w komputerze pod które możesz spróbować się wpiąć? Potrzebny Tobie tylko inny przewód... ale najlepiej jakiś dobry, skoro podstawowe (firmowe) nie wyrabiają i się grzeją. Może być coś nie halo z samym złączem USB-C lub całym chipem sterującym. Ale to mało prawdopodobne.
Podałem Tobie link do instrukcji płyty głównej, zdjęcia z czyjejś aukcji. Wepnij się z tabletem pod inne USB. Nie rozumiem co tworzysz :?: Podałeś dwa linki jak to wygląda i w tym 1352 jest obrazek pokazujący podłączenie tego tabletu do innego monitora tylko poprzez USB-C.
Natomiast niżej masz obrazek (opisane przyłącza) z podłączonymi do tabletu dyskiem i telefonem. Co jest napisane poniżej :?:

Możesz także podłączyć 22R Pro do komputera za pomocą dołączonego kabla HDMI/VGA, kabla USB-A do USB-C i zasilacza. Nie każdy komputer (płyta główna) posiada wejście USB-C więc producent tabletu z pewnością przewidział również połączenie z tabletu poprzez USB-C do USB 3.0 lub wyższego albo nawet z USB 3.0 na drugie takie samo...
Poza tym, jeśli musisz dzielić ekran komputera to masz coś nie tak w ustawieniach. Jak rozumiem po wpięciu się tabletem powinieneś mieć tylko ekran z tabletu? Może to tylko kwestia przełączenia się w samym monitorze na inne wejście? Też w swoim mam 3 różne wejścia...

To może na głos trzeba Tobie przeczytać każdą z instrukcji? Uaktualnij wszystkie sterowniki (komputer i tablet), poszukaj w necie opisów co zrobić kiedy nie działa piórko.... poszukaj w necie opisów co i jak skonfigurować (połączyć) tablet ze swoją płytą główną po Bluetooth. To wszystko i wiele więcej jest w necie - wystarczy wpisać hasło i poszukać, przeczytać ze zrozumieniem oraz postępować zgodnie z informacjami.
Więcej się ode mnie nie dowiesz, ponieważ marnuję czas na coś co możesz sam sobie znaleźć i zrobić (lub kupić i zastosować).
Nie wiem, poświęć swój czas, pojedź do serwisu ze swoim komputerem i niech tam wszystko Ci ustawią... Zapłacisz im odpowiednio za brak wiedzy z Twojej strony. Oni będą zadowoleni, Ty również, ponieważ nagle wszystko Ci zadziała i ze wszystkim się połączy... Ja już nie mam do Ciebie sił na tłumaczenie jak krowie na rowie :evil:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#30 Post autor: lis23 » sob lis 09, 2024 13:30 pm

Nie próbowałem podpinać tableta innym kablem niż USB-C, które to powinno być? USB-A? A może USB-C w tablecie i zwykłe USB w PC? Sorry ale nie znam się na tych technicznych aspektach a szwagier, który pracuje w serwisie też nie umiał tego inaczej podłączyć. Nie wiem, czy mam na płycie głównej VGA ( D - Sub ), na pewno mam DisplayPort bo tam mam podłączony monitor bo inaczej nie działa G0Sync, musi być pod DisplayPort, takie złącza mam na płycie głównej:

USB 2.0 - 2 szt.
USB 3.2 Gen. 1 - 2 szt.
USB 3.2 Gen. 2 - 1 szt.
USB Type-C - 1 szt.
USB Type-C VirtualLink (karta graficzna) - 1 szt.
Wejście/wyjścia audio - 5 szt.
Wyjście S/PDIF - 1 szt.
RJ-45 (LAN) - 1 szt.
HDMI - 1 szt.
HDMI (karta graficzna) - 2 szt.
Display Port - 1 szt.
Display Port (karta graficzna) - 2 szt.
PS/2 Combo - 1 szt.
AC-in (wejście zasilania) - 1 szt.
Złącze antenowe - 2 szt.

Widocznie one są zaślepione bo mam na widoku tylko jedno DisplayPort a pisze, że są dwa.

Po podłączeniu do PC, tablet pojawia się jako drugi monitor, jest ekran 1 i 2 i są trzy tryby:

Rozszerz te ekrany
Powiel te ekrany
Pokaż tylko 1 lub 2

Na początku działało rozszerzenie, póxniej, gdy musiałem bawić się z wypinaniem i wpinaniem kabla USB-C musiałem wchodzić w ustawienia ekranu, zmienić, np. na powiel i z powrotem na rozszerz i działo, teraz już w ogóle nie działa rozszerz, tylko powiel lub pokaż tylko 2 - przy powielaniu mój monitor 1440p przełącza się na 1080p, więc lepiej wybrać drugą opcję, czyli włączyć tylko ekran tabletu - nie wiem, dlaczego to tak działa, źle jest od samego początku i myślę, że to coś jest nie tak z płytą główną lub z samym USB-C - tylko dlaczego tablet nie działa poprawnie a ładowarka do Watch Ultra już tak?

Napisz mi tylko prosto: czy mogę podłączyć to tak, że do tableta USB-C a do PC zwykłe USB ( 2.0 lub 3.0 ) albo przez to USB-A?
Obecnie mam kabel USB-C - USB-C, spytałbym w jakimś sklepie komputerowym ale został już tylko Komputronik, wszystkie polikwidowali. Problem może być w tym, że USB mam pozajmowane bo jest klawiatura, myszka, pad od XSX, dysk zewnętrzny, mam jeszcze za biurkiem taką przedłużkę USB i tam mógłbym go podpiąć.

ODPOWIEDZ