W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1 Post autor: Bucholc Krok » pt gru 25, 2009 14:41 pm

Na stronie SC są podane tylko 2 wydania:
1. amerykańskie z 15 XII 2009
2. japońskie z 23 XII 2009
(Adam: w związku z tym, że oba wydania mają niemal identyczne okładki, czy nie mogłeś dać fotki z OBI? Po co powtarzać? :) Jeśli takiej nie miałeś, to czy będziesz miał później możliwość zamiany fotek? Jak to jest na SC?)
Co z wydaniem unijnym? Nie żebym się specjalnie przejmował tą wersją, ale też powinno być już na SC, bo chyba wyszła?
Czy ktoś już coś słyszał o wydaniu "deluks"? :)

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#2 Post autor: Ele » pt gru 25, 2009 15:14 pm

Wydanie deluks? Brzmi supcio, możesz jaśniej? :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 25, 2009 15:57 pm

A po co wydane "deluxe"? Przecież i tak na płycie jest ponad 70 minut. Za mało?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#4 Post autor: Mystery » pt gru 25, 2009 16:00 pm

Za mało?
STANOWCZO :!: :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#5 Post autor: Bucholc Krok » pt gru 25, 2009 16:03 pm

Ele pisze:Wydanie deluks? Brzmi supcio, możesz jaśniej? :D
Jest całkiem prawdopodobne, że w przypadku takiego tytułu (głównie pewnie ze względów finansowych - żeby wyciągnąć od klienteli więcej kasy) pojawi się więcej wydań niż tylko te podstawowe. Jest to chyba tylko kwestia czasu. :) Tym bardziej, że już się pojawiło sporo okołoavatarowego śmiecia. Oczywiście najpierw musi się trochę sprzedać zwykłych kopii. ;)

http://www.amazon.com/b/ref=sr_tc_sc_2_ ... 2237944011

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#6 Post autor: Bucholc Krok » pt gru 25, 2009 16:06 pm

Wawrzyniec pisze:A po co wydane "deluxe"? Przecież i tak na płycie jest ponad 70 minut. Za mało?
Niekoniecznie musi chodzić li tylko o muzykę. :) Może będzie jakieś wydanie CD + DVD (making of)? Pole do popisu dla marketingowców jest spore.

Awatar użytkownika
Ele

#7 Post autor: Ele » pt gru 25, 2009 20:01 pm

1. Zdecydowanie za mało. Szczególnie, że często słyszę opinie, że w filmie znalazło się dużo mocnych kawałków, których nie ma na płycie (jak zwykle)

2. Proszę, po raz kolejny, o używanie funckji edit. 2 posty tej samej osoby pod rząd wyglądają niechlujnie i są niezgodne z netykietą.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#8 Post autor: Bucholc Krok » pt gru 25, 2009 20:22 pm

Ele pisze:2. Proszę, po raz kolejny, o używanie funckji edit. 2 posty tej samej osoby pod rząd wyglądają niechlujnie i są niezgodne z netykietą.
Ale to chyba nie na tym forum? :D
A co do próśb, to ja prosiłem o podawanie odpowiedzi na zagadki w kolejności: kompozytor - film - utwór i chyba tylko jedna osoba tak podaje.. I tą osobą nie jest Ele...

Awatar użytkownika
Ele

#9 Post autor: Ele » pt gru 25, 2009 20:47 pm

offtop /on

Jestem aktywnym użytkownikiem tego forum, forum cdaction, forum fantasy shrine, forum guild wars, forum guild wars guru, forum erepublik. Jeszcze kilka innych się znajdzie, ale nie wymieniam, bo nie jestem aktywny. Na każdym forum, za wyjątkiem tego, pisanie 2 postów pod rząd jest w złym takcie, najczęściej skutkuje to złączeniem obu postów przez moderatora. 2 posty pod rząd pisane są tylko i wyłącznie w ściśle określonych wyjątkach (np. aukcje - w celu podniesienia danego tematu na górę listy).

A zagadki to inna sprawa. Nie podoba mi się krytyka związana z moimi zagadkami - nie podobają się te utwory - proszę ich nie słuchać. W regulaminie na całe szczęście nie ma punktu, który mówi "Nie wolno dawać utworów z MV/RCP", dlatego mam prawo dać taki utwór jaki chcę. Najlepiej poproszę o listę kompozytorów i informację, jakie ich utwory mogą być zamieszczone w zagadce. A forma to już moja wina. O ile nie zrezygnuję z uczestnictwa, postaram się zachować przyjętą formę odpowiadania.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#10 Post autor: Bucholc Krok » sob gru 26, 2009 08:58 am

Ele pisze:(..)Na każdym forum, za wyjątkiem tego, pisanie 2 postów pod rząd jest w złym takcie, najczęściej skutkuje to złączeniem obu postów przez moderatora.
Czyli tutejsi moderatorzy źle działają? :D Proponuję wystosować list otwarty do kolegi Babucha. Mnie odpowiadają fora, gdzie jest większy luz, gdzie dyskusje (i powstające podczas nich dygresje - odchodzenie od tematu) nie są tłamszone.
A zagadki to inna sprawa. Nie podoba mi się krytyka związana z moimi zagadkami - nie podobają się te utwory - proszę ich nie słuchać.
Jeśli komuś nie podoba się krytyka jego zagadek, nie musi brać udziału w zabawie (może w ogóle zakazać krytyki na forum czegokolwiek? Bo pewnie krytyka jako taka też się komuś nie podoba..). Całe szczęście nie ma takiego obowiązku. Każdy ma prawo przygotowywać zagadki z najgorszych gniotów, ale niech nie wymaga od innych, że będą siedzieć cicho. Tutaj wciąż się komentuje dokonania muzyczne (i nie tylko ;)) różnych artystów. Nie widzę powodu, dla którego w konkursie miałoby być inaczej.
W regulaminie na całe szczęście nie ma punktu, który mówi "Nie wolno dawać utworów z MV/RCP", dlatego mam prawo dać taki utwór jaki chcę.
Najlepiej poproszę o listę kompozytorów i informację, jakie ich utwory mogą być zamieszczone w zagadce.
Nie ma takiej listy i nie będzie. Komentarze pewnie będą (każdy ma prawo wyrazić własne zdanie nt. zagadki). Moje zagadki w poprzedniej edycji też się większości osób nie podobały (mam przygotowane kolejne, które też się nie spodobają. :)). I co z tego? Co mnie obchodzi, że komuś nie podoba się artysta, którego ja lubię?
Poza zagadkami także moje podpowiedzi się nie podobały! I z tego powodu też nie rozpaczam, choć krytyki dot. podpowiedzi zupełnie nie rozumiem. :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Avatar

#11 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 08, 2010 19:37 pm

Bucholc Krok pisze:Na stronie SC są podane tylko 2 wydania:
1. amerykańskie z 15 XII 2009
2. japońskie z 23 XII 2009
Jest też wydanie koreańskie, jakby ktoś chciał zebrac wszystkie. ;)

Obrazek

http://www.amazon.com/Avatar-Motion-Pic ... 66&sr=1-12

Adamie... czyń swoją powinność. ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#12 Post autor: Adam » pt sty 08, 2010 20:21 pm

daj spokój, dodadzą za 2 lata o ile w ogóle.. poza tym Amazon ma zawsze niekompletne dane.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#13 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 08, 2010 20:42 pm

Toć Twoje aktualizacje robią piorunem. :) Tym bardziej, że to Avatar to powinni szybko dodać. Dane chyba masz wszystkie? Nawet jest fotka tylnej wkładki. A płyta wyszła 17 grudnia. Zróbmy eksperyment! :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#14 Post autor: Adam » pt sty 08, 2010 20:51 pm

odpowiedź w załozonym poście o SC.
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2010 09:42 am przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#15 Post autor: Adam » pn sty 11, 2010 09:37 am

O widzę że nagle Althazana SC polubił znów i wrzuca, pewnie Jego, dodane japończyki :P Niektórzy to mają farta ;-)

ODPOWIEDZ