W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
MaciekG.
- Parkingowy przed studiem nagrań
-
Kontakt:
autor: MaciekG. » ndz sty 30, 2011 14:02 pm
Witam
Otóż mam mały problem który mnie nurtuje od dłuższego czasu

Chodzi mi o wydanie muzyki z drugiego Batmana. Na allegro spotkałem się z dwoma wydaniami różniącymi się tym że jedno na rewersie posiada tracklistę+lista płac natomiast drugie jedynie listę płac. Jak to jest ? Czy jedno z tych wydań to pirat ? Oczywiście nie chodzi mi o wydanie dwupłytowe tylko te pierwsze podstawowe.
Maciej Gruszczyński
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » ndz sty 30, 2011 14:40 pm
MaciekG. pisze:Witam
Otóż mam mały problem który mnie nurtuje od dłuższego czasu

Chodzi mi o wydanie muzyki z drugiego Batmana. Na allegro spotkałem się z dwoma wydaniami różniącymi się tym że jedno na rewersie posiada tracklistę+lista płac natomiast drugie jedynie listę płac. Jak to jest ? Czy jedno z tych wydań to pirat ? Oczywiście nie chodzi mi o wydanie dwupłytowe tylko te pierwsze podstawowe.
Takich wydań się nie piratuje, więc na 99,99% to normalne wydania, tylko jedno pewnie amerykańskie, drugie europejskie, albo jeszcze jakieś inne...
-
Adam
- Jan Borysewicz
wydanie eu posiada samą traklistę na tylnej okładce, a wersja us ma pod bat-znakiem dodatkowo twórców albumu. abstrahując - nie polecam kupna żądnej z tych wersji - kiepska jakość dźwięku, zmieniony miks w stosunku do wersji filmowej w kilku utworach, i mało muzyki. wydanie LaLi nie dość że lepszej jakości pod względem audio i miksu, to zawiera oryginalne wersje filmowa a nie przemontowane pod album, i jeszcze lepiej się go słucha, o czym już było mówione w poście o tym wydaniu