Melodyphony - Best of Joe Hisaishi

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

Melodyphony - Best of Joe Hisaishi

#1 Post autor: Łukasz Waligórski » pt paź 01, 2010 10:57 am

Joe Hisaishi polubił LSO :) W zeszłym roku nagrał z nimi MinimaLRhythm, a w tym roku swoje największe przeboje - trochę przearanżowane. Mam MinimaLRhythm i muszę przyznać że płyta brzmi świetnie - zarówno jeśli chodzi o wykonanie jak i nagranie. Dlatego już kupiłem ten krążek, chociaż wydany będzie za miesiąc....

http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UMCK-9387

To Limited Edition. Dostępne jest też zwykłe i Limited Edition do którego dołożone jest MinimaLRhythm... Szkoda tylko że znowu nie będzie angielskich napisów na DVD... :(

"Greatest hits album release from Joe Hisaishi including tracks selected from the fans' requests. Music are played by the piano by Joe Hisaishi himself backed by London Symphony Orchestra. Recorded at Abbey Road Studios in London. Included tunes: "Mizu no Tabibito" (from the film of the same name), "Kiki's Delivery Service (new arrange ver.)" (from the Ghibli film of the same name), "Departures" (from the film of the same name), "Summer" (from the Takeshi Kitano's film "Kikujiro"), "One Summer's Day" (from the Ghibli film "Spirited Away"), "My Neighbor Totoro" (from the Ghibli film of the same name), and more. Limited edition B includes a bonus DVD featuring interview with Joe Hisaishi and recording scenery. *Unless otherwise indicated, DVDs are region-2 encoded (Japan, Europe, and Middle East), and carry no subtitles."

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2 Post autor: Adam » pt paź 01, 2010 10:59 am

Minimal też miał być niby wielki limit to cd+dvd, a rozplenili to jeszcze na licencje koreańcom i tajwańczykom oszuści :) akurat mnie składaki nie interesują, ale to polezy tak samo jak minimal i będzie można dostać za pół darmo jak ktoś będzie chciał..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3 Post autor: Adam » sob paź 23, 2010 09:28 am

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#4 Post autor: Łukasz Waligórski » sob paź 23, 2010 11:39 am

Na zdjęciu wygląda nieciekawie... ale pewnie dlatego że to taka sama połyskliwa okładka na w przypadku MinimaLRhythm.

Obrazek

bladerunner

#5 Post autor: bladerunner » sob paź 23, 2010 11:41 am

kojarzy mi się z odyseją kosmiczną :) .

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#6 Post autor: Łukasz Waligórski » sob paź 23, 2010 11:45 am

Trochę lepsze wersja

Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#7 Post autor: Łukasz Waligórski » wt paź 26, 2010 08:54 am

Tracklista:

1. Water Traveller
2. Oriental Wind
3. Kiki's Delivery Service
4. Saka No Ue No Kumo-NHK
5. Departures
6. Summer
7. Orbis
8. One Summer's Day
9. My Neigbour TOTORO

Turek

#8 Post autor: Turek » wt paź 26, 2010 13:08 pm

Ubóstwiam Joe'go ale odnoszę wrażenie że facet za bardzo odcina kupony od dawnych dzieł. Przecież te utwory mieliśmy już na soundtrackach, image albumach, nagraniach z koncertów, jego solowych wykonaniach, aranżacjach na mniejsze bądź większe składy... Na masie płyt. Ile można katować to samo?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#9 Post autor: Adam » wt paź 26, 2010 14:05 pm

Dlatego też od Departures - wyjątku - nie stworzył nic ciekawego :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#10 Post autor: bladerunner » wt paź 26, 2010 15:08 pm

Adam Krysiński pisze:Dlatego też od Departures - wyjątku - nie stworzył nic ciekawego :)
Polecicie coś ? bo ja chyba nie słyszałem żadnej pracy Hiszasziego :P .

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#11 Post autor: Adam » wt paź 26, 2010 15:16 pm

EPIC FAIL blada :D .. jak bedziesz znał to co u mnie na półce lezy to będziesz najwiekszy fanboj Hisaishiego :P;-)
#FUCKVINYL

bladerunner

#12 Post autor: bladerunner » wt paź 26, 2010 15:25 pm

Adam Krysiński pisze:EPIC FAIL blada :D .. jak bedziesz znał to co u mnie na półce lezy to będziesz najwiekszy fanboj Hisaishiego :P;-)
Nie mogę się doczytać, wyślij Mi na meila jakiś najlepszy tytuł.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#13 Post autor: Koper » wt paź 26, 2010 16:46 pm

bladerunner20 pisze:Polecicie coś ? bo ja chyba nie słyszałem żadnej pracy Hiszasziego :P .
Matko, jaki EPIC FAIL...
i ten gość śmie z nami dyskutować, że jakiś HGW to mistrz czegoś tam...
Litości...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#14 Post autor: bladerunner » wt paź 26, 2010 16:49 pm

Koper pisze:
bladerunner20 pisze:Polecicie coś ? bo ja chyba nie słyszałem żadnej pracy Hiszasziego :P .
Matko, jaki EPIC FAIL...
i ten gość śmie z nami dyskutować, że jakiś HGW to mistrz czegoś tam...
Litości...
a Ty znowu to samo, to, że jest to mój ulubiony kompozytor nie oznacza, że uważam, że jest najlepszy na świecie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#15 Post autor: Koper » wt paź 26, 2010 16:54 pm

No ale jak Ty nie znasz połowy klasyków muzyki filmowej to o czym Ty chłopie chcesz dyskutować w temacie i pociskać jakieś argumenty o wizjonerskości HGW i inne bzdety?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ