QUANTUM OF SOLACE Ch.Lennertz
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
QUANTUM OF SOLACE Ch.Lennertz
Czy ktoś z was posiada w/w pozycję? Interesują mnie te wszystkie "magiczne " oznaczenia na krążku(zwłaszcza kod(y)IFPI), które pozwalają określić, czy płyta nie jest aby piratem.
Tej płyty nie mam, ale jak odczytasz kody, to zawsze można sprawdzić gdzie płyta została wytłoczona: http://www.redbrick.dcu.ie/~griffin/ifpi.html
- Nominowany do Emmy
Tak, ważny jest TYLKO ten bliżej środka płyty, wytłoczony na - z reguły - przezroczystym plastiku. On powinien być w bazie. Ten drugi (tłoczony na srebrnej części) to tylko specyfikacja płyty - tego na pewno nie będzie.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Niestety, akurat tych kodów na stronie , którą podałeś, nie ma. Czy to jest normalne, że na płycie są dwa, różne kody IFPI?
- Nominowany do Emmy
Dzięki za wyjaśnienie, ale tego kodu również nie ma. Wyczytałem, ze ich baza jest nieoficjalna i nie zawiera wszystkich kodów, więc ciągle jest nadziejaAlthazan pisze:Tak, ważny jest TYLKO ten bliżej środka płyty, wytłoczony na - z reguły - przezroczystym plastiku. On powinien być w bazie. Ten drugi (tłoczony na srebrnej części) to tylko specyfikacja płyty - tego na pewno nie będzie.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Niestety, akurat tych kodów na stronie , którą podałeś, nie ma. Czy to jest normalne, że na płycie są dwa, różne kody IFPI?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Nominowany do Emmy
Jest, coś około 20zł mnie kosztowała. Jest wykonana solidnie(chodzi mi o sam krążek, porządnie wykonany nadruk), posiada dwa numery IFPI. Płyta gra świetnie, muzyka jest kapitalna, a pytałem tak z czystej ciekawości. Może kiedyś trafie na kogoś kto takie wydanie posiada i moja próżność zostanie zaspokojonaBucholc Krok pisze:Hm.. ale to nie jest ta płyta kupiona za kilka euro?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Nominowany do Emmy
- Nominowany do Emmy
- Nominowany do Emmy
- Nominowany do Emmy
wszystko zalezy od tego jaką wersję nabyłeś. oficjalnie wydany limitowany score był przez BSX, dawali to tylko jako dodatek jesli ktoś zamówił u nich jednorazowo za sto dolców sumę zamówienia - nie można tego było zdobyć inaczej, choć oczywiście potem odsprzedawano to na ebayu... wszystko inne to klony lub bootlegi.
NO CD = NO SALE
- Nominowany do Emmy
Nie dostałem tego od BSX. Bootleg to nie jest, bo sprawdziłem w bazie kodów IFPI i takowe figurują. Nie wiem jak to się ma do klona, bo nawet nie wiem z czym to się je i jak jest robione. Masz może informację, jakie magiczne cyferki, czy inne oznaczenia powinny być na płycie?Adam Krysiński pisze:wszystko zalezy od tego jaką wersję nabyłeś. oficjalnie wydany limitowany score był przez BSX, dawali to tylko jako dodatek jesli ktoś zamówił u nich jednorazowo za sto dolców sumę zamówienia - nie można tego było zdobyć inaczej, choć oczywiście potem odsprzedawano to na ebayu... wszystko inne to klony lub bootlegi.