W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Rambo III complete jak najbardziej mam w planach o ile będzie znowu dostępne za 20$, wydanie od Scotti Bros kupiłem za 16 zł min. ze wzgledu na piosenkę, której nie ma na complete. W przypadku First Blood nie widzę sensu płacić 3x tyle za wersję 2CD, która prawie nic nowego nie wnosi (nawet jeśli lepiej brzmi), szczególnie, że tego score'a aż tak bardzo jak II i III nie lubię. Z kolei II mam od Silvy i też nie widzę sensu inwestować w wydanie 2CD od Intrady. Kupiłbym też chętnie czwórkę, ale ceny są chore.
Spoko, sam z dwójki mam wersję Silvy i nie widzę za bardzo potrzeby rozszerzania (tym bardziej przy dzisiejszych cenach). Rambo III jest cały czas za 20$, jedynie nie ma go w tej chwili na magazynie.
Fotki kolekcji zrobię kiedy indziej (jakoś, jak będzie mnie stać na nową półkę i będę musiał to wszystko uporządkować), ale moje zakupy ostatnio i prezent świąteczny od brata:
Georges Delerue - Agnes of God
Jerry Goldsmith - Ghost and the Darkness (Intrada, używka)
Harry Gregson-Williams - The Martian (Deluxe, prezent świąteczny od brata, przez Niemcy)
Mychael Danna - The Life of Pi (używka).
Kopii recenzenckiej nie liczę oczywiście, ale to, co uznaję za score roku, w kolekcji też jest