LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
Dla Niego chyba w ogóle płyty to głupoty, bo pisał, że nie słucha 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

bladu jest typowym przedstawicielem polskiego internauty, czyli "przecież płacę za internet, więc wszystko co w nim jest mam za darmo i legalnie i nic więcej nie potrzebuję". także nie karmcie trolla 

#FUCKVINYL
E tam, płaci jeszcze bodajże 20zł za Spotify premium! 

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Mam nadzieję że na tym E.T. 2CD, będzie zawart zremasterowany album z re-reciem wydanym przez MCA. Koncertowe aranże Williamsa są tam znakomite a sam album jest rewelacyjnym doświadczeniem, znacznie ciekawszym niż wydanie 20th, które to ma tendencje do snucia się.
-
- Spec od additional music
Nie chciałem zakładać odrębnego tematu, a wydaje mi się, że jest to odpowiedni dział i temat na moje spostrzeżenia. Chodzi mi dokładnie o pogarszającą się jakość LaLi raz, że płyty cieńsze, co za tym idzie lżejsze i bardziej się wyginają to teraz doszła jeszcze gorsza jakość pudełek, kiedyś jako zamienniki kupiłem parę 2 płytowych pudełek i muszę powiedzieć jakość fatalna, póżniej kupiłem znowu od innego sprzedawcy i powiem tak jakość na 4+ wyobrazcie sobie moje zdziwienie jak dostałem Die Hard i Cutthroat Island od LaLi i razem z nimi dokładnie identyczne pudełka na 2 CD jakie kupiłem w sklepie w PL na wymianę jakby coś kiedyś odpukać się stanie oryginalnym.
Jedynie co jest idealne w LaLi na chwilę obecną to booklety na razie. Strach pomyśleć bo jak kupujemy produkt stricte kolekcjonerski w większości przypadków i nie raz za duże pieniądze to mamy prawo wymagać idealnych wydań. Jaka jest wasza opinia o tym jak LaLa wydaje teraz płyty ? Czy może ja jestem przewrażliwiony i się czepiam?
Jedynie co jest idealne w LaLi na chwilę obecną to booklety na razie. Strach pomyśleć bo jak kupujemy produkt stricte kolekcjonerski w większości przypadków i nie raz za duże pieniądze to mamy prawo wymagać idealnych wydań. Jaka jest wasza opinia o tym jak LaLa wydaje teraz płyty ? Czy może ja jestem przewrażliwiony i się czepiam?
było to poruszane, od dawna jakość spadła, a płyty są tłoczone np w Bułgarii - kiedyś po nr IFPI to sprawdzono, ale chyba dotyczyło Intrady, nie pamiętam teraz.
#FUCKVINYL
-
- Spec od additional music
Temat o jakości był poruszany, ale z tego co pamiętam o wydaniach Intrady, o LaLi nie było mowy.
raczej zbiorczy był.. LaLa akurat i tak jest najlepsza pod tym i wydawniczym względem, przynajmniej na razie.
#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Utwór Adventure on Earth na oryginalnym albumie, tym z 1982 roku, to jest właśnie wersja z filmu, której potem już nie ma na rozszerzonych OST, gdzie trafiło wykonanie alternatywne. Tylko mniej więcej połowa muzyki z albumu została nagrana specjalnie z myślą o nim, w tym Flying, Over the Moon, E.T. and Me
Na pewno? Przecież Flying czy Over the Moon to właśnie są swego rodzaju suity/wersje koncertowe a nie odpowiednie fragmenty filmowe.
Ja oczekuję, że będzie coś takiego:
CD1 - kompletna ścieżka (tak jak w filmie)
CD2 - remaster albumu z lat 80-ych + różnorakie wersje koncertowe/alternate'y
Racja. Wydaje mi się, że jednak jest dość istotna różnica między tym, co przygotowuje Titus a Goldwasser na przykład. A najbardziej irytują mnie teksty, w których 3/4 autor pisze o filmie, jego powstawaniu, a muzyce poświęca niewiele.Jedi-Master pisze: ↑czw sie 31, 2017 16:32 pmJedynie co jest idealne w LaLi na chwilę obecną to booklety na razie. Strach pomyśleć bo jak kupujemy produkt stricte kolekcjonerski w większości przypadków i nie raz za duże pieniądze to mamy prawo wymagać idealnych wydań.

Goldi to jet marny grafikarz przy Titusie. W ogóle Titus w LaLi i Bergin w Lakeshore niszczą cały system.
#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Przeczytaj raz jeszcze, co napisałem

końcówka najważniejsza
na wydaniu 20th nie była w oryginale.

#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Właśnie słucham podstawki i ona jest świetna i oby tej nowej wersji było bliżej do niej, niż do tego albumu z okazji 20-stolecia filmu, który jest ... nudny?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John