Ja używam karty kredytowej.bladerunner pisze: A jak wy kupujecie z Amazona. co.uk kupujecie bony czy macie kartę kredytową , bo ja mam tylko debetową i nie mogę.
Gdzie i jak kupować?
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Nominowany do Emmy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
tą wypłacam , debetową chyba nie można płacić w sklepach typ kerfour itd?.Bucholc Krok pisze:Czyli to jest ta do wpłatomatu? Tą to się chyba nie da. Do zakupów to oni mają inne karty, za które się płaci.
Oknadszyszkownik Kilkujadek pisze:Spróbuj teraz , może już działa.bladerunner pisze:ja mam debetową Vise Electron, bank Mbank, ale kiedyś próbowałem i coś nie bardzo moge kupić

Za wikipedią :
''Karta debetowa - karta płatnicza wydawana do rachunku bankowego. Obciąża ona konto posiadacza na kwotę transakcji w momencie jej wykonywania. Kwota transakcji nie może przekroczyć stanu środków dostępnych na koncie posiadacza karty.
Kartami debetowymi raczej nie można dokonywać transakcji przez Internet, ale nie jest to regułą. Wyjątek stanowi większość kart debetowych VISA, w Polsce wydawanych np. przez banki Inteligo, LUKAS Bank, Millennium Bank, MultiBank, Kredyt Bank, Polbank, mBank, BZWBK czy Deutsche Bank''
''Karta debetowa - karta płatnicza wydawana do rachunku bankowego. Obciąża ona konto posiadacza na kwotę transakcji w momencie jej wykonywania. Kwota transakcji nie może przekroczyć stanu środków dostępnych na koncie posiadacza karty.
Kartami debetowymi raczej nie można dokonywać transakcji przez Internet, ale nie jest to regułą. Wyjątek stanowi większość kart debetowych VISA, w Polsce wydawanych np. przez banki Inteligo, LUKAS Bank, Millennium Bank, MultiBank, Kredyt Bank, Polbank, mBank, BZWBK czy Deutsche Bank''
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale w zwykłych, stacjonarnych sklepach nie możesz nią płacićbladerunner pisze:tą wypłacam , debetową chyba nie można płacić w sklepach typ kerfour itd?.

A co do kart debetowych to mam od ponad 10 lat i normalnie płacę.
Amazon blokuje kwotę na karcie od razu przy składaniu zamówienia czy dopiero jak posegreguje zamówienie?nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Ja używam karty kredytowej.bladerunner pisze: A jak wy kupujecie z Amazona. co.uk kupujecie bony czy macie kartę kredytową , bo ja mam tylko debetową i nie mogę.
I czemu Amazon nie pyta o kod CVV?
faktycznie, limity w tej rubryce są ustawione ''fabrycznie'' na 0złswordfish pisze:Sprawdź jakie masz limity transakcyjne na stronie Twojego eKonta (karty->karta debetowa->VE Electron->parametry->zmiana limitów). Może limity masz ustawione na zero lub już wykorzystałeś?bladerunner pisze:ja mam debetową Vise Electron, bank Mbank, ale kiedyś próbowałem i coś nie bardzo moge kupić
To rozumiem, że mam zmienić i spróbować ?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Nominowany do Emmy
Dopiero przy wysyłce. O kod CVV nie pytaj, bo nie wiem. Nie jest to jednak jedyny sklep, który nie wymaga tego zabezpieczenia.swordfish pisze:Amazon blokuje kwotę na karcie od razu przy składaniu zamówienia czy dopiero jak posegreguje zamówienie?nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Ja używam karty kredytowej.bladerunner pisze: A jak wy kupujecie z Amazona. co.uk kupujecie bony czy macie kartę kredytową , bo ja mam tylko debetową i nie mogę.
I czemu Amazon nie pyta o kod CVV?
kurdenadszyszkownik Kilkujadek pisze:Co do wysyłki za darmochę, to nadal jest powyżej 20 funtów, właśnie sprawdzałem.
How do I get FREE Super Saver Delivery?
Place over £25 of eligible items in your Shopping Basket.
Więc albo się pomyliłeś, albo oni się pomylili, albo coś ściemniasz
Blokuje tuż przed przystąpieniem do wysyłki - czyli jeśli wysyłkę masz za 2 tygodnie od wpłaty, to sumę odejmuje ci mniej więcej po 10 dniach, a jeśli mogą wysłać od razu na dniach, to nawet i tego samego dnia ci zje z konta, choć oczywiście aby odnotować to w historii potrzeba kilku dni - w zależności od banku.swordfish pisze:Amazon blokuje kwotę na karcie od razu przy składaniu zamówienia czy dopiero jak posegreguje zamówienie?
A po co?I czemu Amazon nie pyta o kod CVV?
A debetową mbanku można bez problemu płacić zarówno w necie, jak i w sklepie - wszystko zależy od ustawień konta. Zmień sobie bladu limity i możesz szaleć.