Co ostatnio kupiliście?
-
hp_gof
Re: Co ostatnio kupiliście?
No ja zamówiłem na niemieckim amazonie
Ale się okazało, że mieli tylko importowane
Ale generalnie zawartość jest taka sama (rozkładana wkładka), czy jest książeczka czy jakoś jeszcze inaczej to wszystko wygląda?
to samo wszystko, zawartość i forma, tylko ten tył o wiele ładniejszy

w sumie ciekawi mnie co się stało FBI że przez tyle lat szpeciła okładki praktycznie wszystkich wydań z USA w wytwórniach nie-fanowskich, a nagle przestali prawie 2 lata temu? czyżby przerzucili się z płyt na efekt post-Snowden?

w sumie ciekawi mnie co się stało FBI że przez tyle lat szpeciła okładki praktycznie wszystkich wydań z USA w wytwórniach nie-fanowskich, a nagle przestali prawie 2 lata temu? czyżby przerzucili się z płyt na efekt post-Snowden?
NO CD = NO SALE
Dobrze schodzi w zestawie szmatka (lub ręcznik) namoczona/y wrzątkiem (lub gorącą wodą)hp_gof pisze:i generalnie nie cierpię czyścić kleju po wszelkich naklejkach, którymi oblepione są opakowania, bo niekiedy zostaje on na plastiku

- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Parę różnych + to co na zdjęciu

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
"The 5-Man Army" to jest nowe wydanie FSM? Przecież mieli zdechnąć ileś lat temu? Podźwignęli się jednak?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No właśnie się zastanawiałem, bo widzę inne niż normalnie wieczko.
Jak by nie psioczyć na wydania amerykańskie to zawsze podobało mi się u nich to (w przeciwieństwie do wydań europejskich), że wieczka miały (zazwyczaj) paski zamiast kulek, dzięki czemu książeczki się nie przecinały. A tu taka lipa.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Bucholc Krok pisze:Jak by nie psioczyć na wydania amerykańskie to zawsze podobało mi się u nich to (w przeciwieństwie do wydań europejskich), że wieczka miały (zazwyczaj) paski zamiast kulek, dzięki czemu książeczki się nie przecinały. A tu taka lipa.
NO CD = NO SALE
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Po 1. płacę ciężki pieniądz oczekując jakości, a nie dość, ze partolą z dźwiękiem to jeszcze wtryniają na dzień dobry książeczki z defektem. I jeszcze mam płacić za pudełko. Za 2,2zł mam ciastko francuskie z jabłkiem!
Po 2. oczywiście tak robię, tzn. robiłem. Sporo pudełek wymieniłem (jeszcze nie wszystkie) dawno temu, ale wówczas jeszcze można było dostać takie pudełka normalnie w MM. Teraz jest sam szajs.
Po 2. oczywiście tak robię, tzn. robiłem. Sporo pudełek wymieniłem (jeszcze nie wszystkie) dawno temu, ale wówczas jeszcze można było dostać takie pudełka normalnie w MM. Teraz jest sam szajs.
Osobiście w takie plastiki zaopatruje się .
Polecam !!! tanie nie są , ale biją na łeb nawet opakowania z wytwórni .
link http://allegro.pl/philips-audio-cd-r-80 ... 51299.html
link http://allegro.pl/philips-audio-cd-r-80 ... 51299.html
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale to są płyty, a chodzi o same pudełka.
Zresztą w CDR-y już nie wierzę. Kiedyś sporo nagrywałem, głównie przegrywałem oryginały, żeby ich nie używać, ale jakiś czas temu sprawdziłem kilka i były problemy z odczytem. Szkoda forsy.
Jeżeli chcesz kupić najlepsze z możliwych opakowanie typu Jewel case to tylko z ( CD_R , DVD.itp) Ja te krążki wyrzucam i wykorzystuje tylko opakowanieBucholc Krok pisze:Ale to są płyty, a chodzi o same pudełka.Zresztą w CDR-y już nie wierzę. Kiedyś sporo nagrywałem, głównie przegrywałem oryginały, żeby ich nie używać, ale jakiś czas temu sprawdziłem kilka i były problemy z odczytem. Szkoda forsy.
ale że drogie?? , dla perfekcjonisty -no problemo!!
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Do czego to doszło, żeby kupować CDR-y dla samych opakowań. Nawet odpowiednie pudełka przestali produkować w 3 RP. 
- galljaronim
- John Powell
Niestety, Michał dobrze prawi. Ciężko teraz dostać dobre pudełko, o ile w ogóle. Jedynym sposobem jest kupić cd, ale też nie od każdego, bo na przykład Sony ma beznadziejne pudełka. Kiedyś jeszcze można było kupić choćby na allegro ze 100 pudełek po CD od Philipsa w niezłej cenie.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Toć podobno mamy kapitalizm? Klient chce to towar jest.galljaronim pisze:Niestety, Michał dobrze prawi. Ciężko teraz dostać dobre pudełko, o ile w ogóle.
Gdy zaczynałem swoją przygodę z CDR-ami kupowałem właśnie płyty Sony po 10 w paczce i podmieniałem te pudełka, bo były świetne. Później przerzuciłem się na rulony po 100 płyt, bo była lepsza kalkulacja, ale wówczas jeszcze można było dostać same (dobre) pudełka. Natomiast kupowanie płyt dla samych pudełek kłóci się z moją filozofią. To straszne marnotrawstwo.Jedynym sposobem jest kupić cd, ale też nie od każdego, bo na przykład Sony ma beznadziejne pudełka.