Co ostatnio kupiliście?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Co ostatnio kupiliście?

#856 Post autor: Bucholc Krok » wt sie 02, 2016 22:00 pm

hp_gof pisze:A z gejszy to mam już chyba wszystko teraz: DVD, CD, książkę i nawet oryginalny polski plakat kinowy :)
A masz BR-a i LP-a? :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

hp_gof

#857 Post autor: hp_gof » wt sie 02, 2016 22:09 pm

Polskiego wydania na blu chyba nie ma, a winyl jest słaby, więc sobie daruję :P Poza tym nie lubię dublować rzeczy, które mam, a tu mamy różne nośniki, ale prezentujące ten sam produkt (muzyka, film).

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#858 Post autor: Bucholc Krok » wt sie 02, 2016 22:21 pm

hp_gof pisze:a winyl jest słaby, więc sobie daruję :P
W jakim sensie? Bo nie kolorowy?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

hp_gof

#859 Post autor: hp_gof » wt sie 02, 2016 23:23 pm

Nie, po prostu jedną stronę z dwóch krążków ma pustą, a nie mieści się na jednym talerzu niestety. Więc nagranie jest na trzech stronach, czwarta jest "etched".

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#860 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 03, 2016 13:54 pm

Ale nie rozumiem, jaki jest problem. :) Lepiej, żeby wydali na jednej płycie i niepełną czy 2 LP-y zajmują Ci za dużo miejsca? :)

hp_gof

#861 Post autor: hp_gof » śr sie 03, 2016 16:50 pm

Po prostu nie podoba mi się, że jedna strona jest niewykorzystana :P Poza tym nie lubię dublować płyt, więc wybieram albo CD albo LP. Kupiłem CD, temat zamknięty ;)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#862 Post autor: Ghostek » śr sie 03, 2016 18:20 pm

Rozumiem i szanuję osoby kolekcjonujące winyle. Dla mnie to drogi i mało praktyczny sport. Mało praktyczny, bo co kilka minut trzeba przekładać płytę. A ja wolę jak całość gra bez dziubdziania w odtwarzaczu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#863 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 03, 2016 19:29 pm

Teraz do vinyli dorzucają też wersje CD i/lub digital. Ale to tylko te lepsze firmy. A dziubdzianie ma swój urok. ;)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#864 Post autor: Ghostek » śr sie 03, 2016 19:30 pm

No nie wątpię. Ja tam wolę słuchać na leżąco, a zmienianie tej pozycji po 3-4 razy podczas odsłuchu to nie moja bajka :D
Obrazek

hp_gof

#865 Post autor: hp_gof » śr sie 03, 2016 21:20 pm

Mnie po zakupie gramofonu, jednej płyty winylowej i prezencie w postaci dwóch płyt winylowych przeszła ochota na winyle :P Zaspokoiłem ciekawość chyba :P I musiałoby to być coś naprawdę zajebistego, żebym chciał kupić następną :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#866 Post autor: DanielosVK » śr sie 03, 2016 23:42 pm

hp_gof pisze:Mnie po zakupie gramofonu, jednej płyty winylowej i prezencie w postaci dwóch płyt winylowych przeszła ochota na winyle :P Zaspokoiłem ciekawość chyba :P I musiałoby to być coś naprawdę zajebistego, żebym chciał kupić następną :P
Może mi oddać gramofon zatem. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

hp_gof

#867 Post autor: hp_gof » czw sie 04, 2016 01:29 am

Nie oddam, bo to nie tylko gramofon, ale gramofon/CDplayer/radio/USB-mp3player w jednym ;) Więc się przyda :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#868 Post autor: Adam » czw sie 04, 2016 09:29 am

ile żeś za to dał i jakiś link please? :) bo się zastanawiam nad czymś takim :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#869 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 04, 2016 11:19 am

A po co Ci gramofon??? :o

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#870 Post autor: Ghostek » czw sie 04, 2016 11:43 am

Wiesz, winyli w jewele nie pakują... :mrgreen:
Obrazek

ODPOWIEDZ