SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :

#841 Post autor: Adam » czw kwie 05, 2012 19:21 pm

może Rutkowski Patrol? :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#842 Post autor: bladerunner22 » pt kwie 06, 2012 12:33 pm

UP

The Assassination of Jesse James - Nick Cave - 10 PLN
Transformers Revenge of the Fallen The Score - 10 PLN
Fantastic Four - John Ottman - 10 PLN
Rodzina Robinsonów- Danny Eflman - 10 PLN
Perfume The Story of a Murderer - 10 PLN
Predators - John Debney- 15 PLN
Evan Almighty- John Debney - 10 PLN
Evening- Kaczmarek - 10 PLN
Spiderman - Danny Elfman - 10 PLN
Big Fish- Danny Elfman - 10 PLN
M2 B - Danny Eflman -10 PLN
Hidalgo - James Newton Howard -10 PLN
The Man In The Moon- James Newton Howard -10 PLN
Grand Canyon- James Newton Howard -10 PLN
Treasure planet - JNH - 15 PLN
Troy- James Horner 5 PLN
Hannibal -5 PLN[/quote]
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Turek

#843 Post autor: Turek » sob kwie 07, 2012 10:55 am

Sprzedam:

Jerry Goldsmith : 40 years of film music (BOX 4CD)

Pirates of the Carribean (Silva)

pisać priw albo na turekrambo@gmail.com

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#844 Post autor: Ghostek » sob kwie 07, 2012 12:08 pm

Turek pisze:Sprzedam:

Jerry Goldsmith : 40 years of film music (BOX 4CD)
Poebaoo??!! Genialny box!!
Obrazek

Turek

#845 Post autor: Turek » sob kwie 07, 2012 12:40 pm

Za 100 lat nadal będę mógł go kupić a teraz potrzebuje kasy na inne nadchodzące wydania

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#846 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 07, 2012 14:13 pm

Ghostek pisze:Poebaoo??!! Genialny box!!
40 lat na 4 płytach to nie może być genialne. ;)
Turek pisze:Za 100 lat nadal będę mógł go kupić a teraz potrzebuje kasy na inne nadchodzące wydania
Słuszne podejście.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#847 Post autor: Ghostek » sob kwie 07, 2012 15:10 pm

Bucholc Krok pisze:
Ghostek pisze:Poebaoo??!! Genialny box!!
40 lat na 4 płytach to nie może być genialne. ;)
A jednak. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#848 Post autor: Adam » sob kwie 07, 2012 15:11 pm

boxy prażan ssą i Turek dobrze robi że to sprzedaje, lepiej za tą cenę mieć 2 oryginalne pełne scory niż jakieś badziewne suitki-podróby ze 100 filmów.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#849 Post autor: Ghostek » sob kwie 07, 2012 15:17 pm

Do czego to dochodzi, żeby Turek lał na Prażan, a ja występował w ich obronie. Ech...
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#850 Post autor: Adam » sob kwie 07, 2012 15:29 pm

bo nigdy nie potrafiłem i nie potrafie zrozumieć tej polskiej mentalności - typu nie stać mnie na merola, to kupię malucha, przecież też dobre auto, i będę wmawiał wszystkim że to wystarczy i że jest fajne.. nigdy nie kupiłem składanek z nieoryginalnymi wykonaniami i nie zamierzam. przymierzałem się nie raz, ale dokładniejsze przestudiowanie całego wydania przed zakupem zawsze tylko zniechęcało i dziękowałem bozi żem tej kasy nie wydał na takie cuśie. płyty kupuję od 95 r i jak mnie nie stać, to nie mam ,trudno, lub zbieram na to, a nie kupuję sobie marny substytut żeby mylnie oszukiwać swój stan posiadania czy dobre samopoczucie. do dziś wielu płyt nie mam, ale nie pójdę na łatwizne i nie kupię marnego skłądaka żeby mieć 3 minutowy temacik w nieoryginale i się podniecać. wolę czegos nie mieć, niż mieć badziewie. szczególnie jeśli chodzi o takie wielkie nazwiska i takie składaki z ich nieoryginalnymi wykonaniami to jest zbrodnia i psucie rynku oraz żerowanie na - taka jest prawda - mniej rozeznanej klienteli którzy wzorem muzyki popularnej szukają po prostu tanich best of'ów. mnie by tylko irytowało że np zamiast całej płyty omenu mam na składaku jeden ledwo temat itp itd. pomijam już fakt jak to w ogóle brzmi - połowa do wykoszenia jak ktoś zna oryginały. słuchał ktoś w ogóle tych ścierw w boxie Barryego czy Williamsa i Hornera, porównując z oryginałami? przecież to idzie się powiesić przy większości traków, porównując to do oryginalnych i pięknych płyt.

zabrałbym Turkowi wszystkie wydania Conanów jakie ma i dał mu jakąś składankę z jednym kawałkiem Riders Of Doom, i ciekawe czy byłby zadowolony że ma Conana :P

no ale temat prażan i ich nieszczęsnych niskobudżetowych składanek z podróbkami był już tu wałkowany :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#851 Post autor: Ghostek » sob kwie 07, 2012 15:47 pm

Adam pisze:bo nigdy nie potrafiłem i nie potrafie zrozumieć tej polskiej mentalności - typu nie stać mnie na merola, to kupię malucha, przecież też dobre auto, i będę wmawiał wszystkim że to wystarczy i że jest fajne.. nigdy nie kupiłem składanek z nieoryginalnymi wykonaniami i nie zamierzam. przymierzałem się nie raz, ale dokładniejsze przestudiowanie całego wydania przed zakupem zawsze tylko zniechęcało i dziękowałem bozi żem tej kasy nie wydał na takie cuśie. płyty kupuję od 95 r i jak mnie nie stać, to nie mam ,trudno, lub zbieram na to, a nie kupuję sobie marny substytut żeby mylnie oszukiwać swój stan posiadania czy dobre samopoczucie. do dziś wielu płyt nie mam, ale nie pójdę na łatwizne i nie kupię marnego skłądaka żeby mieć 3 minutowy temacik w nieoryginale i się podniecać. wolę czegos nie mieć, niż mieć badziewie. szczególnie jeśli chodzi o takie wielkie nazwiska i takie składaki z ich nieoryginalnymi wykonaniami to jest zbrodnia i psucie rynku oraz żerowanie na - taka jest prawda - mniej rozeznanej klienteli którzy wzorem muzyki popularnej szukają po prostu tanich best of'ów. mnie by tylko irytowało że np zamiast całej płyty omenu mam na składaku jeden ledwo temat itp itd. pomijam już fakt jak to w ogóle brzmi - połowa do wykoszenia jak ktoś zna oryginały. słuchał ktoś w ogóle tych ścierw w boxie Barryego czy Williamsa i Hornera, porównując z oryginałami? przecież to idzie się powiesić przy większości traków, porównując to do oryginalnych i pięknych płyt.
Adam, ja rozumiem twoją frustrację, ale ta składanka Goldiego jest naprawdę udana - jedyna taka, z której jestem dumny mając w swojej kolekcji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#852 Post autor: Adam » sob kwie 07, 2012 15:48 pm

ale to nie frustracja tylko prawda :) z tym Dżerym - fakt jest chyba najlepsza z dużych nazwisk w ich katalogu - o niebo lepsza od Hornera, Dżona czy Barryego, ale nie zmienia to faktu że 1/3 wykonów i tak jest do odstrzału.
I Ty - dźwiękowiec - powienieneś tym abrdziej być na oryginał wyczulony :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#853 Post autor: Ghostek » sob kwie 07, 2012 15:50 pm

Adam, nie myl pojęcia dźwiękowiec z pedantem dla którego liczy się tylko pierwotny oryginał i pierwotny miks. Choć pewnie połowa forum nie widzi tutaj żadnej różnicy, więc po co sobie język strzępić. ;P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#854 Post autor: Adam » sob kwie 07, 2012 15:55 pm

no więc zostańmy na tym że Turek wreszcie zmądrzał i sprzedaje ten badziewny substytut i koniec tematu :P
#FUCKVINYL

Turek

#855 Post autor: Turek » sob kwie 07, 2012 15:59 pm

Powiedziałem wyraźnie - sprzedaję (i sprzedałem już na allegro) wiele płyt, mniej mi potrzebnych bo nadchodzi wiele scorów, na których mi ogromnie zależy.

BOX 40 Years Goldsmitha jest ZNAKOMITY i tyle. Sprzedaję go bo jest to wydanie, które za milion lat świetlnych będę mógł znów kupić, bo będzie dostępne, więc jak na razie obędę się bez niego.

Niebawem wychodzi Conan od Intrady, chcę też kupić ten wielki BOX Ben-Hura z FSM, na czasie wyjdzie re-rec Quo Vadis Rozsy, FSM ma wydać też BOX z wszystkimi The Ten Commandments... Więc kasę muszę mieć na to

ODPOWIEDZ