Co ostatnio kupiliście?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: Co ostatnio kupiliście?

#796 Post autor: kiedyśgrześ » sob sty 23, 2016 06:52 am

Ghostek pisze:
Obrazek
a to urządzenie pod zacnymi płytami to jakiej marki? albo inaczej, zakładając, że to jest klawiatura sterująca, co tu się opłaca kupić w tych klimatach żeby nie zbankrutować, profesjonalnych zastosowań nie będzie, administrator coś poradzi?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#797 Post autor: Ghostek » sob sty 23, 2016 09:59 am

Zwykły prosty Axiom49 za kilka stówek kupion. Z Cubase/Reason/Fl śmiga jak dziki, więc nie moge złego słowa powiedzieć :) No ale nie wiem co na to "profesjonaliści" ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#798 Post autor: Krzysiek » sob sty 23, 2016 13:33 pm

kiedyśgrześ pisze:a to urządzenie pod zacnymi płytami to jakiej marki? albo inaczej, zakładając, że to jest klawiatura sterująca, co tu się opłaca kupić w tych klimatach żeby nie zbankrutować, profesjonalnych zastosowań nie będzie, administrator coś poradzi?
A ja coś napisałem o urządzeniu pod płytami :?: :lol: :roll: Dałeś sobie może czas by przeczytać wcześniejsze moje wypowiedzi :?: Widzisz gdzieś na tym zdjęciu głośniki Kolegi Ghostka (o które cały czas toczy się dyskusja) do odsłuchu studyjnego "zaadaptowane" w domu, któy nie ma studyjnej akustyki i toru w jakim jest przygotowywana muzyka pod mastering :?: Natomiast jeśli w ten domowy tor odsłuchowy wpięte jest jeszcze to urządzenie... cóż, naprawdę się poddaję..... :?

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#799 Post autor: Paweł Stroiński » sob sty 23, 2016 18:18 pm

A dlaczego zauważyłeś, że Grześ ciągnie temat monitorów? Spytał o klawiaturę sterującą. Przecież nie ciągnął twojego tematu. Dlaczego się wtrącasz w zupełnie inną dyskusję?

Mówiąc wprost, to co ma Tomek w domu, co ma gdzie wpięte, to nie jest twoja sprawa. Może zbiórka na kurs savoir-vivre'u dla Kolegi Krzyśka?

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#800 Post autor: Ghostek » sob sty 23, 2016 18:54 pm

Krzysiek pisze:A ja coś napisałem o urządzeniu pod płytami :?: :lol: :roll: Dałeś sobie może czas by przeczytać wcześniejsze moje wypowiedzi :?: Widzisz gdzieś na tym zdjęciu głośniki Kolegi Ghostka (o które cały czas toczy się dyskusja) do odsłuchu studyjnego "zaadaptowane" w domu, któy nie ma studyjnej akustyki i toru w jakim jest przygotowywana muzyka pod mastering :?: Natomiast jeśli w ten domowy tor odsłuchowy wpięte jest jeszcze to urządzenie... cóż, naprawdę się poddaję..... :?
Z każdym kolejnym takim postem mam wrażenie, że avatar twojego profilu nie jest przypadkowy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek

#801 Post autor: Krzysiek » sob sty 23, 2016 19:27 pm

Paweł Stroiński pisze:A dlaczego zauważyłeś, że Grześ ciągnie temat monitorów? Spytał o klawiaturę sterującą. Przecież nie ciągnął twojego tematu. Dlaczego się wtrącasz w zupełnie inną dyskusję?

Mówiąc wprost, to co ma Tomek w domu, co ma gdzie wpięte, to nie jest twoja sprawa. Może zbiórka na kurs savoir-vivre'u dla Kolegi Krzyśka?
Nadal jesteś obrońcą matek karmiących? Dobrego piwa się zawsze napiję, w zacnym gronie i też kiedy ktoś postawi.
Mówiąc wprost, jak już tak piszesz, to bacz by na tym Forum czyjeś czysto subiektywne opinie (poparte jedynie odsłuchem na sprzęcie też złożonym w bardzo "specyficzny" sposób) nie miały wpływu na faktyczny stan rzeczy - czyli jakość nagrania danej płyty. I zachowaj trochę "swojego" savoir-vivre'u zwracając się nastętępnym razem do kogokolwiek przez duże "T" :wink: Wykasuj moją wypowiedź i po sprawie :|
Ghostek pisze:Z każdym kolejnym takim postem mam wrażenie, że avatar twojego profilu nie jest przypadkowy.
:shock: Aż dziw, że dopiero teraz doszedłeś do takiego wniosku :mrgreen:

A Kolegę kiedyśgrzesia bardzo przepraszam, że wpieprzyłem się w gumiakach w Jego wypowiedź i posądziłem też o rozprzestrzenianie herezji :D
Kiedyś może się za to zrewanżuję jakimś trunkiem.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#802 Post autor: Paweł Stroiński » sob sty 23, 2016 20:16 pm

Savoir-vivre nigdzie nie mówi, że w internecie komunikowanie się wielkimi literami jest jakkolwiek wymagane. Zwłaszcza bym z tym uważał na forach internetowych. Czy jak rozmawiasz z kolegą na ulicy, to mówisz do niego z wielkiej litery też? Czy po prostu prowadzisz naturalną konwersację? To nie jest epistolografia.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#803 Post autor: Paweł Stroiński » sob sty 23, 2016 20:18 pm

A poza tym, jak do cholery, subiektywna opinia na temat nagrania płyty może mieć wpływ na obiektywny stan faktyczny?! Oprócz kursu savoir-vivre'u dopiszmy do zrzutki jeszcze kurs logiki formalnej.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#804 Post autor: Adam » ndz sty 24, 2016 11:56 am

nie karmcie trolla :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#805 Post autor: kiedyśgrześ » czw lut 11, 2016 15:43 pm

i kolejna cegła na półkę

Obrazek

no ale pięć dych zaoszczędziłem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#806 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 11, 2016 20:59 pm

kiedyśgrześ pisze:no ale pięć dych zaoszczędziłem :)
A ile straciłeś? :P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#807 Post autor: Tomek » czw lut 11, 2016 23:36 pm

Adam pisze:nie karmcie trolla :P
Ja bym tam zbanował na jakiś okres, żeby się uspokoił. Krótko, sprawnie i bez sentymentów. Chce uczyć savoir-vivre'u a robi awantury gospodarzom w ich własnym domu. Słabo :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#808 Post autor: kiedyśgrześ » pt lut 12, 2016 13:47 pm

Bucholc Krok pisze:
kiedyśgrześ pisze:no ale pięć dych zaoszczędziłem :)
A ile straciłeś? :P
nadal za dużo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek

#809 Post autor: Krzysiek » sob lut 13, 2016 18:04 pm

Tomek pisze:
Adam pisze:nie karmcie trolla :P
Ja bym tam zbanował na jakiś okres, żeby się uspokoił. Krótko, sprawnie i bez sentymentów. Chce uczyć savoir-vivre'u a robi awantury gospodarzom w ich własnym domu. Słabo :P
Wg Was to najlepiej hurtem i taśmowo hejtować każdego kto się nawinie :mrgreen: Chcesz banować, to idź do lasu i z rozpędu łbem w drzewo

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#810 Post autor: Adam » ndz lut 14, 2016 10:30 am

:mrgreen:
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ