LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
Tylko że to zamówienie to prosta droga do cła, a przynajmniej w Małopolsce (!!!).. No i zobaczymy po ile będzie kurs za ok 2 tyg, bo to się liczy chyba moment ściągnięcia z karty, a nie kliknięcia kupuj ? Tak czy siak z 350 zł trzeba mieć..
#FUCKVINYL
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Chyba się nie łudzicie, że kurs $ spadnie....
Ten rząd będzie robił wszystko by taki stan rzeczy utrzymać. Większość spółek skarbu państwa, które eksportują, musi poprawić swoje wyniki finansowe choćby właśnie poprzez sztuczne zawyżenie kursu $ vs zł. Daje to wyraźny skok "zysków" przed końcem roku. A taka propaganda sukcesu jest niezbędna dla tłumu. Poza tym czy sądzicie iż nowe pomysły imć Morawieckiego odnośnie opodatkowania spowodują wzrost siły nabywczej złotego?? Nie, ponieważ jak za czasów socjalizmu, kupowanie za $ jest luksusem, na który przeciętnego obywatela nie powinno być stać. Taki obywatel nie może wydawać swoich ciężko zarobionych pieniędzy na dobra luksusowe z rynku kapitalistycznego. Więc jeśli ktoś ma jeszcze jakieś zbędne fundusze, należy go poprzez odpowiednie opodatkowanie zrównać z "klasą niższą". Odechce się wtedy fanaberii. Pozostanie tylko wóda (tak taniej dawno już nie było pomimo bardzo wysokiej akcyzy) tanie kręcone na boku fajki i "robienie" dzieci. Czyli zrównamy się z Rumunią.
Dlaczego tak uszczelniono granice dla zagranicznych przesyłek pocztowych? Cło = kasa dla rządu.....
Polecam przeszperanie szuflad, strychów za rumuńską walutą - levy, stotinki... niedługo te starocie mogą mieć większą wartość niż nasz dumny złoty....

Dlaczego tak uszczelniono granice dla zagranicznych przesyłek pocztowych? Cło = kasa dla rządu.....
Polecam przeszperanie szuflad, strychów za rumuńską walutą - levy, stotinki... niedługo te starocie mogą mieć większą wartość niż nasz dumny złoty....
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Cło od Lali raczej nie wchodzi w grę - oni piszą na pudełku maksymalnie 20$, nawet jeśli zamówi się za 150$...Adam pisze:Tylko że to zamówienie to prosta droga do cła, a przynajmniej w Małopolsce (!!!).. No i zobaczymy po ile będzie kurs za ok 2 tyg, bo to się liczy chyba moment ściągnięcia z karty, a nie kliknięcia kupuj ? Tak czy siak z 350 zł trzeba mieć..
Kurczę, zaczynam się obawiać, że to jednak zejdzie bardzo szybko, mimo ceny... A nie wyobrażam sobie tego nie mieć - gratka jest dla mnie tym większa, że nigdy nie słyszałem wspomnianego wyżej poszerzonego wydania cyfrowego JP.
nie ma się co bać, lala robi alerty regularnie także nie przegapimy 

#FUCKVINYL
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
po co komu to wydanie, regularne wydanie starcza mi w zupełności.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Kurs z NBP nie na wiele się przydaje moim zdaniemTomek pisze: * 4,1268 (kurs NBP z dzisiaj)

Bez przesady. Taki Hook 2CD leżał jakieś pół roku minimum...Pawel P. pisze:Kurczę, zaczynam się obawiać, że to jednak zejdzie bardzo szybko, mimo ceny...
Pełne wydanie Jurassic i Lost nareszcie ujrzało światło dzienne
doskonały prezent na święta od LLL
.Dziękuje .

To było tylko takie szacunkowe wyliczenieAlthazan pisze:Kurs z NBP nie na wiele się przydaje moim zdaniemWczoraj mBank rozliczył mi zakup w dolarach, kurs 4,33. Kurs w paypal na teraz: 4,3527.

Pasja czy Star Trek do dziś jeszcze nie zeszły. To duży limit, 95% ludzi ma oba te tytuły na półkach w wersjach, które im wystarczają. Dodatki przy JP1 są kosmetyczne, album oryginalny właściwie wyczerpywał temat. Poleży długo. Poza tym od czego są alerty wytwórniAlthazan pisze:Bez przesady. Taki Hook 2CD leżał jakieś pół roku minimum...

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Właśnie nie wiem czemu część osób sugeruje się tutaj kursami NBP. Korzystając z kart i PP dowalają prowizje, co przy obecnym stanie za to wydanie każe te 400zł płacić a nie 350 czy mniej. Niestety, każdy chce zarabiać na naszych fanaberiach...

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
To nie są pełne wydania. Nieco pomniejszych (ale jednak) rzeczy tutaj nie ma, w dodatku kilka fragmentów jest w albumowych wersjach znanych z MCA.Michal pisze:Pełne wydanie Jurassic i Lost nareszcie ujrzało światło dziennedoskonały prezent na święta od LLL
.Dziękuje .
Filmowy utwór z ostatecznej konfrontacji w JP1 różni się nieco od tego co na MCA było zawarte. La La z kolei dała wersję albumowa, nie filmowa (pewnie wymóg Williamsa).
Wydaje mi się Michał, że polityką tego typu wydań jest to, że wszelkie wersje albumowe z oryginalnych albumów muszą trafić na nowe wydanie, najczęściej w formie bonusów/alternate'ów. Myślę, że Mattessino tego dopilnowuje zawsze (tak było w przypadku AI i Imperium słońca).
Po trackliście wydaje mi się, że nie ma np. muzyki źródłowej do animacji w parku po przybyciu do niego bohaterów i chyba nie ma jej na płycie nr 2. Z tego co kojarzę Williams chyba też to napisał.
Jakie inne, pomniejsze fragmenty masz na myśli?
Po trackliście wydaje mi się, że nie ma np. muzyki źródłowej do animacji w parku po przybyciu do niego bohaterów i chyba nie ma jej na płycie nr 2. Z tego co kojarzę Williams chyba też to napisał.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Turek ma racje. Na jwfan jest pełny cuelist fdzie wyraźnie widać drobne, ale różnice. Nie bez powodu na okładce jest expanded.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jest jako bonus/alternate. Nazywa się Stalling Around (odniesienie do Carla Stallinga).Tomek pisze:Wydaje mi się Michał, że polityką tego typu wydań jest to, że wszelkie wersje albumowe z oryginalnych albumów muszą trafić na nowe wydanie, najczęściej w formie bonusów/alternate'ów. Myślę, że Mattessino tego dopilnowuje zawsze (tak było w przypadku AI i Imperium słońca).
Nie pamiętam czy to była LLL czy Intrada, ale zdecydowano, że nie będą więcej nazywać swoich edycji "Complete" tylko zawsze "Expanded", właśnie z powodu takiego aptekarstwa fanów/fanbojów, którzy wytykali im brak każdej możliwej sekundy, która była w filmie lub w ogóle nagranaGhostek pisze:Turek ma racje. Na jwfan jest pełny cuelist fdzie wyraźnie widać drobne, ale różnice. Nie bez powodu na okładce jest expanded.

OK, dzięki za potwierdzenie (i sprawdzenie).Paweł Stroiński pisze:Jest jako bonus/alternate. Nazywa się Stalling Around (odniesienie do Carla Stallinga).

Osobiście jestem miłośnikiem kompletnych jak tylko się da i rozszerzonych wydań soundtracków
Przejrzałem tracklistę Jurassic i Lost i jest tam cała masa niezrealizowanych utworów
.Przypuszczam że nad edycją tych kawałków czuwał też sam autor ,jak w przypadku realizacji Hook z LaLaland . Pewnie cały nagrany materiał włącznie ze wszystkimi bonusami + alternate ujrzy światło dzienne po opuszczeniu przez kompozytora ziemskiego padołu ..niemniej jednak cieszy fakt że LaLa uzyskała dostęp do katalogu MCA
.Co do tego Boxu to widać że to jest solidnie zrobione -mamy 2 wypasione książeczki , dobrze skrojone zdjęcia ,opisy itd. Płyty tłoczone przez Universal Music dla LaLi to też majstersztyk jeżeli chodzi o jakośc wykonania .Co tu dużo pisać ,już nie mogę się doczekać kiedy te wydanie wpadnie w moje ręce
!!

Przejrzałem tracklistę Jurassic i Lost i jest tam cała masa niezrealizowanych utworów