LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

#751 Post autor: Adam » pt lis 25, 2016 20:54 pm

Tylko że to zamówienie to prosta droga do cła, a przynajmniej w Małopolsce (!!!).. No i zobaczymy po ile będzie kurs za ok 2 tyg, bo to się liczy chyba moment ściągnięcia z karty, a nie kliknięcia kupuj ? Tak czy siak z 350 zł trzeba mieć..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#752 Post autor: Krzysiek » pt lis 25, 2016 22:41 pm

Chyba się nie łudzicie, że kurs $ spadnie.... :evil: Ten rząd będzie robił wszystko by taki stan rzeczy utrzymać. Większość spółek skarbu państwa, które eksportują, musi poprawić swoje wyniki finansowe choćby właśnie poprzez sztuczne zawyżenie kursu $ vs zł. Daje to wyraźny skok "zysków" przed końcem roku. A taka propaganda sukcesu jest niezbędna dla tłumu. Poza tym czy sądzicie iż nowe pomysły imć Morawieckiego odnośnie opodatkowania spowodują wzrost siły nabywczej złotego?? Nie, ponieważ jak za czasów socjalizmu, kupowanie za $ jest luksusem, na który przeciętnego obywatela nie powinno być stać. Taki obywatel nie może wydawać swoich ciężko zarobionych pieniędzy na dobra luksusowe z rynku kapitalistycznego. Więc jeśli ktoś ma jeszcze jakieś zbędne fundusze, należy go poprzez odpowiednie opodatkowanie zrównać z "klasą niższą". Odechce się wtedy fanaberii. Pozostanie tylko wóda (tak taniej dawno już nie było pomimo bardzo wysokiej akcyzy) tanie kręcone na boku fajki i "robienie" dzieci. Czyli zrównamy się z Rumunią.
Dlaczego tak uszczelniono granice dla zagranicznych przesyłek pocztowych? Cło = kasa dla rządu.....
Polecam przeszperanie szuflad, strychów za rumuńską walutą - levy, stotinki... niedługo te starocie mogą mieć większą wartość niż nasz dumny złoty....

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#753 Post autor: Pawel P. » sob lis 26, 2016 11:10 am

Adam pisze:Tylko że to zamówienie to prosta droga do cła, a przynajmniej w Małopolsce (!!!).. No i zobaczymy po ile będzie kurs za ok 2 tyg, bo to się liczy chyba moment ściągnięcia z karty, a nie kliknięcia kupuj ? Tak czy siak z 350 zł trzeba mieć..
Cło od Lali raczej nie wchodzi w grę - oni piszą na pudełku maksymalnie 20$, nawet jeśli zamówi się za 150$...

Kurczę, zaczynam się obawiać, że to jednak zejdzie bardzo szybko, mimo ceny... A nie wyobrażam sobie tego nie mieć - gratka jest dla mnie tym większa, że nigdy nie słyszałem wspomnianego wyżej poszerzonego wydania cyfrowego JP.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#754 Post autor: Adam » sob lis 26, 2016 11:56 am

nie ma się co bać, lala robi alerty regularnie także nie przegapimy :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#755 Post autor: bladerunner22 » sob lis 26, 2016 12:06 pm

po co komu to wydanie, regularne wydanie starcza mi w zupełności.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#756 Post autor: Althazan » sob lis 26, 2016 12:40 pm

Tomek pisze: * 4,1268 (kurs NBP z dzisiaj)
Kurs z NBP nie na wiele się przydaje moim zdaniem ;) Wczoraj mBank rozliczył mi zakup w dolarach, kurs 4,33. Kurs w paypal na teraz: 4,3527.
Pawel P. pisze:Kurczę, zaczynam się obawiać, że to jednak zejdzie bardzo szybko, mimo ceny...
Bez przesady. Taki Hook 2CD leżał jakieś pół roku minimum...

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#757 Post autor: Michal » sob lis 26, 2016 13:16 pm

Pełne wydanie Jurassic i Lost nareszcie ujrzało światło dzienne :D doskonały prezent na święta od LLL 8) .Dziękuje .

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#758 Post autor: Tomek » sob lis 26, 2016 13:33 pm

Althazan pisze:Kurs z NBP nie na wiele się przydaje moim zdaniem ;) Wczoraj mBank rozliczył mi zakup w dolarach, kurs 4,33. Kurs w paypal na teraz: 4,3527.
To było tylko takie szacunkowe wyliczenie ;-) A przy płatnościach elektron. banki mają swoje przeliczniki, oczywiście ;-) Nie wiadomo czy kurs jeszcze nie pójdzie w górę...
Althazan pisze:Bez przesady. Taki Hook 2CD leżał jakieś pół roku minimum...
Pasja czy Star Trek do dziś jeszcze nie zeszły. To duży limit, 95% ludzi ma oba te tytuły na półkach w wersjach, które im wystarczają. Dodatki przy JP1 są kosmetyczne, album oryginalny właściwie wyczerpywał temat. Poleży długo. Poza tym od czego są alerty wytwórni :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#759 Post autor: Ghostek » sob lis 26, 2016 17:28 pm

Właśnie nie wiem czemu część osób sugeruje się tutaj kursami NBP. Korzystając z kart i PP dowalają prowizje, co przy obecnym stanie za to wydanie każe te 400zł płacić a nie 350 czy mniej. Niestety, każdy chce zarabiać na naszych fanaberiach...
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#760 Post autor: Michał Turkowski » sob lis 26, 2016 18:29 pm

Michal pisze:Pełne wydanie Jurassic i Lost nareszcie ujrzało światło dzienne :D doskonały prezent na święta od LLL 8) .Dziękuje .
To nie są pełne wydania. Nieco pomniejszych (ale jednak) rzeczy tutaj nie ma, w dodatku kilka fragmentów jest w albumowych wersjach znanych z MCA.

Filmowy utwór z ostatecznej konfrontacji w JP1 różni się nieco od tego co na MCA było zawarte. La La z kolei dała wersję albumowa, nie filmowa (pewnie wymóg Williamsa).

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#761 Post autor: Tomek » sob lis 26, 2016 18:59 pm

Wydaje mi się Michał, że polityką tego typu wydań jest to, że wszelkie wersje albumowe z oryginalnych albumów muszą trafić na nowe wydanie, najczęściej w formie bonusów/alternate'ów. Myślę, że Mattessino tego dopilnowuje zawsze (tak było w przypadku AI i Imperium słońca).

Po trackliście wydaje mi się, że nie ma np. muzyki źródłowej do animacji w parku po przybyciu do niego bohaterów i chyba nie ma jej na płycie nr 2. Z tego co kojarzę Williams chyba też to napisał.
Jakie inne, pomniejsze fragmenty masz na myśli?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#762 Post autor: Ghostek » sob lis 26, 2016 19:13 pm

Turek ma racje. Na jwfan jest pełny cuelist fdzie wyraźnie widać drobne, ale różnice. Nie bez powodu na okładce jest expanded.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#763 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 26, 2016 20:12 pm

Tomek pisze:Wydaje mi się Michał, że polityką tego typu wydań jest to, że wszelkie wersje albumowe z oryginalnych albumów muszą trafić na nowe wydanie, najczęściej w formie bonusów/alternate'ów. Myślę, że Mattessino tego dopilnowuje zawsze (tak było w przypadku AI i Imperium słońca).

Po trackliście wydaje mi się, że nie ma np. muzyki źródłowej do animacji w parku po przybyciu do niego bohaterów i chyba nie ma jej na płycie nr 2. Z tego co kojarzę Williams chyba też to napisał.
Jakie inne, pomniejsze fragmenty masz na myśli?
Jest jako bonus/alternate. Nazywa się Stalling Around (odniesienie do Carla Stallinga).

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#764 Post autor: Tomek » ndz lis 27, 2016 09:40 am

Ghostek pisze:Turek ma racje. Na jwfan jest pełny cuelist fdzie wyraźnie widać drobne, ale różnice. Nie bez powodu na okładce jest expanded.
Nie pamiętam czy to była LLL czy Intrada, ale zdecydowano, że nie będą więcej nazywać swoich edycji "Complete" tylko zawsze "Expanded", właśnie z powodu takiego aptekarstwa fanów/fanbojów, którzy wytykali im brak każdej możliwej sekundy, która była w filmie lub w ogóle nagrana ;-) Nawet jeżeli to były totalne pierdoły (tu zgadzam się z wytwórniami - osobiście nie muszę mieć każdej możliwej sekundy)
Paweł Stroiński pisze:Jest jako bonus/alternate. Nazywa się Stalling Around (odniesienie do Carla Stallinga).
OK, dzięki za potwierdzenie (i sprawdzenie).
Obrazek

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#765 Post autor: Michal » ndz lis 27, 2016 17:23 pm

Osobiście jestem miłośnikiem kompletnych jak tylko się da i rozszerzonych wydań soundtracków :wink:
Przejrzałem tracklistę Jurassic i Lost i jest tam cała masa niezrealizowanych utworów :D .Przypuszczam że nad edycją tych kawałków czuwał też sam autor ,jak w przypadku realizacji Hook z LaLaland . Pewnie cały nagrany materiał włącznie ze wszystkimi bonusami + alternate ujrzy światło dzienne po opuszczeniu przez kompozytora ziemskiego padołu ..niemniej jednak cieszy fakt że LaLa uzyskała dostęp do katalogu MCA :) .Co do tego Boxu to widać że to jest solidnie zrobione -mamy 2 wypasione książeczki , dobrze skrojone zdjęcia ,opisy itd. Płyty tłoczone przez Universal Music dla LaLi to też majstersztyk jeżeli chodzi o jakośc wykonania .Co tu dużo pisać ,już nie mogę się doczekać kiedy te wydanie wpadnie w moje ręce :D !!

ODPOWIEDZ