Harry Gregson-Williams- The Town (20/09/2010 Silva Screen)

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
bladerunner

#76 Post autor: bladerunner » czw wrz 23, 2010 19:22 pm

Koper pisze:A Krycha też dobry, sam sobie odpisywał tam. :D
Samowystarczalny, sam sobie zadaje pytania i sam na nie odpowiada.

Oj tam czepiacie się biednego Blada :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#77 Post autor: Adam » czw wrz 23, 2010 19:58 pm

Marek Łach pisze:To mnie zniszczyło. :lol: Przynajmniej jego inicjały nie mylą się z prezydentową stolicy... :P
prawde tam napisałem 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#78 Post autor: Mystery » pt wrz 24, 2010 14:54 pm

bladerunner20 pisze:P.s słyszeliście, że Afflecka okrzyknięto Eastwoodem?:D

The Town zbiera bardzo dobre recenzje
Ponoć film bardziej się podoba od Incepcji i wraz z "Let Me In" i zbierającym nieprzyzwoicie dobre recenzje "The Social Network" jest rewelacją, nie tylko sezonu, ale i roku, film ma spore szanse na Oscarowe nominacje.

bladerunner

#79 Post autor: bladerunner » pt wrz 24, 2010 15:04 pm

Mystery Man pisze:
bladerunner20 pisze:P.s słyszeliście, że Afflecka okrzyknięto Eastwoodem?:D

The Town zbiera bardzo dobre recenzje
Ponoć film bardziej się podoba od Incepcji i wraz z "Let Me In" i zbierającym nieprzyzwoicie dobre recenzje "The Social Network" jest rewelacją, nie tylko sezonu, ale i roku, film ma spore szanse na Oscarowe nominacje.
Ja liczę na tego Giacchino po cichu, że to może być ta muzyka, która mi się spodoba. Słyszałem, że płyta jest nieprzyzwoicie długa, zobaczymy..

Co do the Town. U Nas Premiera dopiero w grudniu. Ciekaw jestem jak w filmie prezentuje się muzyka, skoro tak zachwalają film krytycy. Może po seansie kompozycja zyska sporo?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#80 Post autor: Marek Łach » sob wrz 25, 2010 17:19 pm

bladerunner20 pisze:Co do the Town. U Nas Premiera dopiero w grudniu. Ciekaw jestem jak w filmie prezentuje się muzyka, skoro tak zachwalają film krytycy. Może po seansie kompozycja zyska sporo?
Nie wydaje mi się - tzn. ona w filmie może dawać radę, natomiast jako muzyka jest tak bezpłciowa i pozbawiona inwencji, że nie bardzo widzę tutaj coś, co mogłoby być punktem zaczepienia w czasie seansu filmu. Poza tym chwyty jakie stosuje HGW, tak mi się przynajmniej wydaje, będą w filmie bardzo przewidywalne i schematyczne - już na albumie w wielu miejscach można "wyczuć", co musi dziać się w danej scenie albo jakiego typu cięcie montażowe następuje. Jeśli dodać do tego nieoryginalność to niestety kiepsko to wygląda. :( Ale w niektórych filmach się to sprawdza, inna sprawa że te chwyty Gregsona są wybrane po najmniejszej linii oporu i nie rokują większych zaskoczeń...

bladerunner

#81 Post autor: bladerunner » sob wrz 25, 2010 17:26 pm

Marek Łach pisze:Nie wydaje mi się - tzn. ona w filmie może dawać radę, natomiast jako muzyka jest tak bezpłciowa i pozbawiona inwencji, że nie bardzo widzę tutaj coś, co mogłoby być punktem zaczepienia w czasie seansu filmu. Poza tym chwyty jakie stosuje HGW, tak mi się przynajmniej wydaje, będą w filmie bardzo przewidywalne i schematyczne - już na albumie w wielu miejscach można "wyczuć", co musi dziać się w danej scenie albo jakiego typu cięcie montażowe następuje. Jeśli dodać do tego nieoryginalność to niestety kiepsko to wygląda. :( Ale w niektórych filmach się to sprawdza, inna sprawa że te chwyty Gregsona są wybrane po najmniejszej linii oporu i nie rokują większych zaskoczeń...
Ogólnie raczej się z Tobą zgadzam.
Mnie po 10 odsłuchach spodobało się ''Bank Attack'' i ''Oxycontin''( mega uzależniający kawałek :) ) . Musisz przyznać Marku jednak, że ''The Letter'' jest pięknym chwytliwym utworem. :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#82 Post autor: Marek Łach » sob wrz 25, 2010 17:32 pm

The Letter jest zjadliwy, ale w tym utworze wkurza mnie jedna rzecz - że do połowy to tylko buczenie syntezatorów + prosty temacik wrzucony na wierzch. Dopóki nie wchodzi reszta smyczków, pod względem harmonicznym w tym utworze nie dzieje się kompletnie nic... Ogólnie na zakończenie "takiego" albumu robi pozytywne wrażenie - no ale jak dla mnie to wciąż tylko taka standardowa tapetka. Melodia jest ok, chociaż przypuszczam że taką HGW wymyślił w jedno popołudnie. ;)

bladerunner

#83 Post autor: bladerunner » ndz wrz 26, 2010 14:29 pm

Marek Łach pisze: Melodia jest ok, chociaż przypuszczam że taką HGW wymyślił w jedno popołudnie. ;)
Ja jestem ciekaw jaki dokładnie jest wkład w tę pracę HGW a jaki Buckley'a.

bladerunner

#84 Post autor: bladerunner » pn wrz 27, 2010 16:30 pm

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#85 Post autor: Koper » pn wrz 27, 2010 16:59 pm

Toż to jakaś anglojęzyczna wersja Bladu pisała. Gregson pionierem miksu elektroniki z orkiestrą - ROTFL :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#86 Post autor: bladerunner » pn wrz 27, 2010 19:22 pm

Koper pisze:Toż to jakaś anglojęzyczna wersja Bladu pisała. Gregson pionierem miksu elektroniki z orkiestrą - ROTFL :D
posłuchałbyś lepiej a nie pieprzysz :D , a tak po za tym nieładnie Cie rodzice wychowali skoro nie dziękujesz za ''Kiełbaski z Grilla'' na PM :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#87 Post autor: Koper » pn wrz 27, 2010 21:27 pm

Przecież słuchałem tego Twojego Town. To już Ojciec Mateusz lepszy. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#88 Post autor: Adam » pn wrz 27, 2010 21:27 pm

no raczej :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#89 Post autor: Koper » pn wrz 27, 2010 21:29 pm

Raczej na pewno.
Mimo wszystko dzięki, Bladu. Chciałeś dobrze. :D

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#90 Post autor: Ele » wt wrz 28, 2010 00:26 am

bladerunner20 pisze:
Marek Łach pisze: Melodia jest ok, chociaż przypuszczam że taką HGW wymyślił w jedno popołudnie. ;)
Ja jestem ciekaw jaki dokładnie jest wkład w tę pracę HGW a jaki Buckley'a.

Jak będę wiedział to powiem!

ODPOWIEDZ