Intrada 3 VIII 10 Harline / Newman / Silvestri

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#76 Post autor: Bucholc Krok » śr lip 28, 2010 19:11 pm

Adam Krysiński pisze:ZMOCZYŁEM :D właśnie tego szukałem i miałem dawać 60 dolców za ten varesowy limit :D Jestem farciarz :D
Spokojnie z tym moczeniem.. będzie ogłoszone oficjalnie to będzie można podskakiwać.. Ja tam już nikomu nie wierzę.
gdzie masz takie info że to Commando?
Tajemnica handlowa. ;)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#77 Post autor: Althazan » śr lip 28, 2010 21:42 pm

Coś mi tu śmierdzi. Jednak może i Predzio? Może dlatego ostatnio La-La pozbyła się ostatnio swojego egzemplarza na eBayu, a teraz buysoundtrax sprzedaje swojego za $150???:
http://buysoundtrax.stores.yahoo.net/prorsobyalsi.html

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#78 Post autor: Adam » śr lip 28, 2010 21:43 pm

określenie powerhouse nie jak nie pasi do Preda, jesli mamy je potraktowac uczciwie - słowo "powerhouse" to Commando lub Die Hard - miejsce akcji filmu chocby.. ale może mi się tak zdaje tylko.. no i przecież Predek nie był z analogów? :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#79 Post autor: Althazan » śr lip 28, 2010 21:45 pm

Adam Krysiński pisze:określenie powerhouse nie jak nie pasi do Preda, jesli mamy je potraktowac uczciwie - słowo "powerhouse" to Commando lub Die Hard - miejsce akcji filmu chocby.. ale może mi się tak zdaje tylko.. no i przecież Predek nie był z analogów? :?
Jak dla mnie to NIE POWINIEN być Predzio, ale coś wszyscy strasznie panikują "na górze"... ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#80 Post autor: Adam » śr lip 28, 2010 21:46 pm

jesli Roger nie traktuje tego słowa powerhouse jako wskazówkę czy na poważnie to może to być predzio w takim razie.. tak cyz siak jesli to będzie on to w tym wypadku 3 tysie nic nie zmienią, bo zapotrzebowanie i tak będzie większe a spekulanci znów wykupią, nie będą czekać 2 lata jak z vareseowym :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#81 Post autor: Althazan » śr lip 28, 2010 21:49 pm

Adam Krysiński pisze:jesli Roger nie traktuje tego słowa powerhouse jako wskazówkę czy na poważnie to może to być predzio w takim razie.. tak cyz siak jesli to będzie on to w tym wypadku 3 tysie nic nie zmienią, bo zapotrzebowanie i tak będzie większe a spekulanci znów wykupią, nie będą czekać 2 lata jak z vareseowym :)
Oj, to prawda. Tym razem dałbym mu z tydzień max... Jak Posejdon poszedł, to Predzio poszedłby podwójnie... ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#82 Post autor: Adam » śr lip 28, 2010 21:50 pm

więc te 3 tysie nic nie zmienią, bo jak to będzie Pred, to się ludzie rzucą hurtowo na to.. i za rok znów będzie po 100$ 8)

dla mnie to jest Die Hard - słaby dźwięk, prawie komplit.. Commando miało dobry dźwięk..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#83 Post autor: Althazan » śr lip 28, 2010 23:29 pm

A jednak to Predzio:
"On the other disc we're re-issuing a genuine 1980's classic with improved audio courtesy superior master elements. Contents are identical though a couple of track assemblies differ. For minute-by-minute counters, our version is slightly longer due to a complete presentation of the end credits (they were slightly truncated on the earlier version.) No big deal there. The initial release was very well-produced and satisfied fans for the short time it was available. But the title should be available again - especially now. So we've got 3000 of them to go around. I think our digital sonics make for a worthy improvement, too. The music, needless to say, is literally explosive!"
Ostatnio zmieniony śr lip 28, 2010 23:50 pm przez Althazan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#84 Post autor: Mystery » śr lip 28, 2010 23:30 pm

Bucholc będzie musiał zmienić informatora :P

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#85 Post autor: Althazan » śr lip 28, 2010 23:37 pm

Dodatkowo można kupić Predzia już za $50:
http://www.moviemusic.com/soundtrack/predator

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#86 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 29, 2010 07:58 am

Mystery Man pisze:Bucholc będzie musiał zmienić informatora :P
Poczekaj do wtorku z tymi radami dla mnie i kondolencjami dla Adama. :) Najważniejsze, że z lat 50-tych będą westerny! 8)
Althazan pisze:Dodatkowo można kupić Predzia już za $50:
Nowe?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#87 Post autor: Adam » czw lip 29, 2010 08:09 am

"the short time it was available"? sorry ale Predek z varese leżał na stronie u Towsona z 2 lata :)

co do end credits - Die Hard nie miał w zasadzie end credits..

no i z tego co Goldwasser powiedział w Kraku to Towson miał na Preda licencję na 10 lat.. no ale może sam ma złe info.. whatever.

jesli to Predek to cóż.. takie życie fana, że czasem szuka czegoś parę lat, znajdzie i zapłaci za coś 100 parę dolców a po miesiącu czy dwóch nagle to wyjdzie na nowo.. Trudno, nie przeskoczymy tego.. Takie prawa rynku.. Ale spokojna głowa.. Predek z intrady zejdzie w 2 dni i ceny znów skoczą do 100$ bo ludzie się rzucą hurtowo na to celowo.. IMO głupota robić tylko 3 tysie bo zapotrzebowanie na to jest większe.. szit hapens.

ja licze że to jednak nie będzie Predek, i to nawet nie dlatego, że mam, bo jak wyjdzie to i tak kupie i to nie jedną sztukę tylko, tylko wolałbym np Die Hard lub Commando, na których mi też zależy a których nie mam.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#88 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 29, 2010 08:34 am

Adam Krysiński pisze:"the short time it was available"? sorry ale Predek z varese leżał na stronie u Towsona z 2 lata :)
Jeśli to Predator to ludzie łykną szybko te 3tys. , ale tylko ze względu na cenę wydania Varese - będa chcieli zarobić. Ale to jest złudne, bo ile może pomieścić rynek? Predatora ma pewnie z 6 tys. osób. Połowa ma fejki, połowa oryginały. Połowa fejkowych jest znana, druga połowa nie jest znana, bo ludzie się boją sprawdzać. :) A ile jest nowych, oryginalnych (jeszcze w folii) kupionych kiedyś w celach inwestycyjnych? IMO dość dużo. Minie trochę czasu i cena się unormuje..

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#89 Post autor: Althazan » czw lip 29, 2010 08:42 am

Bucholc Krok pisze:
Althazan pisze:Dodatkowo można kupić Predzia już za $50:
Nowe?
Takie jak lubisz - zafoliowane :D
Bucholc Krok pisze:
Adam Krysiński pisze:"the short time it was available"? sorry ale Predek z varese leżał na stronie u Towsona z 2 lata :)
Jeśli to Predator to ludzie łykną szybko te 3tys. , ale tylko ze względu na cenę wydania Varese - będa chcieli zarobić. Ale to jest złudne, bo ile może pomieścić rynek? Predatora ma pewnie z 6 tys. osób. Połowa ma fejki, połowa oryginały. Połowa fejkowych jest znana, druga połowa nie jest znana, bo ludzie się boją sprawdzać. :) A ile jest nowych, oryginalnych (jeszcze w folii) kupionych kiedyś w celach inwestycyjnych? IMO dość dużo. Minie trochę czasu i cena się unormuje..
Tak jak już się "normuje" od kilku lat - okolice $150 za używane... ;)
Sorry, ale popatrzcie na eBay - wszyscy handlarze rzucili wszystko co mają - zbierają kasę na zakupy we wtorek, chcą wykupić Predka - oni kupują w setkach sztuk...!

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#90 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 29, 2010 08:46 am

Althazan pisze:Takie jak lubisz - zafoliowane :D
Kto wie.. może jeszcze stanieje.. ;)
Tak jak już się "normuje" od kilku lat - okolice $150 za używane... ;)
Sorry, ale popatrzcie na eBay - wszyscy handlarze rzucili wszystko co mają - zbierają kasę na zakupy we wtorek, chcą wykupić Predka - oni kupują w setkach sztuk...!
Pytanie, czy zbiorą... ;) Ale by były jaja, gdy się okazało, że to ne jest Predator.. hehe

ODPOWIEDZ