LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

#661 Post autor: Ghostek » śr lip 13, 2016 10:48 am

Ja tam na Flasha s2 i Supergirl czekam. Ależ jebutna tam muza była!
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#662 Post autor: Adam » czw lip 14, 2016 07:24 am

kolejne plany ujawnione:

The plan:

The Adventures of Batman & Robin (3 or 4 cd set)
The New Batman Adventures (2 cd set)
Batman/Mr Freeze Subzero
Batman Beyond (3 or 4 disc set)
Justice League Unlimited (3 or 4 disc set)
Teen Titans (3 or 4 disc set)

That's all that is being discussed at the moment. Another volume of Superman TAS was in the works, but sales were so low on the first volume we scraped plans for the time being.

MV
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#663 Post autor: Ghostek » czw lip 14, 2016 08:50 am

LaLa robi się jakimś przyczółkiem fandomu DC. Wielopłytowe serialowe twory raczej nie zapewniają szerokiego grona odbiorców, ale rozumiem, że łatwiej jest im z prawami autorskimi. Szkoda tylko, że zajmując się tymi paździerzami zupełnie zapominają, że połowa katalogu jest u nich "Temporary out of strock" i taki stan utrzymuję się miesiącami/latami...
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#664 Post autor: Adam » czw lip 14, 2016 13:07 pm

Wiesz, ewidentnie te bajko-scory im się sprzedają, skoro je robią, a wspomnieli o słabej sprzedaży tylko 1 rzeczy..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#665 Post autor: Michał Turkowski » śr lip 20, 2016 12:28 pm

"Cutthroat Island" musi być git, na FSM jest już kilka pierwszych opinii,same pozytywne warto przytoczyć:

Kevin Costigan:

My copy arrived. This is my absolute favorite score. Been obsessive about the various nuances between the three previous releases and film mixes since I saw the film and got the first album in December, 1995. I'm happy to say this new version is everything I could have hoped for. All choral overlays intact (at least a handful of new ones not previously included) and the extended tracks make this score truly complete now!

General Kael:

Let me start off by saying I am VERY picky about new masterings, and I don't always think that the newer versions are better (I'm looking at YOU, Rocketeer!) but I simply must say that the new remastering for this is just GLORIOUS! I've been A/B comparing this with the Prometheus release (which I love to death and was phenomenal for it's time) and this new LLL version just completely blows it out of the water in both clarity and power. It makes the prior version sound like you're listening to a home stereo through a pair of thick winter ear-muffs. If you're on the fence with this one, or if you're a fan of the score at all, you simply MUST get the LLL version. There, I said it.

Josh "Swashbuckler" Gizelt:

I spent today listening to this score. The sound is a phenomenal upgrade (and I didn't mind the Prometheus so much).

Będzie moc, nie mogę się doczekać :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#666 Post autor: Bucholc Krok » śr lip 20, 2016 12:38 pm

Czy płyty z Comic-Conu pojawiają się też w normalnej ofercie sklepu? Konkretnie chodzi mi o te dwa single. Czy to nie jest przypadkiem coś w rodzaju "special edition" na konkretną imprezę, czyli można płytę kupić na miejscu, a później na Ebayu za setki $$.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#667 Post autor: Adam » śr lip 20, 2016 13:52 pm

jak się nie wyprzedadzą to będą na stronie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#668 Post autor: Bucholc Krok » śr lip 20, 2016 15:15 pm

Ciekawe, ile tego wydadzą. Bo jeśli do 1000 egzemplarzy to raczej nie poleży. Zwłaszcza Star Trek. Łatwy zarobek może wielu przyciągnąć. Jak na te record store day-e czy jak się tam one nazywają.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#669 Post autor: Adam » śr lip 20, 2016 18:03 pm

Cutthroat ma epicki design :shock: co do dźwięku, to nie ma aż takiego skoku na plus jak przy Bravehearcie czy Tańczącym, ale różnicę nawet słychać. ale bez ochów i achów, przynajmniej wg mnie, a całego Prometheusa odkurzyłem sobie z półki w miniony weekend. no ale to dla samego projektu graficznego warto kupić. szkoda tylko że nic nie wspomnieli w tekscie o odrzuconych demach Arnolda, który notabene wiosną dał na aukcje dobroczynną teaserowy plakat tego filmu ze swoim nazwiskiem. Jedyna wzmianka to w notce od Debneya który mówi że "dostałem telefon od swojego agenta, i powiedział mi że z powodu konfliktu terminów zmieniają kompozytora przy dużym filmie na ostatnią chwile i szukają zastępcy i czy jestem zainteresowany". szkoda że nie wspomnieli, tym bardziej że jakoś mogli wspomnieć o litanii nazwisk aktorów którzy odmówili angażu i o M.Douglasie który zaakceptował ale musiał zrezygnować bo nie dotrzymywali terminu produkcji.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#670 Post autor: Michał Turkowski » śr lip 20, 2016 19:57 pm

Słuchałem jak dotąd tylko "The Battle" no i zawaliło mnie z nóg :) Jak pod koniec utworu weszły te portowe skrzypki, pięknie wyeksponowane w wydaniu LLL - szczęka na podłodze :)Miazga, znacznie lepiej niż Silva/Prometheus

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#671 Post autor: Marcin » śr lip 20, 2016 20:39 pm

Michał Turkowski pisze:Słuchałem jak dotąd tylko "The Battle" no i zawaliło mnie z nóg :) Jak pod koniec utworu weszły te portowe skrzypki, pięknie wyeksponowane w wydaniu LLL - szczęka na podłodze :)Miazga, znacznie lepiej niż Silva/Prometheus
Zgadza się, też na ten fakt zwróciłem uwagę. To wejście skrzypiec było tak cudowne i tak niespodziewane, że ciągle ten fragment przewijałem, nie mogąc wyjść z podziwu :mrgreen: A co do jakości dźwięku nowego wydania, to jestem w szoku!!! :shock: Wydanie Silvy i Prometheusa przy tym nowym masterze brzmią strasznie płasko, niemal jak mono. Kurde! Mając już na półce wielką Trójcę Dabneya w kompletnych, 2-płytowych wersjach (Cutthroat Island, Pasja i Lair), myślałem, że już nie będę musiał kupować nowego wydania La-Li i wymieniać Prometheusa, a tu okazuje się że ta Trójca jest jednak strasznie wybrakowana i trzeba będzie jednak coś z tym zrobić! :D Tak czy siak, wracam do muzyki, słucham już całość drugi raz z rzędu, a że właśnie zaczyna się The Battle, a wraz z nim spektakularna, finałowa sekwencja, kończę już to całe pisanie :D

AHOJ PRZYGODO :!: :!: :!:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#672 Post autor: Adam » sob lip 23, 2016 20:37 pm

na trwającym Comic Conie na stoisku LaLa ma duży plakat z wypisanymi wydaniami które wyjdą wkrótce:

Ferris Bueller's Day Off
Star Trek Enterprise, vol 2 (4-CD set)
Wonder Woman: The TV Series (3-CD set)
The X-Files, vol 3 (4-CD set)
Arrow: Season 4
DC's Legends of Tomorrow: Season 1
Justice League vs. Teen Titans/Batman Bad Blood (2-CD set)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#673 Post autor: Ghostek » sob lip 23, 2016 21:04 pm

Legends of Tomorrow: Season 1 może być mocne.

W ogóle ostatnio jestem pełen podziwu dla ścieżek dźwiękowych do tych serialu z arrowverse. Supergirl ma świetny temat i ładnie wyważoną kwestię łączenia patosu z sielankową, romantyczną liryką. FLash s2 również ma swoje mocarne momenty, choć brakuje jakiegoś solidnego kopa do zróżnicowania tej muzyki.

LoT kusi fajnym tematem, który trochę zbyt patetyczny jest jak na tak obciachowy serial. Ale solo pewnie zabrzmi wybornie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#674 Post autor: Adam » sob lip 23, 2016 21:07 pm

aha i to jest wycinek zapowiedzi - opublikowali listę tylko tych rzeczy które mają coś wspólnego z comic conem, a inne wydania to tajemnica jak zawsze.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#675 Post autor: Ghostek » sob lip 23, 2016 21:18 pm

Co nie zmienia faktu, że gos ich materiału to paździerz dedykowany hardkorowym wyznawcom danych serii. Chciałoby się aby obok tego wszystkiego pojawiały się jakieś mocarne tytuły jak u Intrady ostatnio.
No może przynajmniej zadbaliby o dodruk tego, co od miesięcy i lat zalega im jako "temporary out of stock".
Obrazek

ODPOWIEDZ