WISH LIST :

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#61 Post autor: Althazan » sob kwie 17, 2010 11:51 am

Bucholc Krok pisze:To w ilu kopiach wyszedł ten rarytas? 10?
Nie, to nie chodzi o to, w ilu kopiach coś wyszło, tylko jak często się pojawia możliwość zakupu takiej płyty. W przypadku "Le Complot"-a są to 2-3 okazje na 5 lat, w przypadku "A.I." FYC - jedna na 5-??? lat (już od ładnych kilku lat takiej możliwości nie było)... I nie chodzi o pieniądze, chodzi w ogóle o MOŻLIWOŚĆ.

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#62 Post autor: Łukasz Waligórski » sob kwie 17, 2010 12:10 pm

Ja ostatnio trochę zmieniłem zainteresowania i zamiast zbierać płyty, szukam oryginalnych fragmentów partytur z notatkami lub podpisami kompozytorów... Np taki mój ostatni zakup:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=983693245

Jeśli znacie jakieś źródło takich rzeczy to chętnie się mu przyjrzę ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#63 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 17, 2010 13:07 pm

Bucholc Krok pisze:W ogóle nie przesadzajmy z tymi rarytasami (piszę ogólnie).. dla jednego coś jest cenne, dla drugiego nie.
Dziękuję. Właśnie ja aż takim specjalistą i znawcą nie jestem to dla mnie rarytasami mogą soundtracki, które Wy używacie za spodki pod kawę.
Dlatego też dla mnie te wymienione przeze mnie soundtracki są osobistymi swoistymi "rarytasami". Tak jak ten "Alien 3", którego w tak okazyjnej cenie jak Adam wymienił nie widziałem. Zresztą też nie jestem specjalista od wyszukiwania okazji, śledzenia aukcji itd. :oops: A na razie i tak jestem w okresie zupki z proszku, więc o nowych zakupach nie myślę, tylko tak perspektywicznie w przyszłość patrzę.

A Łukasz wielce interesujący zakup. Muszę przyznać, że gdybym gdzieś znalazł, albo lepiej dostał partyturę Williamsa to na pewno włożyłbym sobie w antyramę i gdzieś w pokoju powiesił :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#64 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » sob kwie 17, 2010 13:25 pm

Ciekawa zmiana zainteresowań. Myślę, że spore wyzwanie przed Tobą, gdyż niełatwo chyba będzie znaleźć takie "materiały". Jak kiedyś, gdzieś coś mi się rzuci w oczy, będę pamiętał.
Ja zostanę jednak przy płytach:)Co do "rarytasów" to jedno jest pewne, dla każdego będzie to coś innego i inną kategorią będzie się kierował w swojej ocenia. Ja chciałbym mieć "Joe versus Volcano" i co z tego, że wyszło w nakładzie 3000 sztuk, często pojawia się na Ebay, kiedy jego cena jest dla mnie zwyczajnie zaporowa.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#65 Post autor: Althazan » sob kwie 17, 2010 15:18 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:"Joe versus Volcano"
Fakt, ciężko kupić w dobrej cenie. Poniżej 200zł nie sposób kupić. A taka cena to okazja... Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#66 Post autor: Bucholc Krok » ndz kwie 18, 2010 08:46 am

dziekan pisze:Sam myślałem o poszerzeniu kolekcji wszystkiego co ma wspólnego z muzyką filmową.Przeciez nie chodzi tylko o płyty :wink:
Jak coś kochamy to trzeba w to inwestowac :!:
Oczywiście, można zbierać buty kompozytorów, bieliznę.. Kto by nie chciał mieć trampek Silvestriego??
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#67 Post autor: Mefisto » pn kwie 19, 2010 01:51 am

Łukasz Waligórski pisze:Np taki mój ostatni zakup
400 zł na kawałek papieru :shock:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#68 Post autor: Adam » pn kwie 19, 2010 08:12 am

lol, choć tyle, że rzeczywiście pismo Preisnera jest oryginalne i jego - moge potwierdzic.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#69 Post autor: Mystery » pn kwie 19, 2010 08:36 am

Bucholc Krok pisze: Kto by nie chciał mieć trampek Silvestriego??
Albo szalu Hornera :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#70 Post autor: Adam » pn kwie 19, 2010 08:42 am

Wawrzyniec by zapewne chciał kalesony Hansa - te w których po nocach pisał Thin Red Line - z autografem i dedykacją :D
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#71 Post autor: Łukasz Waligórski » pn kwie 19, 2010 09:15 am

Mefisto pisze: 400 zł na kawałek papieru :shock:
Dobry obraz za tyle kupisz. A dla osoby z moimi zainteresowaniami to chyba ma większą wartość manuskrypt Preisnera :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#72 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 19, 2010 11:06 am

Adam Krysiński pisze:Wawrzyniec by zapewne chciał kalesony Hansa - te w których po nocach pisał Thin Red Line - z autografem i dedykacją :D
Kalesony w Kalifornii :? A kto przy tamtejszych temperaturach nosi kalesony :? To Ci się akurat średnio udało. :wink:

A w ogóle to oczywiście fajnie byłoby mieć oryginalne partytury, czy też np. batutę Williamsa, ale mam całą masę innych rzeczy znanych osób w głowie, które bardziej bym chciał.
A jeżeli to jest aktualnie Łukasza pasja, to życzę mu na przyszłość dalszych ciekawych eksponatów. Może jeszcze Muzeum Muzyki Filmowej otworzymy :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#73 Post autor: Adam » pn kwie 19, 2010 11:14 am

Wawrzyniec pisze:Może jeszcze Muzeum Muzyki Filmowej otworzymy :wink:
z pewnością beda tłumy jak za komuny po mięso :lol:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#74 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 25, 2010 02:34 am

Update.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#75 Post autor: Adam » pn kwie 26, 2010 08:45 am

Wawrzyniec pisze:Kalesony w Kalifornii :? A kto przy tamtejszych temperaturach nosi kalesony :?
Hansu jest zajebisty i dlatego je właśnie tam nosi 8) - pisałem to wyżej, nie kłóć się bo Kalifornia w niczym nei przeszkadza ;-)
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ