OKŁADKI - Wielka Baza Danych

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#61 Post autor: Bucholc Krok » ndz kwie 04, 2010 22:08 pm

Ten Merlin to średnio mi się podoba, a City of Joy też miałem dać, ale w Amazonie mają jakąś dziwną wersję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#62 Post autor: Koper » pn kwie 05, 2010 11:53 am

Te środkowe Morricony jakoś mnie nie przekonują. A Herrmann na podobnym koncepcie bazuje co "Merlin", który Ci się nie podobał. "Islands in the Stream" wygląda jak okładka jakiejś płyty z muzyką relaksacyjną za 10 zł w EMPiKu. ;)

A z nowych soundtracków, ten ma sympatyczną okładkę:

Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#63 Post autor: Bucholc Krok » pn kwie 05, 2010 19:53 pm

Koper pisze:Te środkowe Morricony jakoś mnie nie przekonują. A Herrmann na podobnym koncepcie bazuje co "Merlin", który Ci się nie podobał.
Średnio podobał. :) U Herrmanna jednak jest jakiś dramatyzm, a w Merlinie po prostu odbicie. Chyba, że czegoś tam nie widzę.
"Islands in the Stream" wygląda jak okładka jakiejś płyty z muzyką relaksacyjną za 10 zł w EMPiKu. ;)
Trochę tak, ale mnie akurat takie okładki się podobają. :)
A z nowych soundtracków, ten ma sympatyczną okładkę
Fotka nawet fajna, ale te listy jakieś takie oczywiste.

Obrazek
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#64 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 05, 2010 19:56 pm

Jak na mój gust to trochę za dużo tych "rysunków" okładek się tutaj pojawia. Przecież są też inne techniki i są też dobre okładki w tych innych technikach wykonane.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#65 Post autor: Bucholc Krok » pn kwie 05, 2010 20:29 pm

Mianowicie? :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#66 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 06, 2010 11:16 am

Mianowicie coś takiego chociażby:

Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#67 Post autor: Bucholc Krok » wt kwie 06, 2010 12:19 pm

Z podobnych to mnie się ta podoba:

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#68 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 06, 2010 12:27 pm

Też dobra, a teraz trochę inny klimat, ale moim zdaniem też dobra okładka i muzyka:

Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#69 Post autor: Marek Łach » wt kwie 06, 2010 13:29 pm

Jak dla mnie najfajniejszą graficznie serią wydawniczą są albumy wydawane przez Universal France - Bucholc wrzucił stronę wcześniej Sarde'a, wydawali też Goldsmitha (Papillon), i wiele innych fantastycznych ścieżek. Generalnie graficzny design tej serii to imho rewelacja, która bije prawie wszystko na rynku:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#70 Post autor: Bucholc Krok » wt kwie 06, 2010 14:52 pm

Wawrzyniec pisze:Też dobra, a teraz trochę inny klimat, ale moim zdaniem też dobra okładka i muzyka:
Ciekawy pomysł.
Marek Łach pisze:Generalnie graficzny design tej serii to imho rewelacja, która bije prawie wszystko na rynku:
Mnie też się ogólnie podobają, ale te plakaty są trochę wnerwiające. W Walce o ogień jeszcze jakoś ujdzie, bo plakat jest moim zdaniem fajny, ale niektóre są od czapy i nie pasują do zdjęcia.
BTW: czy oni wszystkie płyty wydają w "tekturce"? Mam tylko Walkę (nr 50) i na dodatek jeszcze w folii. :) Pewnie nie ma tam żadnej książeczki?

inny przykład:

Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#71 Post autor: Koper » wt kwie 06, 2010 14:54 pm

Projekt przedniej grafiki może ciekawy, ale ogólnie te wydania mi się nie podobają za bardzo. Kartonowe pudełka... Wolę tradycyjnie zapakowany krążek. A i grafika z tyłu, design samej płyty i książeczki nieszczególny IMHO. Przynajmniej na moim "Tess/Le Locataire".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#72 Post autor: Marek Łach » wt kwie 06, 2010 15:17 pm

Chyba wszystkie są w digipackach, ale ja akurat digipacki lubię, więc nie mam z tym problemu. Książeczki są jak najbardziej, ładnie wydane.

Okładka Legranda - rewelka!

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#73 Post autor: Bucholc Krok » wt kwie 06, 2010 17:01 pm

Marek Łach pisze:Chyba wszystkie są w digipackach, ale ja akurat digipacki lubię, więc nie mam z tym problemu.

Jak się nie będzie uważać to po jakimś czasie rogi zaczną się "pruć" i generalnie całość będzie wytarta.
Książeczki są jak najbardziej, ładnie wydane.
Eh, otworzyłem z ciekawości. W końcu i tak bym to kiedyś zrobił. :)
Książeczka dość gruba, ale to tylko dlatego, że są 2 wersje językowe (zresztą, grubsza i tak nie wejdzie w zakładkę). Poza tym na pierwszej stronie książeczki nie ma obrazka, ale właściwie nie musi być, skoro jest na tekturce. Grafika na płycie zgrzebna, ale mi akurat taka pasuje. Knoty takiej Varese w ogóle się nie umywają. No i najważniejsze - płyta schodzi z podstawki lepiej niż to jest w przypadku normalnych pudełek. Całkiem udane to wydanie jak na digipack.

Ale żeby nie odejść za bardzo od tematu jeszcze jedna okładka z tej serii

Obrazek

i jeszcze taka dość śmiała.. :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#74 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 06, 2010 17:39 pm

Te od Marka to są chyba jak na mój gust zbyt artystyczne i wymyślne. Ja jednak lubię bardziej klasyczne, ale też nie znaczy, że "rysunkowe".
Ta "śmiała" od Bucholca to jakaś niespecjalna, moim zdaniem.

Ja jednak pozostanę wśród nowszych ścieżek:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#75 Post autor: Bucholc Krok » wt kwie 06, 2010 17:43 pm

Wawrzyniec pisze:Te od Marka to są chyba jak na mój gust zbyt artystyczne i wymyślne.
Co by jednak nie mówić, to bardzo charakterystyczne. Wystarczy jeden rzut oka, żeby rozpoznać wytwórnię. Nawet na kiepskim monitorze i/lub bardzo małym zdjęciu to widać.
Ta "śmiała" od Bucholca to jakaś niespecjalna, moim zdaniem.
Tzn? Za mało śmiała? :)

ODPOWIEDZ