W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#61 Post autor: Koper » śr mar 10, 2010 12:13 pm

Bucholc Krok pisze:No tak, ale tylko do sprawdzenia. :)
Spodoba się, to wyłożysz te kilkaset baksów i kupisz całość na CD. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#62 Post autor: Adam » śr mar 10, 2010 12:14 pm

swoją drogą niedobrze że to się tak rozpleniło, bo to może utrudnić jakieś wydanie oficjalne typu Back To Avatar. Zwrócmy uwagę że i w przypadku tytanika, czy ostatnio mrocznego rycerza - wyszła dodatkowa płta, ale wczesniej nie było tego w idealnym dźwieku na necie..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#63 Post autor: Bucholc Krok » śr mar 10, 2010 12:16 pm

Koper pisze:Spodoba się, to wyłożysz te kilkaset baksów i kupisz całość na CD. :P
9tys! Mam nadzieję, że to jednak oficjalnie wydadzą..
Jakby już ktoś przesłuchał to niech wrzuci jakieś "tafsy" na odpowiedną grupę.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#64 Post autor: Koper » śr mar 10, 2010 12:19 pm

Bucholc Krok pisze:9tys! Mam nadzieję, że to jednak oficjalnie wydadzą..
Jakby już ktoś przesłuchał to niech wrzuci jakieś "tafsy" na odpowiedną grupę.
Co tam dla Ciebie Bucholc 9 koła... najwyżej sprzedaż samochód, do kartonu się przeprowadzisz, albo co. ;)
I spoko, jak przesłucham, dam znać. ;)

Na razie godzinę przemęczyłem. Jest kilka świetnych, niewydanych na oficjalu fragmentów, ale generalnie masa underscore i dłuży się to...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#65 Post autor: Koper » śr mar 10, 2010 19:55 pm

No dobra. Przesłuchałem całość. Generalnie chyba jest tu wszystko co było w filmie a może i coś ponadto. Jest kilka świetnych kawałków, które na oficjalnym wydaniu się nie znalazły (świetny początek "Quaritch Down", porywająca akcja w "Thanator Chase pt.1" etc.), kilka utworów jest w innych aranżacjach ("Becoming One of the People" zamiast wokalu ma etniczne flety) a kilka totalnie inaczej zmontowanych ("War" jest dokładnie tak pomontowane jak w filmie i szczerze mówiąc brzmi ten montaż tutaj nieco sztucznie). Trochę lepszej lub gorszej elektroniki, zrzynki z "Aliens", które słychać było w filmie i natłok underscore. Generalnie dużo za dużo tego, ale można by, tak myślę, z tych kawałków, które na oficjalce się nie znalazły, zmontować całkiem zgrabny ok. 45-min., może godzinny albumik. Albo z wszystkiego (co było i nie było) zmontować wypełniony po brzegi krążek, o wiele ciekawszy od normalnego wydania.

Rzekłem. ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#66 Post autor: Bucholc Krok » śr mar 10, 2010 21:04 pm

No to czekamy na oficjalnego COMPLETA. :) Ja tam wezmę w ciemno. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#67 Post autor: Koper » śr mar 10, 2010 23:03 pm

Bucholc Krok pisze:No to czekamy na oficjalnego COMPLETA. :) Ja tam wezmę w ciemno. ;)
E, ja Ci zmontuje, wypalę na CD-R, w Corelu jakąś okładkę machnę i za 10 dolarów Ci sprzedam. :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#68 Post autor: Althazan » śr mar 10, 2010 23:13 pm

Koper pisze:...w Corelu jakąś okładkę machnę...
A po co? Te co są dołączone do wydania 3CD są całkiem całkiem... ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#69 Post autor: Koper » śr mar 10, 2010 23:19 pm

No, ale jak mu zmontuje z tego 1 CD, to się tracklista zmieni, więc przynajmniej back cover będę musiał zmienić. :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#70 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 07:59 am

Zmontujesz? Pewnie część materiału diabli wezmą.. i jeszcze 10$.. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#71 Post autor: Koper » czw mar 11, 2010 10:50 am

Bucholc Krok pisze:Zmontujesz? Pewnie część materiału diabli wezmą.. i jeszcze 10$.. :)
Uwierz mi, część materiału nadaje się na śmietnik. :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#72 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 10:57 am

Ja tam wierzę tylko swoim uszom. Jakbym tak innych słuchał to bym do dziś Goldu nie znał. :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#73 Post autor: Adam » czw mar 11, 2010 10:58 am

powód do dumy ;-):P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#74 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 11:00 am

Jedni lubią Gold, drudzy disco-polo.. Mnie tam pasuje Gold. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#75 Post autor: Koper » czw mar 11, 2010 11:38 am

Akurat to co jest do kosza dalekie jest od Goldu. No ale może lubisz jakieś elektroniczno-orkiestrowe sound-designy godne samego The Hurt Locker. :P

ODPOWIEDZ