Melodyphony - Best of Joe Hisaishi

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
bladerunner

#61 Post autor: bladerunner » ndz lis 14, 2010 14:43 pm

jaką ''pizdę'' Adam wyłapał :shock:

Posłuchałem Joe'go tylko te pozycje co Adam wytłuścił . Powiem tak jestem mocno rozczarowany, bo dosłownie niczym, ale to niczym mnie nie zachwycił ten japoński kompozytor. Oczywiście ma wyrafinowany styl, ale bez szału tak naprawdę. Przy tak zachwalanym ''Princess Monoke '' czy'' A Chinese Tall Story'' wynudziłem się niemalże na śmierć. Chyba najbardziej podobała mi się kompozycja do''Brother'' i ''Spirited Away''. Lecz w cielęcy zachwyt też nie wpadłem :) .
Moim zdaniem ta muzyka nadaje się w większości tylko do puszczania w tle przy nieco przyciemnionych światłach w trakcie masażu tajskiego. :shock:

Turek

#62 Post autor: Turek » ndz lis 14, 2010 15:17 pm

bladerunner pisze:jaką ''pizdę'' Adam wyłapał :shock:

Posłuchałem Joe'go tylko te pozycje co Adam wytłuścił . Powiem tak jestem mocno rozczarowany, bo dosłownie niczym, ale to niczym mnie nie zachwycił ten japoński kompozytor. Oczywiście ma wyrafinowany styl, ale bez szału tak naprawdę. Przy tak zachwalanym ''Princess Monoke '' czy'' A Chinese Tall Story'' wynudziłem się niemalże na śmierć. Chyba najbardziej podobała mi się kompozycja do''Brother'' i ''Spirited Away''. Lecz w cielęcy zachwyt też nie wpadłem :) .
Moim zdaniem ta muzyka nadaje się w większości tylko do puszczania w tle przy nieco przyciemnionych światłach w trakcie masażu tajskiego. :shock:

Obrazek

bladerunner

#63 Post autor: bladerunner » ndz lis 14, 2010 15:23 pm

Turek ja nie chciałem nikogo obrazić oczywiście :wink:

Turek

#64 Post autor: Turek » ndz lis 14, 2010 15:30 pm

bladerunner pisze:Turek ja nie chciałem nikogo obrazić oczywiście :wink:
Zobacz jaką minę zrobił Max po twoim poście :D O mnie się nie bój, ale on jest nieobliczalny z tymi zębiskami :D

Obrazek

Turek

#65 Post autor: Turek » ndz lis 14, 2010 15:34 pm

dziekan pisze:
On napewno nas zrozumie,że każdy ma swoj gust.
Rozumiem jak najbardziej :) Polać mu! 8)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#66 Post autor: Bucholc Krok » ndz lis 14, 2010 16:01 pm

Turek pisze:Zobacz jaką minę zrobił Max po twoim poście :D O mnie się nie bój, ale on jest nieobliczalny z tymi zębiskami :D
Mnie się zdaje, że on ma już dość lampy błyskowej. ;)
Turek pisze:
dziekan pisze:
On napewno nas zrozumie,że każdy ma swoj gust.
Rozumiem jak najbardziej :) Polać mu! 8)
Od kiedy to dziekan taki wyrozumiały. Chyba się zresocjalizował w pace. :)

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#67 Post autor: Krelian » ndz lis 14, 2010 16:33 pm

słucham sobie właśnie teraz audycji i nie rozumiem jak można nie wymięknąć (w pozytywnym znaczeniu tego słowa) przy tej muzyce

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#68 Post autor: Mystery » ndz lis 14, 2010 16:57 pm

Krelian pisze:słucham sobie właśnie teraz audycji i nie rozumiem jak można nie wymięknąć (w pozytywnym znaczeniu tego słowa) przy tej muzyce
Też słucham, zagapiłem się i czynie to od 16:24, od Nausicaa konkretnie, co było wcześniej? Oby nie Kitano :) Dobrze, że będzie część dalsza, bo lipa by było nie dokończyć Miyazakiego :) Reprise, dobry kawałek na zakończenie 8)

bladerunner

#69 Post autor: bladerunner » ndz lis 14, 2010 17:12 pm

Pozdro dla wszystkich fanów Hisaishiego 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#70 Post autor: Adam » ndz lis 14, 2010 17:23 pm

niech audycje ktoś wrzuci na rapida bo nie każdy mógł słuchać :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#71 Post autor: Mystery » ndz lis 14, 2010 17:28 pm

Adam Krysiński pisze:niech audycje ktoś wrzuci na rapida bo nie każdy mógł słuchać :P
Nie było niczego czego byś nie widział, bądź nie słuchał :wink:

bladerunner

#72 Post autor: bladerunner » ndz lis 14, 2010 17:32 pm

Adam Krysiński pisze:niech audycje ktoś wrzuci na rapida bo nie każdy mógł słuchać :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#73 Post autor: Krelian » ndz lis 14, 2010 17:35 pm

Mystery Man pisze:
Krelian pisze:słucham sobie właśnie teraz audycji i nie rozumiem jak można nie wymięknąć (w pozytywnym znaczeniu tego słowa) przy tej muzyce
Też słucham, zagapiłem się i czynie to od 16:24, od Nausicaa konkretnie, co było wcześniej? Oby nie Kitano :) Dobrze, że będzie część dalsza, bo lipa by było nie dokończyć Miyazakiego :) Reprise, dobry kawałek na zakończenie 8)
była suita 17 minutowa z Nausici (?) więc nic wcześniej nie przegapiłeś, a notabene kiedy druga część ?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#74 Post autor: Mystery » ndz lis 14, 2010 17:40 pm

Krelian pisze:była suita 17 minutowa z Nausici (?) więc nic wcześniej nie przegapiłeś, a notabene kiedy druga część ?
To już pytanie do autora audycji, redaktora portalu muzykafilmowa.pl Łukasza Waligórskiego :)

bladerunner

#75 Post autor: bladerunner » ndz lis 14, 2010 17:43 pm

Princess Mononoke= Dzieło Doskonałe :lol: to już chyba podziękuje Łukaszowi i wolę recenzję Incepcji Wawrzyńca :D .

ODPOWIEDZ