Co ostatnio kupiliście?
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: Co ostatnio kupiliście?
Wczorajsza przesyłka

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
i nie tylko ...
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Kolejna przesyłka...

Dziś się do mnie uśmiechnęła z koszyka w biedrze za 9.99

w biedrze scory i to takie sprzedają?
chyba zmienie o nich zdanie 

#FUCKVINYL
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Rio niestety nie moje

Gratuluje wybornego zakupu
Jestem ciekaw " fall of the roman empire" ..szczególnie
Zdaj relacje z tego dzieła ..

Jestem ciekaw " fall of the roman empire" ..szczególnie

Zdaj relacje z tego dzieła ..

- Krzysiek
"Upadek Cesarstwa Rzymskiego" - świetna muzyka ilustracyjna. Pewnie nie dla każdego... brak jakiegoś wybijającego się tematu przewodniego. Stara dobra szkoła ówczesnej kompozycji filmowej. Do mojej skromnej kolekcji tego typu muzyki pasuje idealnie
Mastering rewelacyjny, wydanie poligraficzne - pierwsza klasa
"Rio Conchos" trzeba kupić
Mastering inny niż w powyższej. Choć może to jest zależne od samego nagrania. Jak będę miał swoją wtedy ew. wypowiem się dokładniej (nie miałem możliwości odsłuchać jedna po drugiej)
Pozostałe przesłucham kiedy sąsiedzi (jeden na górze a drugi z boku) skończą remonty

"Rio Conchos" trzeba kupić

Pozostałe przesłucham kiedy sąsiedzi (jeden na górze a drugi z boku) skończą remonty

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
E, chyba nie słuchałeś uważnie...Krzysiek pisze:"Upadek Cesarstwa Rzymskiego" - świetna muzyka ilustracyjna. Pewnie nie dla każdego... brak jakiegoś wybijającego się tematu przewodniego. Stara dobra szkoła ówczesnej kompozycji filmowej. Do mojej skromnej kolekcji tego typu muzyki pasuje idealnieMastering rewelacyjny, wydanie poligraficzne - pierwsza klasa
![]()

Loooooool. Krzysiek epic fail miesiąca 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Marcin
- Początkujący orkiestrator
E tam, od razu fail
Krzysiek przecież napisał, że sąsiedzi z góry i z boku robią remont, więc najprawdopodobniej jak wchodził temat przewodni, któryś z sąsiadów napierdalał wiertarką udarową i Krzysiek nie słyszał dobrze tego tematu
W każdym razie musiało tak być, bo w przeciwnym razie to jest fail 

Będę szczery, Tylko Jerry 

Może nowy patron tematu "Epic Fail"

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Zdecydowanie!Marek Łach pisze:E, chyba nie słuchałeś uważnie...Krzysiek pisze:"Upadek Cesarstwa Rzymskiego" - świetna muzyka ilustracyjna. Pewnie nie dla każdego... brak jakiegoś wybijającego się tematu przewodniego. Stara dobra szkoła ówczesnej kompozycji filmowej. Do mojej skromnej kolekcji tego typu muzyki pasuje idealnieMastering rewelacyjny, wydanie poligraficzne - pierwsza klasa
![]()
Ten score ma jeden z najwybitniejszych i najwspanialszych tematów przewodnich w całej historii Golden Age'u.
Krzyśkowi polecam complete re-rec od Prażan -
http://www.tadlowmusic.com/2011/09/the- ... an-empire/
Score wprost wymiata w pełnej, 140 minutowej odsłonie, zagrany i nagrany jest kapitalnie - album o stokroć lepszy w stosunku do wydania La-La Land, które jest tylko takim "samplerem" tej monumentalnej kompozycji (cześć utworów na LaLi jest też w mono i poza kolejnością chronologiczną występowania muzyki w filmie).
Na zachętę opinia Douglasa Fake z Intrady na temat tego re-recu -
Doug Fake of Intrada posted this in his column today:
"The Rise Of The Roman Empire!" Ok, The Fall of it! Whatever. Producer James Fitzpatrick nails it down, sets it ablaze, then stomps on the ashes! Here's the Tiomkin recording to beat.
Much has been said about Tiomkin's favorite musical devices, the abundance of notes, the colorful orchestrations, the sheer volume of music. So true, so true, so true. But MY favorite device is his incredibly complex harmonic vocabulary.
Not to be confused with atonality and dissonance, areas Tiomkin rarely dwelled upon, I speak of his non-stop, rapid-fire machine gun-paced change of chords within his cues. Relying mostly on tried and true major and minor chords, Tiomkin uniquely raced through an abundance of those chords within mere beats, often moving around chromatically from one harmony to another with the same ferocity Jerry Goldsmith applied rhythms to action music. No small feat! But enough of harmony. Let's visit THE FALL OF THE ROMAN EMPIRE as in this brand new Prometheus 2-CD set. And once you visit it, you'll be back. I've been there twice now, all two plus hours of it, and after a brief respite I'll go visit it again.
Yes, it's that good. This is surely one of the best re-recordings I've heard. Being such an ambitious score only adds to the good vibes!
What Fitzpatrick's crew does is capture the sheer energy of this weighted score, finding all the right colors again and again. Here an imposing solo organ, there a tender violin line, here a flutter-tongue trumpet figure, there a sturdy unison cello section... and before you know it, all the sweep and majesty of a full-blooded procession through Rome, right there in your living room, or your car, or your earbuds or whatever. However you carry sound from the CD player to your ear, Nic Raine conducts it, the City of Prague musicians play it, Prometheus presents it... and you're the beneficiary.
Hail Commodus! Hail Caesar! Maybe even hail Livius if you desire! But mostly, all hail Dimitri Tiomkin and his score of a lifetime!"
I opinia Rogera Feigelsona -
This recording is brilliant!

- Krzysiek
Marek Łach pisze:E, chyba nie słuchałeś uważnie...
Kaonashi pisze:Loooooool. Krzysiek epic fail miesiąca
Widzę, że wzbudziłem spory śmiechmrcn24 pisze:Krzysiek przecież napisał, że sąsiedzi z góry i z boku robią remont, więc najprawdopodobniej jak wchodził temat przewodni, któryś z sąsiadów napierdalał wiertarką udarową i Krzysiek nie słyszał dobrze tego tematu

Wiem, że taki rerec się ukazał, ale bardziej na początek zależało mi na wydaniu Lali, ponieważ mały limit, szybciej zniknie z rynku. I tak zbyt długo zwlekałem z jej zakupem.Michał Turkowski pisze:Krzyśkowi polecam complete re-rec od Prażan -
Swoją drogą Kolego Michale

Miłego dnia! ja idę spać bo jeszcze jest cicho