Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

Re: Gdzie i jak kupować?

#556 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt maja 11, 2012 14:37 pm

Bucholc Krok pisze: I kupisz używany? Jeśli tu nic nie wypali to może gdzieś indziej się uda. Trochę szkoda się pozbywać nówki. Poza tym taki CDR też jest swojego rodzaju ciekawostką, którą warto zachować. :)

Jakąś godzinę temu przyprawiałem rybę i pomyślałem właśnie w ten sposób. Może się nawet okazać, że kiedyś będzie wart więcej niż normalne tłoczenie :wink: Używki nie mam zamiaru kupować, bo raz, pojawiają się bardzo rzadko, dwa ceny są z kosmosu, a trzy, nie mam pewności, że tez nie dostanę cd-r.
Jeżeli Taylor mi odpisze, zapytam go o inne tytuły :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#557 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 11, 2012 14:45 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jakąś godzinę temu przyprawiałem rybę i pomyślałem właśnie w ten sposób. Może się nawet okazać, że kiedyś będzie wart więcej niż normalne tłoczenie :wink:
Otóż to. Ludzie, którzy dostali zamienniki pewnie w większości cisnęli precz CDR-y. :) A jak będziesz miał CD i CDR to wartość zestawu jeszcze się zwiększy.
Używki nie mam zamiaru kupować, bo raz, pojawiają się bardzo rzadko, dwa ceny są z kosmosu, a trzy, nie mam pewności, że tez nie dostanę cd-r.

To już się da sprawdzić po kodach.
Jeżeli Taylor mi odpisze, zapytam go o inne tytuły :)
Jeśli tylko żyje to odpisze. ;) Brakuje mi jednego Mizzy'ego i Steina. No i Muchy też by się przydały. :) The Boy Who Could Fly pewnie nie ma, bo to już dawno było OOP. Ponoć tylko 500 sztuk wyszło.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#558 Post autor: Krzysiek » pt maja 11, 2012 21:41 pm

za dużo się filmów naoglądałeś
:lol: też tak myslałem, ale zmieniłem zdanie kiedy wiele lat temu mojego młodszego braciszka wychowawczyni szkolna musiała odbierać z ambasady izraelskiej w Pradze :lol: Byli na wycieczce w podstawówce (chyba 8 klasa) i mój pomysłowy braciszek urwał sie z ogonka klasowego, pojechał pod ambasadę Izraela i poprosił o azyl :mrgreen: czujesz osłupienie ludzi, którzy to musieli na siebie wziąć? Póżniej już obaj różne numery odstawialiśmy - śmieszne i mało poważne, ale też i niestety wykraczające poza dozę zdrowego rozsądku. Też mam sporo za uszami, niejednego bym zaskoczył, gdzie mnie kiedyś zawiało (już ze 20 lat minęło), ale to nawet nie jest na rozmowę przy piwie :wink:

A to co napisałem wcześniej, nie jest aż tak nierealne jakby sie wydawało :)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#559 Post autor: Paweł Stroiński » wt maja 15, 2012 18:48 pm

Ile do was zwykle przychodzą płyty z Intrady? Zamówiłem u nich bezpośrednio Rambo 3 tydzień temu i dzisiaj już było! Dokładnie zamówiłem w zeszły wtorek w nocy, przyszło dziś rano.

Mefisto

#560 Post autor: Mefisto » wt maja 15, 2012 20:43 pm

gratu :) jak widać czasem warto jednak składać ofiary z małych dzieci

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#561 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 16, 2012 10:14 am

7 dni to standard z USA (od żółtych zresztą też). Jak nie ma po 10-14 (a przy okazji nie ma żadnych świąt lub awarii wulkanu) to już trzeba się martwić. Czasem przychodziły po 4 dniach.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#562 Post autor: Templar » śr maja 16, 2012 13:36 pm

Mi nawet z USA kiedyś po 3 dniach przyszło, nawet trochę mniej, w piątek wieczorem zamówione, a w poniedziałek rano już u mnie :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#563 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 16, 2012 17:57 pm

W 3 to chyba nie dostałem, ale w 4 to i tak szybko. Z Amazonu brytyjskiego kurierem idzie dłużej.

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#564 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr maja 16, 2012 18:07 pm

Szczęściarze, 4 dni to idą do mnie przesyłki krajowe. W 7 dni z USA, to może raz, czy dwa się zdarzyło, ostatnimi czasy jest to 14-17 dni. Tyle samo idą przesyłki z UK. Normalnie, masakra.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#565 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 16, 2012 18:10 pm

Mieszkasz w większym mieście czy na wiosce?

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#566 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr maja 16, 2012 18:14 pm

Raczej jest to duże miasto :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#567 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 16, 2012 18:20 pm

No to pewnie przetrzymują w UC. Przecież paczki idą do kraju tak samo?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#568 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 21, 2012 16:10 pm

Odnośnie Perseverance.

Animals United (Konferenz der Tiere) -
Complete Original Motion Picture Score
Composed by David Newman
PRD 045
Not available to EU customers!

Lilies of the Field - Original Motion Picture Score
Composed by Jerry Goldsmith
PRR 049
Limited to 3000 copies.
Available ONLY to the US and Canada!

Co to ma być :?: :o

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#569 Post autor: kiedyśgrześ » pn maja 21, 2012 17:00 pm

Bucholc Krok pisze: Co to ma być :?: :o
To znaczy, że musisz kupować przez proxy :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#570 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 21, 2012 17:50 pm

Ale przez proxy to tylko wówczas, gdy nie mogę w ogóle wejść na stronę? Zresztą jak złożę zamówienie to mogą mi skasować, gdy zobaczą, że jest z EU? Słyszałem, że niektóre sklepy z ciuchami tak robią.

ODPOWIEDZ