CONAN THE BARBARIAN & CONAN THE DESTROYER - Intrada

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Templar

Re: CONAN THE BARBARIAN & CONAN THE DESTROYER - Intrada

#511 Post autor: Templar » sob gru 08, 2012 22:52 pm

No i wyglądają beznadziejnie, wolę czarne :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#512 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 08, 2012 23:00 pm

beznadziejni to byli Piraci z Karaibów na DVD z Imperialu w złotym pudełku :P ale Hulk z Universalu w zielonym już nie :P

przy okazji Templar: ile płyt jest w podstawowym wydaniu Uncharted 3: Drake's Deception na PS3 :?:
Obrazek

Templar

#513 Post autor: Templar » sob gru 08, 2012 23:07 pm

Tak mi się przypomniało, że w przezroczystym fatboksie to sprzedawali też kiedyś CD-Ry Hawk, no i strasznie tandetnie on wyglądał, taki jak od Conana jest najlepszy :P
kiedyśgrześ pisze:przy okazji Templar: ile płyt jest w podstawowym wydaniu Uncharted 3: Drake's Deception na PS3 :?:
Ale, że gra? To jedna płyta oczywiście, w standardowych wydaniach to chyba zawsze jest jedna płyta, bo nie kojarzę by ktoś dodawał jakiś bonus w postaci Making Of albo muzyki do zwykłego wydania, a z racji wykorzystywania przez PS3 Blu-Ray'a to wszystkie gry bez problemu się mieszczą na 1 płycie w przeciwieństwie do X'a, gdzie czasem trzeba uprawiać żonglerkę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#514 Post autor: Bucholc Krok » ndz gru 09, 2012 08:23 am

kiedyśgrześ pisze:zaległe fatboxy, ja widać jest sporo więcej rozwiązań niż klasyczny czarny :P
Te białe wkładki są zupełnie do kitu. Mam kilka płyt Jarre'a z lat 90-tych z takimi białymi tackami i wszystkie zżółkły. Oczywiście głównie na wystających brzegach i wygląda to kijowo.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#515 Post autor: Michał Turkowski » ndz gru 09, 2012 11:07 am

Zawód roku Panowie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#516 Post autor: Adam » ndz gru 09, 2012 11:14 am

Bucholc Krok pisze:Te białe wkładki są zupełnie do kitu. Mam kilka płyt Jarre'a z lat 90-tych z takimi białymi tackami i wszystkie zżółkły. Oczywiście głównie na wystających brzegach i wygląda to kijowo.
a to partacze! a ja myślałem że Bucholc partaczy nie kupuje! :P

a KG wstawił fatboxy ale nie ze scorów :) a w domyśle była dyskusja o scorach. ja też mogę wstawić np. kwadratowe pudełko na minidyski, tylko co z tego :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#517 Post autor: kiedyśgrześ » ndz gru 09, 2012 12:04 pm

Bucholc Krok pisze:
kiedyśgrześ pisze:zaległe fatboxy, ja widać jest sporo więcej rozwiązań niż klasyczny czarny :P
Te białe wkładki są zupełnie do kitu. Mam kilka płyt Jarre'a z lat 90-tych z takimi białymi tackami i wszystkie zżółkły. Oczywiście głównie na wystających brzegach i wygląda to kijowo.
Nie jaraj tyle fajek Bucholc to ci tacki nie będą żółkły :P Zresztą zawsze możesz wymienić na oryginalnie żółte, też takie są, jak mi się zachce to wbiję fotę… pewnie za tydzień :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#518 Post autor: Althazan » ndz gru 09, 2012 12:14 pm

Kolejna podobna opinia:
The multitrack mixing is not so good:
trumpets volume too high
drums and chorus volumes too low
viola and cello volumes too low
clash volume too high

Not a mess like Condorman mixing (it sucks very bad), but this is not a correct volume balance mixing. Douglass should listen to the original mixing before working on multitracks, instead I'm afraid he work on his taste, not on the original volume mixing... Probably he likes trumpets very much and he hates chorus voices and drums.....
Wstrzymuję się od słuchania, aż dostanę płyty, ale nastawienie już nie jest najlepsze...

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#519 Post autor: muaddib_dw » ndz gru 09, 2012 12:17 pm

Za rok LaLa poprawi :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#520 Post autor: Adam » ndz gru 09, 2012 12:19 pm

nie bardzo rozumiem o co chodzi temu komuś że chór jest niby za cicho, skoro jest wyraźniejszy niż na varese. no ale może ten ktoś ma porządny sprzęt, to ok. a trąbki podrasowane mi się akurat podobają. ten chór też.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#521 Post autor: Tomek » ndz gru 09, 2012 12:24 pm

Panowie, przesłuchałem i pozostaję raczej przy moim 3-CD, czyli Tadlow + Milan :D

Dźwięk Intrady jest roczarowująco płaski, suchy, szorstki, brak mu przestrzeni, "mokrości", basu. Nie mówię już o szumie, który pokrywa większość tracków. Czasami jest nieźle, czasami szum jest znaczący... Niektóre utwory, szczególnie te imitujące muzykę źródłową są zagrane zupełnie bez życia, bez jakiejś energii (np. nijakie Tower of Set). Owszem, szczególnie w muzyce akcji daje się odczuć nieco większą dynamikę orkiestry rzymskiej w odróżnieniu od Prażan, i tu jeżeli chodzi o samo brzmienie oryginał nieznacznie wygrywa.
Ale znowu w takim "Battle of Mounds" chór jest tak zmiksowany "z tyłu", że kompletnie nie słychać, nie idzie wyłowić ze ściany dźwięku, co śpiewa.
Zabrakło mi również separacji kanałów, tylko w kilku momentach usłyszałem "stereo-wość" nagrania. Ogólnie, nie podoba mi się mix tego wydania. Jest za bardzo...mono? Nie macie takiego wrażenia?

Inny przykład, jeden z moich małych faworytów na Tadlowie, czyli "Wolf Witch". Perkusja tam powala i tworzy kapitalną przestrzeń - oryginalna wersja to jakaś porażka. Jakieś pojedyncze uderzenia w kotły... To samo Pit Fights. Na Tadlowie wymiata surową energią, tutaj dźwięk jest jakiś przyprószony, szorstki. Sprzęt, na którym słucham - słuch. AKG K512.

Ciekawe są bonusowe utwory, ale jak to bonusy - do jedno-krotnego przesłuchania. Tak więc, ja na razie z tego rezygnuję, bo tanie to nie jest, 150 zł to sporo pieniędzy, a ja aż takim fanatykiem Conana nie jestem. Ale skoro największe hardkory Conana kręcą nosami, to coś jest na rzeczy, prawda?

Aha, i jeszcze jedna uwaga - moje 192-kbps-owe mp3ójki wydania Varese brzmią dużo lepiej i czyściej niż ta Intrada ;-)

A, i jeszcze do przypomnienia przechwalstwo Intrady:

Primal intensity and crisp, vibrant details of original performances are without equal

8)
Obrazek

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem
Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong

#522 Post autor: karcharoth » ndz gru 09, 2012 13:35 pm

Adam pisze:Radzio troluje, powiedział mi na privie :D

Centusiu, w życiu Ci nic na priva nie wysłałem.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#523 Post autor: Wojteł » ndz gru 09, 2012 13:44 pm

karcharoth pisze:
Adam pisze:Radzio troluje, powiedział mi na privie :D

Centusiu, w życiu Ci nic na priva nie wysłałem.

Ależ z was wariaty, panowie!
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Mefisto

#524 Post autor: Mefisto » ndz gru 09, 2012 17:49 pm

mówiłem, że nawet miejsca na dysku szkoda :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#525 Post autor: Bucholc Krok » ndz gru 09, 2012 18:33 pm

Adam pisze:a to partacze! a ja myślałem że Bucholc partaczy nie kupuje! :P
Płyty kupowałem w latach 90-tych, a wówczas brało się i nie zastanawiało, ile i jak to przeżyje. :) Zresztą zobaczymy co powiesz jak Ci japońskie tacki zżółkną. :P
ja też mogę wstawić np. kwadratowe pudełko na minidyski, tylko co z tego :P
Wystaw.
kiedyśgrześ pisze:Zresztą zawsze możesz wymienić na oryginalnie żółte,
Oryginalnie są białe, a nie żółte. :P A złote napisy to czym sobie zrobię? Flamastrem? :P
też takie są, jak mi się zachce to wbiję fotę… pewnie za tydzień :P
A kogo obchodzą żółte tacki? Jak to wygląda? :P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ