Intrada 16 III 10 Baxter - Cervantes, Frontiere -Billie/Popi
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
U mnie 2, a pierwsza też z grudnia. Czyli kret działa od grudnia lub od nowego roku. Na przesyłkach masz pieczątki tylko z Urzędu Celnego w Warszawie, czy jeszcze z jakiegoś lokalnego?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Tylko UC Warszawa. Dzisiaj dostałem dwie przesyłki z USA i jedną z Anglii. Wszystko było OK, ta ostatnia była nawet otwarta, a płyty nikt nie ruszył.
Po cholerę ktoś otwierał paczkę z Anglii skoro z UE można sprowadzać ile się chce?
Ale jakie jest wyjście?Sam nie wiem co o tym myśleć. Po ostatnich "doświadczeniach" zastanawiam się jedna dwa razy , gdy mam coś zamówić zza oceanu.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Numer, zaczynający się od LC nie działa, bo to "LC..." to nr deklaracji celnej, a nie rejestr pocztowy przesyłki. Dla nich to jakiś dowód, że nadali przesyłkę, ale to chyba dla picu, żeby ludzie myśleli, że leci do nich rejestrowana przesyłka i żeby wałków nie robili. U mnie na południu spokój - nic nie zginęło od długiego czasu (odpukać!)Bucholc Krok pisze:Nie wiem jak to jest, bo SAE podają w mejlu informującym o wysyłce numer przesyłki, ale to chyba nie działa u nas?
Althazan - Tobie to działa?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Może teraz jest nowa zasada w UC - losowo otwierają paczki i jeśli w środku nie ma faktury to konfiskują zawartość (niezależnie od tego, czy paczka jest ze sklepu czy od "prywatnej osoby") do swojego "sklepiku".