Poledouris - The Legend of...

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#46 Post autor: Marek Łach » śr maja 13, 2009 16:30 pm

Bucholc Krok pisze:Nie pasuje mi taka polityka Intrady (jak i Varese), bo nie trzymam rezerw na rachunku, tylko wplacam w odpowiednim momencie. . A te ich 'wrzutki' doprowadzaja mnie do szalu..
BTW: Skonczyla sie dzis na Allegro akucja Boysow Goldsmitha (nowki w folii). Cena kup teraz 69zl i nie bylo chetnych.. Czyzby juz wszyscy z 8 fanow Goldsmitha w naszym kraju kupili swoje egzemplarze? :D
Owszem :mrgreen: ale drożej wyszło :(

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#47 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 13, 2009 20:17 pm

Marek Łach pisze:Owszem :mrgreen: ale drożej wyszło :(
No wlasnie... Rzucilem sie jak pijak na wodke, zeby miec zaraz i zeby mi nie wykupili, a tu wychodzi, ze na Allegro bylo taniej.. i na dodatek caly czas jeszcze jest w normalnej sprzedazy :? Jak tu nie wierzyc w Allegro ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#48 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 22, 2009 21:48 pm

Pozwolilem sobie przekopiowac tutaj tego 'newsa' (zapewne niektorzy juz go czytali na stronie wytworni).
Co o tym myslicie? Czy to nie jest przypadkiem powielenie sposobu z serii Varese Club na wyciagniecie forsy od 'zbieraczy'? :D Zmieni sie moze jedynie to, ze beda w tej serii wydawac tylko nowe sciezki. :)

A NEW SERIES ON VARESE SARABANDE!

Date: 5/18/2009
In an age when more and more releases are being made available as “download only,” we are going to try and stay a little old-fashioned by standing by the good old CD. While our regular releases have now long been made available both on CD and as downloads, we have released just a few iTunes-only titles. Soundtracks for films with more limited distribution have a hard time finding an audience in cities where the film itself is not shown. Since more and more of our favorite composers are scoring films that fall into this category, we thought it was time to start a new series of releases that is kind of a hybrid between our regular releases and our CD Club. These titles will be made available digitally at iTunes and Amazon, but we will also produce a limited number of CDs to be sold from our own web site. Hopefully this will provide the best option for fans of the composers and allow scores that might otherwise have fallen by the wayside to be added to the collection of those who want them, in the format that suits them best. We anticipate this to be a sporadic series, not a prolific one, and we intend to launch it with two releases next month.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Goldsmith - Basic Instinct

#49 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 26, 2009 20:21 pm

Cos slaby odzew w tym watku, ale sprobuje :)
Czy ktos mial okazje przesluchac to wydanie Prometheusa? Czy to jest wersja 'najbardziej kompletna'?

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=3889

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#50 Post autor: VPFreeMan » śr maja 27, 2009 08:11 am

Miałem, miałem okazję :D Brzmi cudnie!! Nowe kawałki trzymają poziom!
Niestety nie wiem czy to jest wydanie kompletnej muzyki z filmu, gdyż widziałem że po sieci walają się jakieś bootlegi na 2CD (pewnie jakieś ripy z filmu :cry: ).
Ja posiadam stare wydanie :
http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=1454

Co nie zmienia faktu że w wymienione tu przez ciebie wydawnictwo zamierzam się wkrótce zaopatrzyć :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#51 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 27, 2009 10:44 am

Az 2 CD-ki? To moze lepiej sie nie spieszyc z tym wydaniem Prometheusa? :) Skoro Varese wydalo 'zwykla' plyte to i moze kiedys wydadza w Clubie jako "complete complete". :D Tutaj niby napisali, ze to jest 'complete', tylko co z tym bootlegiem w takim razie? :) Chyba nie jest to ordynarne 'zdjecie dzwieku' z filmu..

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#52 Post autor: Althazan » śr maja 27, 2009 14:55 pm

To jedyne oficjalne, najszersze wydanie "Basic Instinct". Nie sądzę, żeby Varese lub ktokolwiek inny sporządziło szerszą ścieżkę. Myślę, że ta jest w zupełności wystarczająca... A bootlegi na CDR-ach są w tej chwili do wszystkiego, co nie znaczy że kiedykolwiek będą normalnie wydane...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#53 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 30, 2009 11:51 am

Mam pytanie do osob, ktore kupowaly kiedys jakies przedmioty w Amazon.com, ale nie w sklepie, tylko od 'selerów'.

W jaki sposob nastepuje przekazanie gotowki? Czy dzieje sie to jakos za posrednictwem Amazonu?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#54 Post autor: Althazan » wt cze 02, 2009 13:44 pm

Bucholc Krok pisze:Mam pytanie do osob, ktore kupowaly kiedys jakies przedmioty w Amazon.com, ale nie w sklepie, tylko od 'selerów'.

W jaki sposob nastepuje przekazanie gotowki? Czy dzieje sie to jakos za posrednictwem Amazonu?
"Przekazanie gotówki", czyli po prostu płatność - nie jest możliwa, jeżeli przy zakupie podaje się adres w Polsce. Nasz kraj nie jest objęty bowiem programem "amazon market" (przynajmniej na razie). Jedynym sposobem jest "dogadanie się" ze sprzedawcą poza amazonem... co jest nielegalne... ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#55 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 02, 2009 20:11 pm

Aha... no to juz chyba lepszy jest Ebay, bo tam sie wystawia opinie i nawet mozna zaryzykowac wyslanie forsy w kopercie, co raz mi sie zdarzylo. :) A 'na boku' bez zabezpieczenia to sie mozna niezle nadziac :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#56 Post autor: Bucholc Krok » pn cze 08, 2009 22:46 pm

Obnizka cen niektorych plyt FSM w SAE (jakies 5$ na kazdej plycie). Jest okazja dla fanow Goldsmitha (i nie tylko), zeby uzupelnic zbiory. :)

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=4344
Jericho/The Ghostbreaker (1966/1965)

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=662
The Flim-Flam Man/A Girl Named Sooner (1967, 1975)

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=2166
Room 222/Ace Eli and Rodger of the Skies (1969/1973)

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=2358
The Illustrated Man (1969)

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=3493
Hawkins on Murder/Winter Kill/Babe (1973-1975)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

aktualizacje

#57 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 09, 2009 11:50 am

Jak to jest z aktualizacjami na soundtrackcollector?
Widze, ze In Harm's Way Goldsmitha, ktora ukazala sie dzisiaj, juz jest dodana (zdumiewajace tempo!), a na inne aktualizacje trzeba czekac tydzien lub dluzej (przynajmniej tak informuja). Skad te dwie predkosci? :)

Ale co to? Plyty nawet jeszcze nie zaczeli rozsylac, a juz siedmiu delikwentow ma ja w kolecji.. :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

Re: aktualizacje

#58 Post autor: Althazan » wt cze 09, 2009 13:30 pm

Bucholc Krok pisze:Jak to jest z aktualizacjami na soundtrackcollector?
Nowości są dodawane na bieżąco. Starsze tytuły trzeba sprawdzić, bo nie zawsze to co zgłaszają ludzie jest dokładne/prawdziwe... Moje niektóre wydania są dodawane po roku lub dłużej...
Bucholc Krok pisze: Ale co to? Plyty nawet jeszcze nie zaczeli rozsylac, a juz siedmiu delikwentow ma ja w kolecji.. :D
Może to Doug, Roger i spółka... ;) A poważnie to ludzie w innych krajach traktują zamówione tak, jakby już to mieli. Oni po prostu nie korzystają z usług Poczty Polskiej... ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: aktualizacje

#59 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 09, 2009 14:47 pm

Althazan pisze: Nowości są dodawane na bieżąco. Starsze tytuły trzeba sprawdzić, bo nie zawsze to co zgłaszają ludzie jest dokładne/prawdziwe...
I mimo tego sprawdzania i tak sa byki. :) Ostatnio widzialem jakies bledy w numeracji japonskich 'represingow' Antarctiki Vangelisa. Legend Clannadu jest slabo opisany. Zeby nie bylo irlandzkiego wydania Tary na analogu to kpina.. :)
Moje niektóre wydania są dodawane po roku lub dłużej...
To zachecajace tempo... Swoja droga jesli tyle to trwa, to ciekawe ile musi byc zgloszonych dubli. Okladki przynajmniej sa jakos oznaczane, ale z plytami to juz sie nie da.
Może to Doug, Roger i spółka... ;) A poważnie to ludzie w innych krajach traktują zamówione tak, jakby już to mieli.
W wishlistach tez sie ten tytul pojawil :)
Oni po prostu nie korzystają z usług Poczty Polskiej... ;)
E.. ja tam na PP nie narzekam. :) Moj rekord (w zasadzie poczty) to 4 lub 5 dni z SAE. Z Varese tez szybko dochodzi. Max. w tydzien od wysylki. Chyba najdluzej paczki leza w Urzedzie Celnym, niestety..

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Allegro

#60 Post autor: Bucholc Krok » sob cze 13, 2009 17:00 pm

Dziwna sprawa.. od czasu jak Allegro przeszlo 'fejslifting' nie widze duzych fotek sprzedawanych przedmiotow. Klikanie na mala fotke w lewym gornym rogu (powieksz) nic nie daje. Tez tak macie?

przyklad
http://www.allegro.pl/item653885128_toy ... nikat.html

Czy sa tam jakies fotki pod tekstem, ewentualnie pokazuje sie jakies okno z fotkami do wyboru tak jak kiedys?

ODPOWIEDZ