FSM - 5 CD SET - BEN HUR (COMPLETE) - 15.02.2012
Re: FSM - 5 CD SET - BEN HUR (COMPLETE) - 15.02.2012
z vinylem to chodziło o to że dadzą wersję winylową 

NO CD = NO SALE
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Adam pisze:z vinylem to chodziło o to że dadzą wersję winylową
no to trochę się zawiodłem

To już chyba lepiej dozbierać na ten boxik MIKLOS ROZSA TREASURY 1949-68

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Re: FSM - 5 CD SET - BEN HUR (COMPLETE) - 03.2012
nigga pleaseAdam pisze:owszem jest isolated score ale na naszych odtwarzaczach nie działa bo inny region - pozostaje komp ale to słaba przyjemność.
http://www.amazon.com/Ben-Hur-Anniversa ... 239&sr=1-1
region free, czysta zajebistość. Te 4 cd se mogą w dupę wsadzić. Kolejne wydanie po chuju i tyle.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
bladerunner22 pisze:Przecież to po klipach słychać , że ten master Ben Hura to brzmi lepiej niż ten cały re-recording Conana
a to podobno ja jestem głuchyAdam pisze:no proste.. to że coś ma 50 lat nie znaczy że jakość jest tego słaba. wiele scorów wyciagniętych z szafy brzmi jakby je wczoraj nagrali -wszystko zalezy od składowania i jak ktoś dbał o taśmy - wystarczy przykład kilku expanded bondów które nawet remasteru nie potrzebowały, wyciągnęli z szafy, zgrali i jakość była szok.

Edit: Tak Adam, z cała pewnością Dr. No gra tak samo jak Goldeneye, powrót na ziemię

prawie nic przy nich nie robili więc wiem co mówię i jeśli uważasz że w takich expandach np. Thunderballa, YOLT, OHMSS jest słaby czy średni dźwięk to sorry 
@Mefi - wiem że jest blu, ale mnie ten format nie interesuje - za droga zabawka

@Mefi - wiem że jest blu, ale mnie ten format nie interesuje - za droga zabawka

NO CD = NO SALE
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Stanowczo za dużo Adam czytasz, a za mało słuchasz, nie wiem, może słuchałeś jakiegoś japońskiego tłoczenia, bo ja tylko europejskie
Ps. znaleźli ostatnio XIX-wieczny woskowy walec z zapisem jakiegoś kawałku Chopina, właśnie czekam na soczysty remaster, a może leżał w suchej piwnicy i nic z nim nie będą robili

Ps. znaleźli ostatnio XIX-wieczny woskowy walec z zapisem jakiegoś kawałku Chopina, właśnie czekam na soczysty remaster, a może leżał w suchej piwnicy i nic z nim nie będą robili

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Słyszałem jak to brzmi. Łatwiej się z Greka wyciśnie ukradzioną forsę niż z tego wałka dobrą jakość.kiedyśgrześ pisze:Ps. znaleźli ostatnio XIX-wieczny woskowy walec z zapisem jakiegoś kawałku Chopina, właśnie czekam na soczysty remaster, a może leżał w suchej piwnicy i nic z nim nie będą robili
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
chyba w Pszczynach dolnych - ceny blu, zarówno odtwarzaczy, jak i filmów osiągnęły już w tej chwili optymalny poziom (nie w Polszy rzecz jasna, no ale tu to nawet dvd są za drogie)Adam pisze: @Mefi - wiem że jest blu, ale mnie ten format nie interesuje - za droga zabawka
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Optymalny poziom? Cholerny BEN HUR kosztuje więcej niż tetralogia Obcych na 6 płytach, jedne wydawnictwa idzie wziąć, inne nie, rynek jeszcze nie zadecydował, czy to się będzie opłacałoMefisto pisze:chyba w Pszczynach dolnych - ceny blu, zarówno odtwarzaczy, jak i filmów osiągnęły już w tej chwili optymalny poziom (nie w Polszy rzecz jasna, no ale tu to nawet dvd są za drogie)Adam pisze: @Mefi - wiem że jest blu, ale mnie ten format nie interesuje - za droga zabawka

jak kupujesz w empiku, to nie dziwota, że ci tyle wychodzi 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Jeśli to do mnie, to bez sensuMefisto pisze:jak kupujesz w empiku, to nie dziwota, że ci tyle wychodzi

EDIT:
ALIEN (6 BD) £12.99 + 1,26£ = 14,25£ ~ 73 PLN
BEN HUR (3 BD) £14.99 + 0£ = 14,99£ ~ 76,5 PLN
73 PLN < 76,5 PLN
12,2 PLN/krążek < 25,5 PLN/krążek
18 PLN/film < 38 PLN/film
Nie jesteś jedyny mądry we wsi Mefisto

Bez kitu, nie mam pojęcia o czym ty do mnie gadasz... zapodałem link wyżej w temacie, sobie obczaj 45 baksów, czyli ok. 150 zł za bajeczne wydanko to nie jest dużo, a nie z dużo gorszym wydaniem brytyjskim wyskakujesz nie wiem po co
Alien Anthology - 33$ jakby co
Alien Anthology - 33$ jakby co
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Przesyłka - Cło - od tego VAT, ty coś kupowałeś w ogóle za oceanem
Nie wspominając o tym, że 45 to nadal więcej niż 33, patrz mój pierwszy post
I żeby było jasne, nawet 150 PLN za BEN HURA w kawałku kolorowej tektury
musiałby mi się chyba we łbie pomieszać 
Edit: Alien w kolorowej tekturze kosztował mnie około stówki gdy kupowałem, za cztery filmy cena akceptowalna

Nie wspominając o tym, że 45 to nadal więcej niż 33, patrz mój pierwszy post

I żeby było jasne, nawet 150 PLN za BEN HURA w kawałku kolorowej tektury

Edit: Alien w kolorowej tekturze kosztował mnie około stówki gdy kupowałem, za cztery filmy cena akceptowalna

nie kurwa, nigdy - moje wydanie z kosmosu spadłokiedyśgrześ pisze:Przesyłka - Cło - od tego VAT, ty coś kupowałeś w ogóle za oceanem![]()

VAT ci zabiera od razu zdejmując z konta, a cło - cóż, jakby każdemu za każdą przesyłkę za każdym razem dowalali cło, to nitk by nic nie kupował, proste.
No i? Wydanie Aliena jest biedniejsze - z ceną dochodzi jakość, normalka.Nie wspominając o tym, że 45 to nadal więcej niż 33, patrz mój pierwszy post
Już masz pomieszane we łbie, bo najwyraźniej nie wiesz jak to wydanie wygląda, więc zarzucę parę fot dla przyzwoitości, co byś się dalej nie kompromitowałI żeby było jasne, nawet 150 PLN za BEN HURA w kawałku kolorowej tekturymusiałby mi się chyba we łbie pomieszać

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
są napisy PL w Ben_ Hur ?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''