VARESE CD CLUB - 5.12.2011 - HERRMANN BOX (14 CD)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: VARESE CD CLUB - 5.12.2011 - HERRMANN BOX (14 CD)
Fox ma te prawa.
Problem z remasteringiem może być taki, że Powrót Jedi ma naprawdę słabe taśmy matki (najpóźniej napisany score ma najgorszą jakość dźwięku, dziwne, nie?)
Istnieje komplet Mrocznego widma, Ultimate Edition. Można go chyba jeszcze dostać.
Problem z remasteringiem może być taki, że Powrót Jedi ma naprawdę słabe taśmy matki (najpóźniej napisany score ma najgorszą jakość dźwięku, dziwne, nie?)
Istnieje komplet Mrocznego widma, Ultimate Edition. Można go chyba jeszcze dostać.
Z Mrocznym Widmem to jest taki problem że wydanie Ultimate jest okropnie zmontowane.
Wyobraź sobie Paweł jakby w takiej postaci wydać komplety LOTRów ?
Beka by była prawda ?
Chodzi mi o to, aby nową trylogię pomontowano tak ładnie jak starą.
Nie wyobrażam sobie kompletu Mrocznego Widma bez koncertowych wersji tematów (Duel of the Fates, Anakin Theme)
A starą trylogię trza by jakoś zremasterować, należy się to tej muzyce
Wyobraź sobie Paweł jakby w takiej postaci wydać komplety LOTRów ?
Beka by była prawda ?

Chodzi mi o to, aby nową trylogię pomontowano tak ładnie jak starą.
Nie wyobrażam sobie kompletu Mrocznego Widma bez koncertowych wersji tematów (Duel of the Fates, Anakin Theme)
A starą trylogię trza by jakoś zremasterować, należy się to tej muzyce

W lutym 2012 premiera wersji 3D "Mrocznego Widma". Czy nie zapowiada się na horyzoncie nowe wydanie?
Z tego co słyszałem, to nie ma szans na porządny remaster STAR WARS-ów, niestety...Turek pisze:Ileż bym dał za NAPRAWDĘ zremasterowaną starą trylogię i komplety nowej trylogii...
Althazan pisze:Z tego co słyszałem, to nie ma szans na porządny remaster STAR WARS-ów, niestety...Turek pisze:Ileż bym dał za NAPRAWDĘ zremasterowaną starą trylogię i komplety nowej trylogii...
czemu

Bo nikt tego nie słuchaTurek pisze:czemu

No ale jednak tak serio, to też jestem ciekaw dlaczego nie mogą zrobić porządnego remasteringu, skoro jest tylu fanów muzyki z SW.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Bo nie wiedzą jak. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Za kilka(naście?) lat, bankowo doczekamy się re-reców starej trylogii, więc nie ma co się bac 

Już takie są: 1 czy 2-płytowce... Prażan
Ale tak na serio, w tym przypadku, re-recording bez Williamsa będzie zupełnie chybiony. To nie była jakaś rzymska orkiestra a London Symphony. Lepszego wykonania nigdy już nie będzie.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Tylko Orkiestra PFB pod batutą Kaia Bumanna. 

Fe.
Mi nie chodzi o lepsze wykonanie - bo tutaj nie ma co poprawiać, wykonanie Londyńczyków jest GENIALNE 
Chodzi mi tutaj o poprawienie znaczne JAKOŚĆI dźwięku.
Na monitorach SW stare brzmią okropnie...
A te Praskie to składanki - Koper to reckował - fajne składanki
Wyobraź sobie Tomek "The Battle of Hoth" z jakością dźwięku pokroju Conana czy Cyda ?

Chodzi mi tutaj o poprawienie znaczne JAKOŚĆI dźwięku.
Na monitorach SW stare brzmią okropnie...
A te Praskie to składanki - Koper to reckował - fajne składanki

Wyobraź sobie Tomek "The Battle of Hoth" z jakością dźwięku pokroju Conana czy Cyda ?
Ostatnio zmieniony pn gru 05, 2011 19:13 pm przez Turek, łącznie zmieniany 3 razy.
jaką ludzie mają beke na forum fsm z tego herrmanna 

#FUCKVINYL
Nie jestem zbytnim fanem "Battle of Hoth"...Turek pisze: Wyobraź sobie Tomek "The Battle of Hoth" z jakością dźwięku pokroju Conana czy Cyda ?

Ale rozumiem Twoje argumenty

A tam bekę od razuAdam pisze:jaką ludzie mają beke na forum fsm z tego herrmanna

- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Po co tam zaraz się nabijać. Wydali , to co wydali i tyle. Ja się akurat cieszę z takiego obrotu sprawy. Zaoszczędzone pieniądze mogę z czystym sumieniem wydać na fajne czytadło i dobrą wódeczkę, bo nie ma to, jak porządny wieczorek literackiAdam pisze:jaką ludzie mają beke na forum fsm z tego herrmanna

Lukas Kendall zasięgał informacji, dostał odpowiedź, że "nie ma takiej opcji". Jak jemu się nie udało, to marne szanse...Turek pisze:Althazan pisze:Z tego co słyszałem, to nie ma szans na porządny remaster STAR WARS-ów, niestety...Turek pisze:Ileż bym dał za NAPRAWDĘ zremasterowaną starą trylogię i komplety nowej trylogii...
czemu
A co chcecie od Mr Herrmann-a? Zeszła już ponad połowa...