Intrada 23 XI 10 Goldsmith - First Blood, Plumeri - BSR
No i bardzo dobrze - jak ktoś nie ma i zależy mu tylko na muzyce - ma gwiazdkęTomek pisze:Jest gitRozumiem przywiązanych do Varese i japońca, ale ja np. nie mam oryginału i chętnie przygarnę Intradę za niecałe 60 zł, podczas gdy Varese (nie mówiąc już o Japońcu, które pojawiło się właśnie na allegro za lekko niepoważną cenę 90 zł) kosztuje tyle samo albo więcej.
Japońskie wydania są na tyle specyficzne (taka nisza w niszy), że one po prostu nie tanieją - spróbuj teraz kupić "In Harm's Way" albo "Boys from Brazil" po japońsku
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Odgrzewane kotlety lecz jako zagorzały fan Goldsmitha zafunduję je sobie w nowym roku wraz z innymi kotletami jak Outland i zbliżającym się Poltergeistem. Teraz są większe priorytety Lala jest tuż za rogiem
Jestem ciekaw kiedy pojadą wreszcie z Salamandrem, Gremlinami, Linkiem, Pursuitem, McArthurem i innymi niewydanymi soundtrackami lub wydanymi w okaleczonej wersji. Explorersem lub Masadą również nie pogardzę zastąpią mi dotychczasowe albumy 
Linkiem to pojedzie Intrada - w przyszłym roku.muaddib_dw pisze:Jestem ciekaw kiedy pojadą wreszcie z Salamandrem, Gremlinami, Linkiem, Pursuitem, McArthurem i innymi niewydanymi soundtrackami lub wydanymi w okaleczonej wersji. Explorersem lub Masadą również nie pogardzę zastąpią mi dotychczasowe albumy
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
-
Turek
No ciekawe... Choć ten chronologiczny album to miał całość na Varese, z tym że inny montaż tam był... Dobrze że nie ma limitu, będę mógł się zastanowić
Choć wystarczy jedna rzecz na nowym Rambo żeby to kupił - w Varese piosenka Hilla zaczynała się wokalem - w filmie z kolei utwór ten zaczynał się solową trąbką, płynnie przechodzącą w piosenkę (na albumie był to początek Over the Cliff). Jeśli ta piosenka będzie miała wspomniany początek orkiestrowy, to biorę 
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
A taki byłeś wobec tego sceptyczny...Turek pisze:No ciekawe... Choć ten chronologiczny album to miał całość na Varese, z tym że inny montaż tam był... Dobrze że nie ma limitu, będę mógł się zastanowić![]()
Ale mi nie zależy tylko na muzyce. Na ładnym, kolekcjonerskim wydaniu równieżAlthazan pisze:No i bardzo dobrze - jak ktoś nie ma i zależy mu tylko na muzyce - ma gwiazdkę
Ja to doskonale rozumiem, cena jest wynikową całej egzotyczności/trudnej dostępności/sprowadzenia z Japonii tych płyt. Ale nie zamierzam dodawać 50 czy 100 zł w stosunku np. do wydania międzynarodowego/amerykańskiego tylko dlatego, że jest pasek OBI albo trudna dostępnośćAlthazan pisze:Japońskie wydania są na tyle specyficzne (taka nisza w niszy), że one po prostu nie tanieją - spróbuj teraz kupić "In Harm's Way" albo "Boys from Brazil" po japońsku

-
Turek
Źle skleiłem zdanieTomek pisze:A taki byłeś wobec tego sceptyczny...Ale o jakiej chronologii na Varese mówisz? - przecież jej tam zupełnie nie ma.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Mamy zawody!muaddib_dw pisze:Oj Tomek bo mnie przegoniszWurger pisze:Jako fanboy Jerrego kazde nowe wydanie muzyki mistrza bardzo cieszyDlatego plyty z "przygodami" Johna Rambo i George Pattona sa juz zamowione
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully