Intrada 23 XI 10 Goldsmith - First Blood, Plumeri - BSR

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#46 Post autor: Adam » wt lis 23, 2010 11:22 am

i muze z trailera ;-) a 60 zł to troszkę mało :P dolar drożeje ;-) ale w ok 80 z przesyłką się chyba zmieści.. poczekamy, nie ma limitu ani pośpiechu :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#47 Post autor: Althazan » wt lis 23, 2010 12:08 pm

Tomek pisze:Jest git :) Rozumiem przywiązanych do Varese i japońca, ale ja np. nie mam oryginału i chętnie przygarnę Intradę za niecałe 60 zł, podczas gdy Varese (nie mówiąc już o Japońcu, które pojawiło się właśnie na allegro za lekko niepoważną cenę 90 zł) kosztuje tyle samo albo więcej.
No i bardzo dobrze - jak ktoś nie ma i zależy mu tylko na muzyce - ma gwiazdkę :)
Japońskie wydania są na tyle specyficzne (taka nisza w niszy), że one po prostu nie tanieją - spróbuj teraz kupić "In Harm's Way" albo "Boys from Brazil" po japońsku ;)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#48 Post autor: muaddib_dw » wt lis 23, 2010 13:14 pm

Odgrzewane kotlety lecz jako zagorzały fan Goldsmitha zafunduję je sobie w nowym roku wraz z innymi kotletami jak Outland i zbliżającym się Poltergeistem. Teraz są większe priorytety Lala jest tuż za rogiem :wink: Jestem ciekaw kiedy pojadą wreszcie z Salamandrem, Gremlinami, Linkiem, Pursuitem, McArthurem i innymi niewydanymi soundtrackami lub wydanymi w okaleczonej wersji. Explorersem lub Masadą również nie pogardzę zastąpią mi dotychczasowe albumy :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#49 Post autor: Althazan » wt lis 23, 2010 13:22 pm

muaddib_dw pisze:Jestem ciekaw kiedy pojadą wreszcie z Salamandrem, Gremlinami, Linkiem, Pursuitem, McArthurem i innymi niewydanymi soundtrackami lub wydanymi w okaleczonej wersji. Explorersem lub Masadą również nie pogardzę zastąpią mi dotychczasowe albumy :)
Linkiem to pojedzie Intrada - w przyszłym roku. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#50 Post autor: Adam » wt lis 23, 2010 13:41 pm

szkoda tylko że będzie to zwykły reprint wydania varese co do sekundy..
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#51 Post autor: muaddib_dw » wt lis 23, 2010 14:22 pm

Dobre i to.

Turek

#52 Post autor: Turek » wt lis 23, 2010 16:16 pm

No ciekawe... Choć ten chronologiczny album to miał całość na Varese, z tym że inny montaż tam był... Dobrze że nie ma limitu, będę mógł się zastanowić ;) Choć wystarczy jedna rzecz na nowym Rambo żeby to kupił - w Varese piosenka Hilla zaczynała się wokalem - w filmie z kolei utwór ten zaczynał się solową trąbką, płynnie przechodzącą w piosenkę (na albumie był to początek Over the Cliff). Jeśli ta piosenka będzie miała wspomniany początek orkiestrowy, to biorę ;)

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#53 Post autor: Wurger » wt lis 23, 2010 16:34 pm

Jako fanboy Jerrego kazde nowe wydanie muzyki mistrza bardzo cieszy :lol: Dlatego plyty z "przygodami" Johna Rambo i George Pattona sa juz zamowione :D

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#54 Post autor: muaddib_dw » wt lis 23, 2010 16:48 pm

Wurger pisze:Jako fanboy Jerrego kazde nowe wydanie muzyki mistrza bardzo cieszy :lol: Dlatego plyty z "przygodami" Johna Rambo i George Pattona sa juz zamowione :D
Oj Tomek bo mnie przegonisz :wink:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#55 Post autor: Tomek » wt lis 23, 2010 17:20 pm

Turek pisze:No ciekawe... Choć ten chronologiczny album to miał całość na Varese, z tym że inny montaż tam był... Dobrze że nie ma limitu, będę mógł się zastanowić ;)
A taki byłeś wobec tego sceptyczny... ;-) Ale o jakiej chronologii na Varese mówisz? - przecież jej tam zupełnie nie ma.
Althazan pisze:No i bardzo dobrze - jak ktoś nie ma i zależy mu tylko na muzyce - ma gwiazdkę :)
Ale mi nie zależy tylko na muzyce. Na ładnym, kolekcjonerskim wydaniu również :)
Althazan pisze:Japońskie wydania są na tyle specyficzne (taka nisza w niszy), że one po prostu nie tanieją - spróbuj teraz kupić "In Harm's Way" albo "Boys from Brazil" po japońsku ;)
Ja to doskonale rozumiem, cena jest wynikową całej egzotyczności/trudnej dostępności/sprowadzenia z Japonii tych płyt. Ale nie zamierzam dodawać 50 czy 100 zł w stosunku np. do wydania międzynarodowego/amerykańskiego tylko dlatego, że jest pasek OBI albo trudna dostępność ;) Względy ekonomiczno-racjonalne po prostu :)
Obrazek

Turek

#56 Post autor: Turek » wt lis 23, 2010 17:25 pm

Tomek pisze:A taki byłeś wobec tego sceptyczny... ;-) Ale o jakiej chronologii na Varese mówisz? - przecież jej tam zupełnie nie ma.
Źle skleiłem zdanie ;) Chodziło mi o to że zawartość tego chronologicznego albumu Intrady znajduje się na wydaniu Varese, tylko w innym montażu ;) Jedynie na Varese nie ma tej "pop" wersji głównego tematu

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#57 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 24, 2010 08:19 am

muaddib_dw pisze:
Wurger pisze:Jako fanboy Jerrego kazde nowe wydanie muzyki mistrza bardzo cieszy :lol: Dlatego plyty z "przygodami" Johna Rambo i George Pattona sa juz zamowione :D
Oj Tomek bo mnie przegonisz :wink:
Mamy zawody! ;) Chyba bez sensu będzie pytanie, ile płyt Goldsmitha macie, tylko właściwe jest, ilu Wam brakuje? Adam, jako słynny fan Goldsmitha, też bierze udział w wyścigu? ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#58 Post autor: Adam » śr lis 24, 2010 08:39 am

nie jestem jego fanem :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#59 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 24, 2010 08:46 am

To ile jego ścieżek masz?

Awatar użytkownika