Vladimir Cosma - 47 Bandes Originales Box - Volume 2 - 17 CD

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#46 Post autor: Bucholc Krok » śr wrz 01, 2010 14:21 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Właśnie dostałem swojego SpaceCampa i aż boję się otworzyć. Znając moje szczęście do wydawnictw Intrady, to się okaże , że zamiast Williamsa mogę posłuchać Bułgarskiego zespołu ludowego :lol:
Może nawet lepiej na tym byś wyszedł? ;)
Na mojej jest Volume 140, SAE zwlekało z wysyłką ponad tydzień,
A to niespodzianka. Którego dnia zamawiałeś? Ja składałem 17 i 24 (podobno) wysłali. I na płycie jest jak byk 145. Na pudełku 140.
a i tak ch...j znajet co jest w środku.
Czekamy. :)
Ciężkie jest życie miłośnika "filmówki".
Raczej miłośnika oryginałów. ;)

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#47 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr wrz 01, 2010 14:50 pm

Bucholc Krok pisze: A to niespodzianka. Którego dnia zamawiałeś? Ja składałem 17 i 24 (podobno) wysłali. I na płycie jest jak byk 145. Na pudełku 140.
K..rwa już się lekko zamotałem. Zamawiałem 18, a 25 podobno wysłali, płytka już jest u mnie w domu. Na pudełku jak byk mam 140, a na płycie...nie mam pojęcia bo jeszcze jej nie otworzyłem. Myślałem, że błąd z numerkami dotyczy okładki.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#48 Post autor: Adam » śr wrz 01, 2010 15:08 pm

no nie, wyraźnie pisaliśmy że nadruk na płycie :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#49 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr wrz 01, 2010 15:20 pm

Adam Krysiński pisze:no nie, wyraźnie pisaliśmy że nadruk na płycie :)
Już wiem wszystko, dzięki. Zamiast wydawać forsę na płyty, powinienem chyba zainwestować w jakiś kurs uczący czytania ze zrozumieniem :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#50 Post autor: Bucholc Krok » śr wrz 01, 2010 16:14 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:K..rwa już się lekko zamotałem. Zamawiałem 18, a 25 podobno wysłali, płytka już jest u mnie w domu. Na pudełku jak byk mam 140, a na płycie...nie mam pojęcia bo jeszcze jej nie otworzyłem.

Skoro zamawiałeś 18 i wysłali 25 to pewnie z tej samej puli co moja. U mnie nie słychać opisywanego błędu w 12 utworze.. Możesz śmiało otworzyć. :)
Myślałem, że błąd z numerkami dotyczy okładki.
Wadliwych nadruków na okładkach nie poprawiają/wymieniają. :) Nawet na forum Intrady chyba jest gość, który się bawi w wyszukiwanie byków-literówek. :) Sam kiedyś jednego znalazłem.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#51 Post autor: Althazan » śr wrz 01, 2010 19:21 pm

Dzisiaj dostałem swoją i... nie ma przeskoku... :shock:
A już myślałem, że jak partaczą, to prawidłowo - cały nakład... :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#52 Post autor: Bucholc Krok » śr wrz 01, 2010 19:22 pm

No i co, Adam, było się wykłócać? :lol: Zamawiałeś od Edka?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#53 Post autor: Althazan » śr wrz 01, 2010 19:23 pm

Też byłem przekonany, że cały nakład sknocili, bo jak jest walnięty master - to nie powinno być innego wyjścia... A tu jednak coś kręcą...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#54 Post autor: Bucholc Krok » śr wrz 01, 2010 19:25 pm

Tak jak pisałem - testują klientelę, żeby ostatecznie zdecydować kogo wciągnąć na czarną listę. ;)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#55 Post autor: Althazan » śr wrz 01, 2010 19:26 pm

Bucholc Krok pisze:Tak jak pisałem - testują klientelę, żeby ostatecznie zdecydować kogo wciągnąć na czarną listę. ;)
To se potestują, zwłaszcza, że jak zamawiałeś gdzie indziej niż Intrada, to płyty zamienniki dostaniesz z tej firmy, w której kupowałeś... I co to da???

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#56 Post autor: Bucholc Krok » śr wrz 01, 2010 19:28 pm

Ale to pewne, że będą wszystkim rozsyłać te zamienniki :?:

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#57 Post autor: Althazan » śr wrz 01, 2010 19:30 pm

Bucholc Krok pisze:Ale to pewne, że będą wszystkim rozsyłać te zamienniki :?:
Wszystkim, którzy o to poproszą... :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#58 Post autor: Bucholc Krok » śr wrz 01, 2010 19:31 pm

No i o to chodzi. 8)
Żeby przypadkiem nie było tak jak z ich wcześniejszą płytą, kiedy SAE rozsyłało jeden zafoliowany egzemplarz i dodatkowo poprawioną płytę w kopercie papierowej. Ta niby poprawiona płyta była spaprana, a ta zafoliowana dobra. :D

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#59 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr wrz 01, 2010 20:07 pm

Althazan pisze:
Bucholc Krok pisze:Tak jak pisałem - testują klientelę, żeby ostatecznie zdecydować kogo wciągnąć na czarną listę. ;)
To se potestują, zwłaszcza, że jak zamawiałeś gdzie indziej niż Intrada, to płyty zamienniki dostaniesz z tej firmy, w której kupowałeś... I co to da???
Nie do końca tak jest. W sprawie porysowanego Predzia napisałem do MovieMusic , gdyż to u nich płytę kupiłem. Odpowiedzieli błyskawicznie, poinformowali mnie, że jeżeli chcę otrzymać płytę wolną od wad to muszę poczekać, a oni postarają się ją dla mnie zorganizować. Poradzili jednak, abym napisał bezpośrednio do Intrady i tak zrobiłem. Opisałem problem, Intrada odpisała, poprosiła o podanie adresu do wysyłki i ... płyta jest już w drodze :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#60 Post autor: Althazan » śr wrz 01, 2010 20:32 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Nie do końca tak jest. W sprawie porysowanego Predzia napisałem do MovieMusic , gdyż to u nich płytę kupiłem. Odpowiedzieli błyskawicznie, poinformowali mnie, że jeżeli chcę otrzymać płytę wolną od wad to muszę poczekać, a oni postarają się ją dla mnie zorganizować. Poradzili jednak, abym napisał bezpośrednio do Intrady i tak zrobiłem. Opisałem problem, Intrada odpisała, poprosiła o podanie adresu do wysyłki i ... płyta jest już w drodze :D
Doug napisał, że można to zrobić na dwa sposoby - albo poprosić o zamiennik u sprzedawcy, albo bezpośrednio od nich. Z tego co wiem, to przepływ informacji między sprzedawcami a Intradą jest, ale niekoniecznie doskonały... ;) Trudno się dziwić, że sprzedawca prosi o kontakt z Intradą - spada mu wtedy problem z głowy. Gdybyś jednak nie napisał do Intrady - dostałbyś zamiennik od sprzedawcy...

ODPOWIEDZ