Gdzie i jak kupować?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Trzeba być ciągle czujnymBucholc Krok pisze:Dlatego w marketach też uważam. A na Allegro można się nadziać nawet w przypadku szanowanego/polecanego saprzedawcy.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Trzeba być ciągle czujnymZasadniczo nie przejmuję się tym zbytnio, jeżeli płyta nie jest porysowana , a ślad palucha się trafi, mam to gdzieś.
U mnie po paluchu to już ciśnienie do 200 dochodzi.

Ale sklepy to raczej przez pomyłkę a nie specjalnie?Gorzej, gdy takie 'wynalazki' sklepy internetowe wysyłają, a płyta miała być prezentem wtedy, delikatnie to ujmując, robię się podirytowany.

Nie, a co, wpisują? Pewnie wysyłają płyty w pudełku a nie w kopercie i już muszą podać wartość?Althazan pisze: Chyba nie zamawiałeś u nich więcej niż 10 płyt?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ciekawostka: złożyłem zamówienie u sprzedawcy, który wystawia swoje graty poprzez Amazon.co.uk. Po godzinie otrzymałem mejla, że zamówienie zostało zrealizowane, ale... po 4 godzinach przyszedł kolejny mejl z informacją, że gościu musiał część towaru z zamówienia cofnąć, bo.... towar, który wybrałem jest zbyt ciężki na wysyłkę zagraniczną.
WTF
Mieliście takie cuda
I na dodatek forsa zostanie oddana w ciągu 10 dni. 

- Nominowany do Emmy
Miałeś w możliwość zakupu a takiego sprzedawcy? Przecież z Amazonowego bazaru do Polski nie wysyłająBucholc Krok pisze:Ciekawostka: złożyłem zamówienie u sprzedawcy, który wystawia swoje graty poprzez Amazon.co.uk. Po godzinie otrzymałem mejla, że zamówienie zostało zrealizowane, ale... po 4 godzinach przyszedł kolejny mejl z informacją, że gościu musiał część towaru z zamówienia cofnąć, bo.... towar, który wybrałem jest zbyt ciężki na wysyłkę zagraniczną.WTF
Mieliście takie cuda
I na dodatek forsa zostanie oddana w ciągu 10 dni.

Coś Ty w ogóle zamówił, że ze względu na wagę nie można tego wysłać

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
To zależy co i od kogo kupujesz. Jeden miał w opisie, że wysyła tylko do UK, a ten miał cały świat (no może nie do końca, ale my się łapaliśmy jako "Europa 3"), a tu taki syf.. Generalnie Amazon brytyjski nie robi już problemów. Czasem nawet wysyła za darmo.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Miałeś w możliwość zakupu a takiego sprzedawcy? Przecież z Amazonowego bazaru do Polski nie wysyłają

2 paczki po 2,2kg każda plus płyta dvd.Coś Ty w ogóle zamówił, że ze względu na wagę nie można tego wysłać
- Nominowany do Emmy
Właśnie próbowałem kupić coś z ichniego bazaru i ch...j jak Batorego komin.Bucholc Krok pisze:To zależy co i od kogo kupujesz. Jeden miał w opisie, że wysyła tylko do UK, a ten miał cały świat (no może nie do końca, ale my się łapaliśmy jako "Europa 3"), a tu taki syf.. Generalnie Amazon brytyjski nie robi już problemów. Czasem nawet wysyła za darmo.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Miałeś w możliwość zakupu a takiego sprzedawcy? Przecież z Amazonowego bazaru do Polski nie wysyłająI co chwilę wysyła reklamy na skrzynkę, żeby kupować od nich różne rupiecie.
Zobaczymy jak Amazon brytyjski zrealizuje moje zamówienie.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale chyba z amerykańskiegonadszyszkownik Kilkujadek pisze:Właśnie próbowałem kupić coś z ichniego bazaru i ch...j jak Batorego komin.

Ale kupujesz z bazaru a nie bezpośrednio z Amazonu? Amazon tylko pośredniczy w przekazaniu pieniędzy. Wszystkie płyty są od jednego sprzedawcy?Zobaczymy jak Amazon brytyjski zrealizuje moje zamówienie.
Pierwszy raz u nich kupuję, 6 płyt czeka na realizację, a wysyłka powyżej 20 funtów jest za darmo.
- Nominowany do Emmy
Próbowałem z brytyjskiego bazaru i nic z tego, a obecne zamówienie mam w sklepie(brytyjskim) i czekam, kiedy ruszą z realizacją. Jestem ciekaw w jakim stanie będą płyty i jak ogólnie będzie wyglądała współpraca z nimi. Jak będzie ok, to może zacznę więcej u nich brać, bo i ceny mają niezłe i przesyłka darmowa.Bucholc Krok pisze:Ale kupujesz z bazaru a nie bezpośrednio z Amazonu? Amazon tylko pośredniczy w przekazaniu pieniędzy. Wszystkie płyty są od jednego sprzedawcy?nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Właśnie próbowałem kupić coś z ichniego bazaru i ch...j jak Batorego komin.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Sprawdzaj kto wysyła i składaj.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Próbowałem z brytyjskiego bazaru i nic z tego,

W razie czego zwracają za odsyłkę i to trochę więcej niż się faktycznie za nią zapłaciło.a obecne zamówienie mam w sklepie(brytyjskim) i czekam, kiedy ruszą z realizacją. Jestem ciekaw w jakim stanie będą płyty i jak ogólnie będzie wyglądała współpraca z nimi. Jak będzie ok, to może zacznę więcej u nich brać

Ale darmowa przesyłka chyba nie jest w każdym przypadku powyżej 20Ł? Przedmioty muszą się do niej kwalifikować?bo i ceny mają niezłe i przesyłka darmowa.
Może ktoś kupował już u nich na bazarze? Ciekawe jak to jest w praktyce, gdy się składa jedno zamówienie a towar jest od kilku sprzedawców.