Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Gdzie i jak kupować?

#406 Post autor: Adam » śr mar 09, 2011 20:07 pm

Mefisto pisze:Miałem miech temu - poszło z dużym zyskiem :P
Mefi a druga płyta ma dodatki z napisami PL?
#FUCKVINYL

Mefisto

#407 Post autor: Mefisto » czw mar 10, 2011 00:25 am

Chyba tak, ale w tej chwili już nie sprawdzę :P

Bucholc - jest to rarytas, bo to było pierwsze wydanie, które szybko zniknęło z półek i zostało zastąpione cienką jednopłytówką.

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#408 Post autor: swordfish » pt mar 11, 2011 09:48 am

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:
bladerunner pisze: 16 funtów to tanio coś dałeś chyba jakaś mega promocja była :shock:
Nie wiem, czy to promocja, czy im się coś pomieszało. Najważniejsze, że zamówienie w końcu zrealizowali. Trwało to ponad 2 miesiące i już miałem je anulować, to bym teraz pluł sobie w brodę :)

:D :lol: :D

Ja też muszę się pochwalić, że moje zamówienie ze stycznia zrealizowali. Complete recording LOTR: ROTK nówka w folii za 16,40 funtów!

Mam tylko dylemat. Strasznie ciężko wyjmuje się te 4 płyty CD z plastiku, a o dziwo płyta DVD wyciągnięta z gumy bezproblemowo. Chyba przerzucę płytki do bezpiecznych kopert.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#409 Post autor: Adam » pt mar 11, 2011 09:50 am

to masz ewenement :P przecież w komplitach z Lotra te płty są na normalnych trzymadełkach jak każdy jewel. Za to własnie ja i moich kilku znajomych mordowali się właśnie z wyciągnięciem dvd z tej gumowej kulki :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#410 Post autor: Bucholc Krok » pt mar 11, 2011 14:33 pm

Trzymadełko trzymadełku nie równe. Może do wznowień dają inne? Sam miałem problem z tackami i wyciągnięciem z nich płyt w Phantom Menace (2CD) w wersji USA i EU. Cud, że się nie połamały.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

bladerunner

#411 Post autor: bladerunner » pt kwie 08, 2011 12:01 pm

Bucholc Krok pisze:Trzymadełko trzymadełku nie równe. Może do wznowień dają inne? Sam miałem problem z tackami i wyciągnięciem z nich płyt w Phantom Menace (2CD) w wersji USA i EU. Cud, że się nie połamały.
Po Co Ci 2 CD , wydanie jedno płytowe to potęga, ten complete imo nie wyszedł jak należy.

Szyszka powiedz mi , jedną rzecz, można zamawiać już od sellersów na amazonie.co.uk ?

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#412 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt kwie 08, 2011 12:30 pm

bladerunner pisze: Szyszka powiedz mi , jedną rzecz, można zamawiać już od sellersów na amazonie.co.uk ?
Chodzi Tobie o ichni bazar, jak mniemam? Jeżeli tak, to można, koszt wysyłki to coś około 1.6Ł. Zamawiałem już tak kilka płyt i wszystko w jak najlepszym porządku. W jankeskim Amazonie też to działa, ale nie wszyscy wysyłają do Polski.

bladerunner

#413 Post autor: bladerunner » pt kwie 08, 2011 12:34 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:
bladerunner pisze: Szyszka powiedz mi , jedną rzecz, można zamawiać już od sellersów na amazonie.co.uk ?
Chodzi Tobie o ichni bazar, jak mniemam? Jeżeli tak, to można, koszt wysyłki to coś około 1.6Ł. Zamawiałem już tak kilka płyt i wszystko w jak najlepszym porządku. W jankeskim Amazonie też to działa, ale nie wszyscy wysyłają do Polski.
Aha, no właśnie, żeby nie było partactwa w stylu, nie wysyłali używek zamiast nówek itd.

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#414 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt kwie 08, 2011 12:37 pm

Czytaj opisy, a jak masz wątpliwości, to pytaj. Ja na razie nie mogę narzekać, wszystkie płyty, które zamawiałem były nowe i nawet w celafonie :) Zobaczymy jak będzie z nową partią, która jest już w drodze.
Ostatnio zmieniony pt kwie 08, 2011 12:38 pm przez nadszyszkownik Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.

bladerunner

#415 Post autor: bladerunner » pt kwie 08, 2011 12:38 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Czytaj opisy, a jak masz wątpliwości, to pytaj. Ja na razie nie mogę narzekać, wszystkie płyty, które zamawiałem były nowe i nawet w celafonie :) Zobaczymy jak będzie z nową partią która jest już w drodze.
Aha ale rozumiem, że te paczki idą wtedy nie kurierem DHL jak się przekroczy 20 , a zwyczajnym priorytetem tak? i dłużej ?

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#416 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt kwie 08, 2011 12:40 pm

Dokładnie tak.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#417 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 08, 2011 15:13 pm

bladerunner pisze:Po Co Ci 2 CD , wydanie jedno płytowe to potęga

Nie lubię się ograniczać.
ten complete imo nie wyszedł jak należy.
Co kto lubi.
bladerunner pisze:Aha, no właśnie, żeby nie było partactwa w stylu, nie wysyłali używek zamiast nówek itd.
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Czytaj opisy, a jak masz wątpliwości, to pytaj. Ja na razie nie mogę narzekać, wszystkie płyty, które zamawiałem były nowe i nawet w celafonie :) Zobaczymy jak będzie z nową partią, która jest już w drodze.
No właśnie, partactwa..
Niestety mam złe doświadczenie (ostatnie) z tego typu zakupami.
Już tu pisałem, że zamawiałem towar jakoś na początku roku u jednego gościa, który 2 produkty mi odrzucił, bo były za duże. Jak przyszedł trzeci to się okazało, że nie jest w folii a płyta ma drobne ryski. Gdy do niego napisałem to wciskał mi ciemnotę, że mają tylko nowe przedmioty. Nie potrafił odpowiedzieć na pytanie, skąd się wzięły ryski na rzekomo nowej płycie. Na koniec stwierdził, żebym towar odesłał. Przesyłka poszła pod koniec stycznia a pieniędzy nie mam do tej pory. Gość twierdzi, że paczka nie doszła. Wysyłki udowodnić się nie da, bo wysłałem jako zwykły list w kopercie bąbelkowej (już kilka razy tak wysyłałem, nawet do USA, i nie było problemów). :? I niby towar też był opisany jako "sealed". I kop się pan z koniem.
Ostatnio zmieniony pt kwie 08, 2011 17:23 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#418 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt kwie 08, 2011 16:50 pm

Bucholc Krok pisze:Wysyłki udowodnić się nie da, bo wysłałem jako zwykły list w kopercie bombelkowej (już kilka razy tak wysyłałem, nawet do USA, i nie było problemów). :? I niby towar też był opisany jako "sealed". I kop się pan z koniem.
To miałeś naprawdę pecha. Swoją droga, kto wysyła zwroty przesyłką nierejestrowaną :roll:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#419 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 08, 2011 17:13 pm

No tak, tylko co by to mi w rzeczywistości dało? Jeśli paczka nie jest ubezpieczona to poczta nie odda forsy. A jak pokażę gościowi dowód wysyłki to co z tego? Jeśli paczki nie dostał to z jakiej racji ma oddać kasę? Ale moim zdaniem paczka doszła, tylko albo ma tam bajzel, albo kłamie. Wnioskując po mętnych wypowiedziach dot. samego produktu można przypuszczać, że to drugie.

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#420 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt kwie 08, 2011 18:51 pm

Gdy wysyłasz poleconym, to nawet jak przesyłka nie jest ubezpieczona, w przypadku zaginięcia, Poczta zwraca kwotę coś około 100-120zł. To raz, a dwa, możesz reklamować i wówczas ustalą, czy przesyłka dotarła do adresata i czy została odebrana.

ODPOWIEDZ