Ostatni dzwonek

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: Ostatni dzwonek

#391 Post autor: kiedyśgrześ » ndz kwie 29, 2012 13:53 pm

Bucholc Krok pisze:Tylko co z tego, że tak kiedyś było, pytam. Okładka ma mieć jakiś "hendikap" w związku z tym?
No ma mieć, tak samo jak stara muza ma :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#392 Post autor: Bucholc Krok » ndz kwie 29, 2012 15:16 pm

muaddib_dw pisze:Była jeszcze edycja kolekcjonerska epizodu IV, V i VI wydana w stanach - fota Nowej Nadziei
O matko, ale kaszana na tych CD-kach. Czy to tak tylko wyszło na fotce?
kiedyśgrześ pisze:No ma mieć, tak samo jak stara muza ma :P
Stara muza nie ma żadnego hendikapu, tylko jest dobra sama z siebie! :P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#393 Post autor: Mefisto » ndz kwie 29, 2012 18:35 pm

DanielosVK pisze:Dokładnie, miał być Luke i Leia, a wyszła jakaś parodia.
Czemu parodia - świetny plakat, zresztą typowy Tom Jung

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#394 Post autor: DanielosVK » ndz kwie 29, 2012 18:44 pm

Kicz w czystej postaci, co to ma wspólnego z SW?
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Mefisto

#395 Post autor: Mefisto » ndz kwie 29, 2012 19:23 pm

no wiesz, to TYLKO oficjalny plakat :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#396 Post autor: kiedyśgrześ » pn kwie 30, 2012 12:16 pm

Jeszcze specjalne info dla Bucholca: Box SW od którego zaczęła się dyskusja o okładkach jest limitowany i numerowany :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#397 Post autor: Bucholc Krok » pn kwie 30, 2012 18:12 pm

Foliowany? Bo jak nie to nie dla mnie. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#398 Post autor: Mefisto » wt maja 01, 2012 02:45 am

Podwójnie i za pomocą gumki 8)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#399 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 01, 2012 07:25 am

I tak nie biorę, bo nie japończyk. :P
BTW: Empik ma przykry zwyczaj (zamawiając onlajn) foliować kilka razy towar zamiast pakować w karton. Raz mi się zdarzyło, że na oryginalną folię dali 3 swoje. I to ma niby ochronić przed mechanicznymi uszkodzeniami? :roll:

Templar

#400 Post autor: Templar » wt maja 01, 2012 20:26 pm

Bucholc Krok pisze:BTW: Empik ma przykry zwyczaj (zamawiając onlajn) foliować kilka razy towar zamiast pakować w karton. Raz mi się zdarzyło, że na oryginalną folię dali 3 swoje. I to ma niby ochronić przed mechanicznymi uszkodzeniami? :roll:
Ja jak zamawiałem do salonu to zawsze w kartonie było, za to mam inny problem z nimi, bo czasem wciskają mi towar opakowany taśmą plastikową w ten sposób, że są wgniecenia z każdej strony, już 3 razy takie coś miałem i oczywiście musiałem drugi raz zamawiać z adnotacją, żeby tym razem przysłali nieuszkodzony egzemplarz bez tej taśmy.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#401 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 01, 2012 20:46 pm

Templar pisze:Ja jak zamawiałem do salonu to zawsze w kartonie było,

Dopiero od tego roku zacząłem zamawiać do salonu i niezależnie od wielkości paczki jest kilka warstw folii. A jak tam zachodzę po odbór to widzę pełno paczek w kartonach. :?
za to mam inny problem z nimi, bo czasem wciskają mi towar opakowany taśmą plastikową w ten sposób, że są wgniecenia z każdej strony,

Chodzi o taką taśmę ok. 1-2cm szeroką, dość sztywną, którą się owija na krzyż? Ona jest taka biaława jeśli dobrze pamiętam.
już 3 razy takie coś miałem i oczywiście musiałem drugi raz zamawiać z adnotacją, żeby tym razem przysłali nieuszkodzony egzemplarz bez tej taśmy.
Ciekawe skąd mają ten towar. Nie przypominam sobie, żebym widział w Empikach coś takiego. Inna sprawa, że mało po nich chodzę. A tak zapakowany towar widziałem kilka lat temu w marketach molochach. Nie miało znaczenia czy było duże pudełko (gry) czy małe to wszystkie miały tę taśmę. Dostałem kiedyś jedną grę z Gramu, ale już bez tej taśmy - zostały same wgniecenia. Nie odsyłałem, bo grosze dałem i w ogóle się nie opłaciło odsyłać. :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#402 Post autor: kiedyśgrześ » wt maja 01, 2012 20:49 pm

Natomiast ja od dawna nie mam żadnych problemów z Empikiem, zgadnijcie dlaczego :?: :wink:

Ps. Swoją drogą właśnie ponownie zmienia się właściciel :)
Obrazek

Templar

#403 Post autor: Templar » wt maja 01, 2012 20:54 pm

No w marketach kiedyś nagminnie z tego korzystali, teraz już coraz rzadziej, no ale tam to idę do sklepy i widzę jak to wygląda, a tutaj zamawiam, czekam czasem 3-4 dni i okazuje się, że tylko czas straciłem. Z tego powodu rzadko płacę z góry i staram się zamawiać z odbiorem osobistym, bo łatwiej coś takiego zwrócić.

Bucholc Krok pisze:Dostałem kiedyś jedną grę z Gramu, ale już bez tej taśmy - zostały same wgniecenia. Nie odsyłałem, bo grosze dałem i w ogóle się nie opłaciło odsyłać. :)
Z gram.pl to miałem 2 razy problemy, raz pognieciona mapa z EK Gothica 3, drugi raz to także pognieciony poradnik z EK Wiedźmina 2, w pierwszym przypadku to osobiście wymieniłem w ich siedzibie na Jagiellońskiej, a drugi raz przysłali mi nowy poradnik do domu bez potrzeby zwracania starego.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#404 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 01, 2012 20:56 pm

kiedyśgrześ pisze:Natomiast ja od dawna nie mam żadnych problemów z Empikiem, zgadnijcie dlaczego :?: :wink:
Jesteś jego właścicielem? :)
Ps. Swoją drogą właśnie ponownie zmienia się właściciel :)
Komu sprzedajesz?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#405 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 01, 2012 21:07 pm

Templar pisze:Z tego powodu rzadko płacę z góry i staram się zamawiać z odbiorem osobistym, bo łatwiej coś takiego zwrócić.
Mnie się nie zdarzyło zamawiać do salonu i zwracać. Odpukać.. :)
Z gram.pl to miałem 2 razy problemy, raz pognieciona mapa z EK Gothica 3,

O, jak to możliwe? Chyba widzieli, co wkładali..
drugi raz to także pognieciony poradnik z EK Wiedźmina 2, w pierwszym przypadku to osobiście wymieniłem w ich siedzibie na Jagiellońskiej, a drugi raz przysłali mi nowy poradnik do domu bez potrzeby zwracania starego.
To przynajmniej zarobiłeś. :) Chodzi o ten poradnik w twardej oprawie? Raczej trudno go pognieść.
W przypadku Gramu to jest o tyle lepiej, że pakują do dużych pudeł, ale niektóre ofermy wysyłają towar kurierem w cienkiej folii (pomijając już Empik, bo mam nadzieję, że swój towar traktują lepiej. Zwłaszcza ten z odbiorem w salonach, który można oddać bez straty pieniędzy na odsyłkę). I jak to ma dojść całe? :roll:

ODPOWIEDZ