Intrada 3 VIII 10 Harline / Newman / Silvestri

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#331 Post autor: Althazan » czw sie 19, 2010 10:03 am

Adam Krysiński pisze:aferka z SAE bo nakupowali sobie sami ostatnie Predzie i sprzedali na ebayu po 100$.. nieładnie... ale takie prawao rynku :D
Tłumaczył Ed, że to z niezapłaconego zamówienia im wróciły i on tak sobie to wykombinował, że sprzeda na eBayu... ;) I komu ta gadka... :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#332 Post autor: Adam » czw sie 19, 2010 10:04 am

:mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#333 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 19, 2010 14:59 pm

Adam Krysiński pisze:mówiłem że są szumy a nawet nie mam audiofilskiego sprzętu.. Muadd coś zwidy miał :P
Może nie słyszy dlatego, że ma dobry sprzęt właśnie?
aferka z SAE bo nakupowali sobie sami ostatnie Predzie i sprzedali na ebayu po 100$.. nieładnie... ale takie prawao rynku :D
Jaka aferka? Zawsze tak robią, że sprowadzają określoną liczbę i dla siebie część "zostawiają". Jak płyta staje się OOP to wystawiają drożej. Normalka. Wystarczy zobaczyć po ile teraz mają Cross of Iron lub The Man Who Would Be King. Przecież nie dotłoczyli albo nie kupili drożej.
Ostatnio zmieniony czw sie 19, 2010 15:06 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#334 Post autor: Adam » czw sie 19, 2010 15:33 pm

Bucholc Krok pisze:Może nie słyszy dlatego, że ma dobry sprzęt właśnie?.
Althazan ma dobry i jakoś słyszy szumy :) Wystarczy głupiej nawet mp3 posłuchac żeby je usłyszeć - He's My Friend ma IMO najwięcej.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#335 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw sie 19, 2010 16:42 pm

Dzisiaj i ja dostałem Predzia, czym prędzej zdjąłem folie ochronną i ręce mi opadły,a aby pisać to co cisnęło mi się wówczas na usta, musiałbym użyć słów powszechnie uważanych za obelżywe. Są "piękne" otarcia , te o których Althazan wspominał. Płyta gra ok, i to jest najważniejsze, ale sam fakt, że człowiek wywala 20 baksów i otrzymuje coś takiego może naprawdę wkurwić. Już ze strony Intrady taka niespodzianka spotyka mnie po raz drugi. Jak będzie wyglądał SpaceCamp i Robocop , które niedawno zamówiłem, nie chcę nawet się domyślać. Wiem jedno , wydania tej wytwórni chyba sobie na jakiś czas daruję. Mam nadzieję, że chociaż wy mieliście więcej szczęścia.

bladerunner

#336 Post autor: bladerunner » czw sie 19, 2010 16:51 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Dzisiaj i ja dostałem Predzia, czym prędzej zdjąłem folie ochronną i ręce mi opadły,a aby pisać to co cisnęło mi się wówczas na usta, musiałbym użyć słów powszechnie uważanych za obelżywe. Są "piękne" otarcia , te o których Althazan wspominał. Płyta gra ok, i to jest najważniejsze, ale sam fakt, że człowiek wywala 20 baksów i otrzymuje coś takiego może naprawdę wkurwić. Już ze strony Intrady taka niespodzianka spotyka mnie po raz drugi. Jak będzie wyglądał SpaceCamp i Robocop , które niedawno zamówiłem, nie chcę nawet się domyślać. Wiem jedno , wydania tej wytwórni chyba sobie na jakiś czas daruję. Mam nadzieję, że chociaż wy mieliście więcej szczęścia.
Partactwo i żenua nigdy bym już nie wziął z Intrady płyty :?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#337 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 19, 2010 17:44 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Są "piękne" otarcia , te o których Althazan wspominał. Płyta gra ok, i to jest najważniejsze, ale sam fakt, że człowiek wywala 20 baksów i otrzymuje coś takiego może naprawdę wkurwić.
Trzeba o tym trąbić gdzie się da i wymieniać. Jak będą dostawać zwroty to może poskutkuje. Zamierzasz zgłosić usterkę w Intradzie?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#338 Post autor: Adam » czw sie 19, 2010 19:07 pm

nie zaskoczyło mnie to - skoro jeden już miał to wiadomo że są kolejne takie sztuki.. kwestia tylko tego że na fsm jakoś nie widziałem żeby ktoś się skarżył, więc czy lipne sztuki mają zarezerwowane dla biduli zza ściany wschodniej czyli wg. hamerykańców - dla polaczków ;-)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#339 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 19, 2010 19:12 pm

Póki co jest 2-2, więc ta teoria odpada. Zresztą, jakoś nie chce mi się w to wierzyć. :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#340 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw sie 19, 2010 20:58 pm

Bucholc Krok pisze:

Trzeba o tym trąbić gdzie się da i wymieniać. Jak będą dostawać zwroty to może poskutkuje. Zamierzasz zgłosić usterkę w Intradzie?
Kupowałem w MovieMusic i na pewno ich o tym poinformuję. Zwrotu pewnie nie będzie, bo jak znam życie napiszą, że żadnej kopii już nie mają na stanie i mogą mi jedynie forsę zwrócić. Płytę chce mieć, nie kupiłem jej na handel i jakoś te smugi przeboleje. Chodzi jednak o to, że chyba za bardzo szuka się oszczędności i przez to takie "kaszanki" mają coraz częściej miejsce. Nie chcę być złym prorokiem, ale obawiam się, że ten "trend" niestety będzie się nasilał.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#341 Post autor: Adam » czw sie 19, 2010 21:14 pm

fakt, prosto z intrady by było prędzej dostać podmiankę..
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#342 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw sie 19, 2010 21:33 pm

Gdyby nie fakt, że brałem jeszcze jeden tytuł, który był tylko w MovieMusic to zamówił bym z Intrady,a tak...dupa. Śmieszne jest tylko to, że druga pozycja, którą brałem, była wydaniem promocyjnym, ale sam płytka wyglądała o niebo lepiej niż to gówno z Intrady.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#343 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 19, 2010 21:54 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Kupowałem w MovieMusic i na pewno ich o tym poinformuję. Zwrotu pewnie nie będzie, bo jak znam życie napiszą, że żadnej kopii już nie mają na stanie i mogą mi jedynie forsę zwrócić.
Ale jak Ci tak odpiszą to będziesz miał podkładkę w Intradzie. Niech sobie w razie czego sprawdzają. A płytę możesz im (Intradzie) odesłać.
Płytę chce mieć, nie kupiłem jej na handel i jakoś te smugi przeboleje.
Zawsze można sprawdzić jak jedni i drudzy zareagują. Odsyłać przecież nie musisz.
Adam Krysiński pisze:fakt, prosto z intrady by było prędzej dostać podmiankę..
OIP ktoś pisał kiedyś, że wymieniają (w sensie, że jak sklep nie ma to wymieniasz u producenta), ale oczywiście trzeba samemu sprawdzić.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#344 Post autor: Althazan » czw sie 19, 2010 22:12 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Gdyby nie fakt, że brałem jeszcze jeden tytuł, który był tylko w MovieMusic to zamówił bym z Intrady,a tak...dupa. Śmieszne jest tylko to, że druga pozycja, którą brałem, była wydaniem promocyjnym, ale sam płytka wyglądała o niebo lepiej niż to gówno z Intrady.
Napisz do Petera Kelly (peter@moviemusic.com), da się z nim dogadać. Jak nie będzie miał Predka - to do Rogera Feigelsona (roger.feigelson@intrada.com) - na pewno da się coś załatwić... :roll:
Mój Predek jest bez zarzutu - jeżeli chodzi o wykonanie. Jak długo wytrzyma - to już inna sprawa...
Mnie też śmieszą ostatnie słodzenie na forum Intrady - goście piszą o Predku jako o "produkcie najwyższej jakości"... :lol: Chyba żadnego japończyka w życiu nie widzieli... ;)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#345 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw sie 19, 2010 22:23 pm

Wysmarowałem meila do MovieMusic i zobaczymy jak się do tego ustosunkują . Dobrze, że chociaż wy trafiliście na "niespartolone" egzemplarze. Nie zmienia to faktu, że niesmak pozostaje, a Intrada bardzo u mnie straciła.

ODPOWIEDZ