W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt lut 22, 2011 19:28 pm
Pobawię się z tymi limitami w mBanku. Zakładanie rachunku w PP może trochę potrwać, bo nie chcę tego robić na szybkiego.
czoug pisze:ps. nic mnie nie łączy z polskimi bankami
To w którym banku masz kartę?

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Zakładanie rachunku i dodanie karty kredytowej/debetowej to chwila i nie ma się co zastanawiać. Póki co PP to szczyt bezpieczeństwa dla aukcjo'wiczów.
ps. Zależy, którą

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt lut 22, 2011 20:03 pm
czoug pisze:Zakładanie rachunku i dodanie karty kredytowej/debetowej to chwila i nie ma się co zastanawiać. Póki co PP to szczyt bezpieczeństwa dla aukcjo'wiczów.
Zawsze to lepiej jeśli tylko jedna firma zna numer karty a nie co drugi sklep od zachodniego do wschodniego wybrzeża.
ps. Zależy, którą

Tę podpiętą do PP.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Mefisto
autor: Mefisto » wt lut 22, 2011 20:47 pm
Bucholc Krok pisze:Forsa jest ściągana z eKonta? Nie trzeba się bawić w jakieś ładowanie/zasilanie karty czy coś takiego?
Tak.
Nie trzeba - musisz mieć po prostu gotówkę na koncie i tyle.
Drugie pytanie: gdzie się zmienia te limity, o których tu kiedyś była mowa? Wystarczy wejść do działu KARTY -> ZMIANA LIMITÓW -> MODYFIKUJ -> i w wierszu TRANSAKCJE INTERNETOWE wklepać jakąś kwotę?
Tak. I lepiej je potem zapamiętaj, bo jak przekroczysz bezwiednie jakiś limit i będziesz chciał coś kupić, to ci potem odrzuci.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt lut 22, 2011 21:07 pm
Właśnie ustawiłem limit, próbowałem złożyć zamówienie u partaczy (bezpośrednio, nie przez PP) i d. blada..

Limit dałem dość wysoki i nawet przy wygórowanym przeliczniku mBanku nie mogłem go przekroczyć a bank odrzucił transakcję. Partacze wymagają tego 3-cyfrowego kodu i on jest z tyłu karty - przynajmniej tak mi się wydaje, że to on. Kupował ktoś u partaczy przy pomocy tej karty mBankowej przypisanej do eKonta (Visa Electron)?
-
Mefisto
autor: Mefisto » wt lut 22, 2011 21:38 pm
no to podaj ten kod i po problemie - każdy większy sklep z reguły o niego pyta
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt lut 22, 2011 21:45 pm
No właśnie podałem. Jakbym nie podał to partacze pewnie by wytknęli błąd i czekali aż uzupełnię brakujące pole. Czy tych limitów nie trzeba przypadkiem zgłaszać w obsłudze klienta?
Może to partacze mają coś nawalone. Od 2 tygodni mam problem z płaceniem Visą Classic, którą wcześniej u nich płaciłem.
-
Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Co ty tak z tymi partaczami... Dajesz się im, a później pretensję. Twardo trzeba na takich co pragną tylko $$. Wróg się nie zmienił, tylko zmienił przebranie
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr lut 23, 2011 12:21 pm
czoug pisze:Co ty tak z tymi partaczami...
Nie lubię kupować w zbyt wielu sklepach.
Dajesz się im, a później pretensję. Twardo trzeba na takich co pragną tylko $$. Wróg się nie zmienił, tylko zmienił przebranie
A który sklep nie pragnie $$:?:

-
Mefisto
autor: Mefisto » śr lut 23, 2011 20:13 pm
Bucholc Krok pisze:Czy tych limitów nie trzeba przypadkiem zgłaszać w obsłudze klienta?
Nie, możesz to zrobić sam na stronie, tylko musisz mieć przygotowaną listę haseł.
Od 2 tygodni mam problem z płaceniem Visą Classic, którą wcześniej u nich płaciłem.
Może. Albo może zapomniałeś coś w opcjach zaznaczyć.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr lut 23, 2011 20:24 pm
Mefisto pisze:Nie, możesz to zrobić sam na stronie, tylko musisz mieć przygotowaną listę haseł.
Jakich haseł? Jeśli wykonuję jakąś operację (np. przelew z rachunku na rachunek) to przychodzą hasła SMS-em. Jak zmieniałem ustawienia transakcji internetowych (te limity) to też potwierdzałem SMS-em. Są jakieś inne hasła?
Może. Albo może zapomniałeś coś w opcjach zaznaczyć.
W sklepie? Przy składaniu zamówienia wszystko było ok.
-
Mefisto
autor: Mefisto » śr lut 23, 2011 20:30 pm
Bucholc Krok pisze:Jakich haseł?.
Jednorazowych. Na specjalnej kartce powinni ci z banku przysłać. Jeśli masz tam konto, to powinineś mieć taką listę do zatwierdzania wszelkich przelewów i właśnie np zmian limitów.
W sklepie?
Na stronie konta. Nie wiem.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr lut 23, 2011 20:40 pm
Mefisto pisze:
Jednorazowych. Na specjalnej kartce powinni ci z banku przysłać. Jeśli masz tam konto, to powinineś mieć taką listę do zatwierdzania wszelkich przelewów i właśnie np zmian limitów.
A nie, w kartki to ja się nie bawię. Te hasła przychodzą na komórkę SMS-em.
-
Mefisto
autor: Mefisto » czw lut 24, 2011 00:04 am
to to samo w takim razie
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw lut 24, 2011 09:11 am
Tak. Na "dzień dobry" dają te SMS-owe, ale jak ktoś chce papierowe to może sobie zamówić.
Dopisek: udało się złożyć zamówienie. Trzeba było zmienić limity w wierszu "Transakcje korespondencyjne i telefoniczne".