Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#301 Post autor: Arthur » czw lut 10, 2011 18:20 pm

Widać następna paczka zginęła w drodze do Polski i ktoś od nas złożył reklamację...
Słyszałem, że na pierwszych 5ciu kilometrach "asfaltu" na terytorium Polski (np. niedaleko Goerlitz) kurierzy tracą 4% swojego towaru i 99% motywacji do dalszej pracy. Może warto tam szukać?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#302 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 10, 2011 19:20 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Dlatego chciałem się dowiedzieć, czy to tylko mnie dotyczy, czy wszyscy tak mają. Jeżeli możesz, sprawdź, będę wdzięczny :D
Nie mam czegoś takiego. Natomiast dostałem kurtuazyjny list od Edka, w którym informuje mnie o wprowadzeniu takiej opcji oraz o tym, że dla mnie, jako dla stałego i uczciwego klienta, robi wyjątek. ;):D
Althazan pisze:Włączyli dzisiaj albo wczoraj. Widać następna paczka zginęła w drodze do Polski i ktoś od nas złożył reklamację... :( No nic, tego można się było spodziewać... :evil:
Mnie się zdaje, że zrobili to z automatu dla większej grupy krajów.
Teraz - jak ktoś nie wybierze dodatkowo płatnej formy przesyłki i ona zaginie, to - sorry, Bruner - Twoja strata...
Ale czy zginęła Wam kiedyś paczka od paratczy? Nie przesadzajmy. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#303 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw lut 10, 2011 19:43 pm

Bucholc Krok pisze:

Ale czy zginęła Wam kiedyś paczka od paratczy? Nie przesadzajmy. ;)
Zginęła, i były w niej Innerspace i PRINCESS CARABOO.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#304 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 10, 2011 19:48 pm

Ale wówczas wysłali za darmo drugą?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#305 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw lut 10, 2011 20:06 pm

Bucholc Krok pisze:Ale wówczas wysłali za darmo drugą?
Nie wysłali, oddali kasę i zapowiedzieli, że następnym razem, gdy coś zginie, to o zwrocie pieniędzy mogę zapomnieć.

bladerunner

#306 Post autor: bladerunner » pn lut 14, 2011 17:16 pm

i jak zamówiłeś ''coś'' z USA?

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#307 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pn lut 14, 2011 20:45 pm

Jeszcze nie, interesujące mnie tytuły leżą w koszyku i czekają, aż dostanę natchnienia na zakupy :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#308 Post autor: Bucholc Krok » pn lut 14, 2011 20:50 pm

Oby się nagle nie skończyły. Już chyba ze 2 mi usunęli z koszyka.

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#309 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pn lut 14, 2011 20:52 pm

Akurat 'te' tytuły powinny jeszcze poleżeć, co najwyżej ich cena wzrośnie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#310 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 22, 2011 18:18 pm

Przez którą stronę zakładaliście konto na PPalu? ".pl" czy ".com"? Niby wszędzie jest po polsku.. Ile trwa aktywacja konta? Czy jak teraz założę to będę mógł jeszcze dzisiaj złożyć zamówienie?

Awatar użytkownika
Arthur

#311 Post autor: Arthur » wt lut 22, 2011 18:50 pm

Załóż polskiego, będziesz wiedział przynajmniej co się stanie jak ci wlepią jakąś karę za transakcję limitowane z US :D

Konto działa od zaraz, ale możesz ściągać na kartę kwoty z jakimś limitem(przeczytaj w regulaminie), dopiero po pełnym aktywowaniu(zweryfikowaniu) karty będziesz mógł i milion przelać.

A pełna weryfikacja potrwa parę dni(oni ściągają z twojej karty kwotę 1,5€) i wtedy masz już nieograniczone możliwości; u mnie trwało 2-3 dni)
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#312 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 22, 2011 18:56 pm

A jak jest z tą kartą w mBanku przyznawaną do eKonta (Visa electron), którą bladu płacił w Amazon.co.uk. Forsa jest ściągana z eKonta? Nie trzeba się bawić w jakieś ładowanie/zasilanie karty czy coś takiego? Niby oczywiste, ale lepiej się upewnić.
Drugie pytanie: gdzie się zmienia te limity, o których tu kiedyś była mowa? Wystarczy wejść do działu KARTY -> ZMIANA LIMITÓW -> MODYFIKUJ -> i w wierszu TRANSAKCJE INTERNETOWE wklepać jakąś kwotę?

Awatar użytkownika
Arthur

#313 Post autor: Arthur » wt lut 22, 2011 19:00 pm

Karta jest połączona z rachunkiem, powiem jak jest u mnie:

Robię transakcję, oni blokują mi tą kwotę na karcie(rachunku połączonym z nią), a bank po paru dniach zmienia blokatę tej kwoty na zmniejszenie salda o tą kwotę.

Znalazłem odnośnie limitów:
"Każde nowe konto objęte jest początkowym limitem środków, jakie Użytkownik może wysłać. Aby zwiększyć taki „limit wysyłania”, Użytkownik musi zweryfikować przesłane do nas informacje związane ze swoim kontem. Niektóre konta przed weryfikacją mogą być objęte niższym limitem, według uznania firmy PayPal. Poza tym, według uznania firmy PayPal, pewne transakcje mogą nie podlegać podwyższonemu limitowi wysyłania. Rodzaj informacji wymaganych w procesie weryfikacji zależy od jurysdykcji, której podlega Użytkownik, oraz od rodzaju posiadanego przez niego konta."

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#314 Post autor: Bucholc Krok » wt lut 22, 2011 19:11 pm

czoug pisze:Karta jest połączona z rachunkiem, powiem jak jest u mnie:
Ale Ty też masz rachunek w mBanku?
Robię transakcję, oni blokują mi tą kwotę na karcie(rachunku połączonym z nią), a bank po paru dniach zmienia blokatę tej kwoty na zmniejszenie salda o tą kwotę.

Ta karta była od razu zdatna do używania w transakcjach internetowych czy musiałeś zmieniać coś w ustawieniach?

Awatar użytkownika
Arthur

#315 Post autor: Arthur » wt lut 22, 2011 19:16 pm

Nie mam, ale każda karta musi mieć pokrycie w koncie(abstrachując od pewnych specjalnych kart).

Co do ad2. można od razu płacić kartą

ps. nic mnie nie łączy z polskimi bankami

ODPOWIEDZ