Partacz Roku
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Obawiam się, że prędzej fani odpowiedzą.
Pewnych rzeczy po prostu normalny fan muzyki nie może pojąć. Jeśli robią takie rzeczy ludzie w wytwórniach to znaczy, że albo nie lubią tej roboty, albo się nie znają..
Ot, kolejne pytanie: dlaczego kompresują programem stratnym, skoro istnieją, jak piszesz, bezstratne? Pojąć nie mogę.. nie wiem nawet jak to nazwać..

Porównywałem japońskie wydanie Geneona Silvestri'ego (G.I. Joe: The Rise Of Cobra) i... niestety jest takie samo jak wydanie Varese - widać mieli jednak w tym wypadku to samo źródło. Na szczęście moje uszy w tym wypadku są niezbyt wymagające, bo nie słyszę wyraźnie nic niepokojącego w dźwięku. Sprawdzałem widmo - i faktycznie częstotliwości ponad 16 kHz są "przycięte" - zaznaczam, że nie obcięte a przycięte - jakieś składowe tam jednak są (w zamieszczonych przykładach z Varese, które odgrzebałem było tak samo)... Problem dotyczy niektórych utworów, na pewno nr 1 i 13 są przycięte, a nr 9 na pewno nie.Bucholc Krok pisze:No i mamy kolejnego bubla...
A jeżeli chodzi o kompresowanie dźwięku, to jest to stosowane, aby szybko dopasować zmiksowany dźwięk do obrazu. W tym wypadku zdarzyło się, że próbki skompresowane w jakiś dziwny sposób zajęły miejsce tracków oryginalnych i tak poszło do tłoczenia. Niedopatrzenie inżynierów realizujących tłoczenie jest wg mnie świadectwem tego, że tłoczenie odbyło się w słabej tłoczni, gdzie takich rzeczy przed tłoczeniem nie sprawdzają, albo - co gorsza - świadczy o tym, że tego w ogóle nie sprawdzają (co klient przyśle to ma).
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Widzisz, Bucholc.. w porę zmieniłeś przeglądarkę
a mówiłem, że za chwilę nawet gugle zamknie obsluge 
http://technologie.gazeta.pl/technologi ... o_IE6.html
Partaczy z Mikrosyfu trzeba tępić

http://technologie.gazeta.pl/technologi ... o_IE6.html
Partaczy z Mikrosyfu trzeba tępić

#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
(sorry, że robię prywatę, ale inaczej nie idzie się dogadać, bo PM-y nie działają)
Althazan: chyba wirus "Edward" zainfekował Twój serwer pocztowy, bo dostałem 3 zwroty (zmiana tematu nic nie dała). Jak sytuacja będzie trwała dłużej to pozostanie nam poczta ślimacza lub gołębie..
Może Ty spróbuj wysłać jakiegoś próbnego mejla?
Althazan: chyba wirus "Edward" zainfekował Twój serwer pocztowy, bo dostałem 3 zwroty (zmiana tematu nic nie dała). Jak sytuacja będzie trwała dłużej to pozostanie nam poczta ślimacza lub gołębie..