"Co z tą płytą?" - infantylnie pytania Wawrzyńca

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#31 Post autor: Althazan » ndz gru 06, 2009 11:37 am

Bucholc Krok pisze:Ja generalnie trzasków też nie lubię, ale mają one swój urok. :) Poza tym mogę mieć wersję CD i LP. No i w końcu większa okładka zdecydowanie lepej się prezentuje. Czasem dla samej okładki warto kupić analoga. ;)
To tak jakbym powiedział, że lubię słuchać muzyki w klatce z lwem, może troszkę niewygodne, ale ma swój urok... ;)
A aż takim fetyszystą nie jestem, żeby kupować vinyle dla okładek... ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#32 Post autor: Wawrzyniec » ndz gru 06, 2009 13:55 pm

Adam Krysiński pisze:hehe Mefist - mistrz ciętej riposty :)
Ale co by tu nie pisać mimo, że ta riposta mnie się tyczyła to bardzo mi się spodobała :P Taka bardzo w stylu Mefisto. :wink:

A z tą "trójką" to chodziło mi o osoby, które znam bezpośrednio, gdyż na pewno jest wiele osób, które chciałoby mieć tę płytkę w swojej kolekcji.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#33 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 22, 2009 16:04 pm

Teraz to jest mi trochę głupio, gdyż bladerunner20 tak ładnie podziękował i po zachwalał Adama, a ja nic. Jest mi wstyd :oops: :( :wink:

Dlatego też teraz ja z opóźnieniem Polecam Wurgera :!: :D Doskonały kontakt, szybka przesyłka, płyta w nienaruszonym stanie, więcej niż szczelnie zapakowana. Gorąco polecam, pełen profesjonalizm :!: :D :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#34 Post autor: Adam » wt gru 22, 2009 16:07 pm

Teraz widzicie jakie są 3 sprawdzone marki na Allegro :) - Althazan, Wurger, i ja 8) ;-)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#35 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 10, 2010 15:16 pm

Czas na kolejne infantylne pytania Wawrzyńca, najmniej profesjonalnego kupca soundtraków na tym forum w i tym dziale:

Ostatnim razem pomogliście mi zdobyć świetną płytę, która teraz cieszy moje uszy i ładne się prezentuje w mej kolekcji, więc może i tym razem pomożecie mnie słabemu:

Bardzo chciałbym wzbogacić moją skromną, malutką, haniebną i wstydliwą kolekcję soundtracków o jakieś płyty jakże lubianego przeze mnie Kenji Kawaia. Interesują mnie następujące soundtracki:

"Sky Crawlers"
Obrazek

"Patlabor 2: The Movie"
Obrazek

"Mobile Suit Gundam 00 3"
Obrazek

"Ghost in the Shell 2: Innocence"
Obrazek

Jestem świadom, że te soundtracki pewnie da się zdobyć przez amazon, ale jak ja widzę ceny po kilkadziesiąt dolarów to jestem świadom, że tyle nie jestem w stanie wydać. Po za tym Wasz temat o azjatyckich wydaniach płyt sprawił, że teraz całkowicie się pogubiłem i straciłem pewność, co należy a co nie należy kupwać :? Dlatego też za pomoc w zdobyciu, dość okazyjnie tych soundtracków, byłbym bardzo i niezmiernie wdzięczny. Wiem, że to nie wiele z mojej strony, ale cóż ja poradzę, skromny i maluczki miłośnik muzyki filmowej.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#36 Post autor: Adam » czw mar 11, 2010 10:21 am

hmm wszystko spoko, ja w tym temacie Ci nie pomogę za bardzo, ale po co się tak biczować samemu w tekście? :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#37 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 11:03 am

Adam Krysiński pisze:hmm wszystko spoko, ja w tym temacie Ci nie pomogę za bardzo
.. ale chętnie odpowiem? :lol:
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#38 Post autor: Althazan » czw mar 11, 2010 11:32 am

Napisałem na priva. Polecam (a jakże!) wydania japońskie - zero rozczarowania. Jak ktoś wie, czy inne wydania są do zaakceptowania - niech pisze... :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#39 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 11, 2010 13:03 pm

Dziękuję. Widzę, że jednak 100 trzeba będzie wydać :? A z ciekawości jakie wydanie to jest to:
http://www.amazon.com/Sky-Crawlers-OST- ... 837&sr=8-1
A wydanie japońskie nie oznacza, że w książeczce, jak i nazwy utworów będę miał po japońsku?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#40 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 13:06 pm

Wawrzyniec pisze:A wydanie japońskie nie oznacza, że w książeczce, jak i nazwy utworów będę miał po japońsku?
Różnie z tym jest. Czasem jest wkładka japońska, czasem jest wszystko po japońsku. A czasem nawet wkładki nie ma. Jak trafisz.. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#41 Post autor: Althazan » czw mar 11, 2010 13:10 pm

Wawrzyniec pisze:A z ciekawości jakie wydanie to jest to:
http://www.amazon.com/Sky-Crawlers-OST- ... 837&sr=8-1
To jest japońskie, tu chyba nie było innego?

Obrazki:
Obrazek

Obrazek
A wydanie japońskie nie oznacza, że w książeczce, jak i nazwy utworów będę miał po japońsku?
W tym wypadku nie liczyłbym na angielskie opisy. Co najwyżej tracklista - jak widać... Ale na 100% to by wiedział tylko ten kto ma. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#42 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 11, 2010 13:35 pm

Drogi Althazanie, mamy rozmawiać tutaj czy prywatnie? Ja się w pełni do Ciebie dostosuję.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#43 Post autor: Althazan » czw mar 11, 2010 13:38 pm

No wiesz, okładki mogą i innych zainteresować :)
A co do szczegółów - to na piva oczywiście :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#44 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 11, 2010 13:56 pm

Oczywiście. Przy okazji jak ktoś inny ma jakieś pojęcie i ma coś do zaoferowania w tym temacie, to za pomoc będę naturalnie bardzo wdzięczny.

Przy okazji to skoro się co "Sky Crawlers" mniej więcej upewniłem to i "Patlabor 2" wrzucę, aby się upewnić, że istnieje tylko jedno wydanie:

http://www.amazon.com/Patlabor-Movies-S ... 099&sr=8-1

Oczywiście jak ktoś widzi, moze ma, lub wie gdzie zdobyć jakieś inne w miarę okazyjne płyty Kenji Kawaia, to będę wdzięczny za informacje.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#45 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 11, 2010 15:15 pm

Drogi Koprze, swego czasu poleciłeś mi "Sky Crawlers" Kenji Kawaia, za co jestem dozgonnie wdzięczny i kłaniam się w pas przed Twym obliczem. Czy wiesz może w takim razie coś o wydaniach tej płyty, czy też innych score'ów Kawaia? Z góry dziękuję serdecznie za pomoc :)

ODPOWIEDZ