Uwierz mi, lepiej zainwestować w "Kilar: Choral and Orchestral Works"; jedyna zmiana to podmianka "Orawy" na imponującego, 24-minutowego "Angelusa". A cena nie wysoka: ok. 30 PLN.Michał Turkowski pisze:a CD1 gdzie są "Orawa", "Krzesany", "Exodus" i "Victoria" to super sprawa.
Wojciech Kilar - dzieła klasyczne
Re: Wojciech Kilar - dzieła klasyczne

no tam parę utworów jest w nowych aranżacjach z wokalizami Jopkowej. nie że ona je robiła. ona brała udział w śpiewaniu.Michał Turkowski pisze:Jopkowej aranże ?
#FUCKVINYL
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
A czy te nagrania z tego wydania to jakieś live czy nagrania studyjne ?Tomek pisze:Uwierz mi, lepiej zainwestować w "Kilar: Choral and Orchestral Works"; jedyna zmiana to podmianka "Orawy" na imponującego, 24-minutowego "Angelusa". A cena nie wysoka: ok. 30 PLN.Michał Turkowski pisze:a CD1 gdzie są "Orawa", "Krzesany", "Exodus" i "Victoria" to super sprawa.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
na tej płycie jest (między innymi) wybór najważniejszych numerów z Króla, re-recording tak jak lubiszMichał Turkowski pisze:Chciałem też "Konig der Letzten Tage" ale cena na allegro wysoka... Mógłby to ktoś kiedyś zremasterować też

albo taki cover

albo taki

innej foty nie znalazłem
Studyjne (jeżeli to tak można nazwać) - Orkiestra Polskiego Radia w Katowicach - dyryguje Antoni Wit, czyli chyba "najwłaściwszy" dyrygent Kilara plus Chór Filharmonii Krakowskiej. Najważniejsze, że wykonywane przez polską orkiestręMichał Turkowski pisze:A czy te nagrania z tego wydania to jakieś live czy nagrania studyjne ?

Tam jest dużo fajnych kawałków a "mrówki" się do takich zaliczają.Tomek pisze:Zestawienie kompilacyjne nawet ciekawe, tylko na siłę są tam wrzucone 3 utwory z filmówki, w tym "Mrówki" z Pana Tadeusza (naprawdę, nie ma tam lepszych, ciekawszych utworów...?).
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.