LA-LA - 29.11.2011 - DIE HARD / TORA TORA / SCROOGED

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Templar

Re: LA-LA - 29.11.2011 - DIE HARD / TORA TORA / SCROOGED

#31 Post autor: Templar » pt lis 25, 2011 17:03 pm

karcharoth pisze:No tak, jako polak masz obowiązek dokurwić konkurencji i ją zniszczyć. Ale w USA tak na szczęście nie jest :D
Nie słyszałeś, że według najnowszych badań 80% ludzkości miało dziadka/pradziadka/prapradziadka/praprapradziadka/prapraprapradziadka/prapraprapraprapradziadka... itd. Polaka? Prawie wszyscy jesteśmy Polakami :D

A pozostałe 20% miało dziadka w Wehrmachcie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#32 Post autor: Paweł Stroiński » pt lis 25, 2011 17:05 pm

To już prawie pewniak, będę miał na Boże Narodzenie Tora Tora Tora :mrgreen:

Na urodziny dostałem od brata Ennio - Days of Heaven :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#33 Post autor: Adam » pt lis 25, 2011 17:59 pm

Mefisto pisze:No w końcu DH! fap, fap, fap 8)
amen 8)
Ciekawe, że okładka jest dokładnie taka sama jak bootlega (ino napisy gorsze i czarny wygląda jak szary, ale może to tylko na elektronicznych okładkach tak). .
troszkę inaczej - okładka jest taka sama jak wydan dvd/br w usa, tylko bootlogowcy sobie ją peirwi zapożyczyli nielegalnie :P
Paweł Stroiński pisze:To już prawie pewniak, będę miał na Boże Narodzenie Tora Tora Tora :mrgreen:
i ode mnie dostałeś wcześniej też prezenty :P
NO CD = NO SALE

Mefisto

#34 Post autor: Mefisto » pt lis 25, 2011 18:34 pm

Adam pisze:troszkę inaczej - okładka jest taka sama jak wydan dvd/br w usa, tylko bootlogowcy sobie ją peirwi zapożyczyli nielegalnie :P
True - niemniej dziwne, że z wszystkich możliwości wybrali akurat tą :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#35 Post autor: Adam » pt lis 25, 2011 18:39 pm

taki dil - studio filmowe daje warunek że robicie w tym samym designie co nasza kampania promocyjno wydawnicza.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#36 Post autor: Althazan » pt lis 25, 2011 20:41 pm

Adam pisze:MV z Lali mówiący o konkurencji że jest wypas i znający jej zamiary już teraz? wątpię.
Przecież dogadują się ze sobą, na urodziny własne przyjeżdżają, imprezują i piją wspólnie, więc... :mrgreen:
Tak jak słynna impreza w zeszłym roku na urodziny Kendalla - o ile pamiętam. Byli wszyscy główni amerykańscy wydawcy soundtracków i opowiadali sobie co wydadzą w przyszłym roku - wtedy ustalili zasady terminów wydawniczych, żeby nie kolidowały miedzy sobą...

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#37 Post autor: Mystery » pt lis 25, 2011 22:12 pm

Mefisto pisze:No w końcu DH! fap, fap, fap 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#38 Post autor: Adam » sob lis 26, 2011 08:35 am

Althazan pisze:Przecież dogadują się ze sobą, na urodziny własne przyjeżdżają, imprezują i piją wspólnie, więc... :mrgreen:
Tak jak słynna impreza w zeszłym roku na urodziny Kendalla - o ile pamiętam. Byli wszyscy główni amerykańscy wydawcy soundtracków i opowiadali sobie co wydadzą w przyszłym roku - wtedy ustalili zasady terminów wydawniczych, żeby nie kolidowały miedzy sobą...
taa jankeska hipokryzja.. każdy kendalla po ramieniu poklepywał a po cichu zacierali ręce że wypada z biznesu. do tego każdy daty ustalał i modlił się żeby drugi mu w paradę nie wchodził i zbierał informację jakim tytułem można by było podkupić konkurencje :P Towson chyba nie jest lubiany bo mu wszystko podkupują co kiedyś sam wydał nie-expanded :lol:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#39 Post autor: Althazan » sob lis 26, 2011 11:50 am

Kendall i tak zostanie w biznesie - uczestniczy w sporej części obecnych wydań innych firm... A Townson sam na własne życzenie zajmuje się raczej aktualnościami, wstecz rzadko sięga...

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#40 Post autor: Ghostek » ndz lis 27, 2011 12:26 pm

Troszkę z innej beczki jeszcze...
Tak na prawdę do końca nie jestem w stanie zrozumieć ujadania i pretensji w kierunku ludzi, którzy się zajmują wydawaniem soundtracków. Bo z perspektywy człowieka, który dupsko rozwali przed kompem i uważa, że jak kupić ponad tysiąc płyt z muzyką filmową, to już jest kozakiem i specjalistą d/s wydawniczych. No i wychodzą gorzkie żale... A to muzyka nie taka, jakiej byśmy chcieli, a to okładka brzydka, a to książeczka za cienka...
Cieszcie się, że ktoś w ogóle chce się tym zajmować, bo prawdę powiedziawszy, to niezbyt dochodowy interes.
Townson się kończy? Alth ma rację, że z własnego wyboru koleś idzie w nowości. Klubowe pozycje, to tylko dodatek do jego katalogu, który, co jak co, ale daje pokaźną ilość tytułów rocznie. Bez Varese rynek byłby trochę bidny (nie mówię o jakości wydawanych soundtracków, bo te akurat u Townsona są bardzo różne).
Od zadowolenia kolekcjonerów są obecnie La-la i Intrada, choć BSX też się stara i też należy to docenić. Tym bardziej, że wyciągają tytuły, o których długo się mówiło i oczekiwało. Osobiście jestem bardzo zadowolony z albumu "Humanoids from the Deep". Piękna robota!
A co do Kendalla. Spokojnie, panowie. Koleś sobie w życiu poradzi. Nie zdziwiłbym się, jakby któregoś pięknego dnia otworzył inną wytwórnię ukierunkowaną ino na szersze grono odbiorców (coś jak Townson może?). Facet ma doświadczenie, jest niesanowicie otwarty na ludzi (nie raz załatwiałem z nim różne sprawy i stawał na głowie, by tylko mi pomóc) i ma kontakty.
Tyle ode mnie n/t wydawania płyt.
Obrazek

Turek

#41 Post autor: Turek » ndz lis 27, 2011 13:43 pm

A jak myślicie, Die Hard poleży ?

Chciałbym najpierw obadać wydanie i posłuchać przed kupnem a nie wiem czy wytrzyma do stycznia...

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#42 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lis 27, 2011 13:48 pm

3,500 kopii?

Może poleżeć.

Goldsmith może się szybko sprzedać, bo wiele osób mogło nie zdążyć z wydaniem FSM parę ładnych lat temu, a to jedno z niewielu wydań FSM, które się w pełni wyprzedało.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#43 Post autor: Althazan » ndz lis 27, 2011 14:17 pm

Turek pisze:A jak myślicie, Die Hard poleży ?
A ja myślę, że za długo to nie wytrzyma... Nie ze względu na muzykę, tylko na to, że teraz - jak Intrada odpada z limitami - La-La jest najważniejszym źródłem zarobku dla "spekulantów". Czy 1941 czy Commando sprzedałyby się tak szybko gdyby nie było napisane, że są limitami? Jedynym minusem jest cena. Sumując jednak powyższe (w końcu 1941 też kosztowało $30), obecne ceny wydania Varese oraz pewność braku re-pressingu (MV zapewniał, że nie będą działać jak Intrada) - powoduje, że max to 2-3 miesiące.

Turek

#44 Post autor: Turek » ndz lis 27, 2011 15:40 pm

Pomimo wszystko, najpierw posłucham jakiegoś image, jeśli zejdzie to trudno się mówi, ale przyrzekłem sobie że koniec z nieprzemyślanymi, robionymi na wariata zakupami :)

Templar

#45 Post autor: Templar » ndz lis 27, 2011 15:56 pm

Ja to bym chciał Die Hard 3 razem z "When Johnny Comes Marching Home", to bym pierwszego dnia zamówił :D

ODPOWIEDZ