CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

Re: CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW

#31 Post autor: bladerunner22 » ndz wrz 18, 2011 13:22 pm

Turek może byś mi wreszcie kase przelał a nie sie ukrywasz i nie odpisujesz :D :P .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Turek

#32 Post autor: Turek » ndz wrz 18, 2011 13:32 pm

bladerunner22 pisze:Turek może byś mi wreszcie kase przelał a nie sie ukrywasz i nie odpisujesz :D :P .
Doszły płytki ?:) Super :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#33 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 18, 2011 14:41 pm

Turek pisze:Aha - i dla Adama i tych co twierdzą że wszyscy rzucą w kąt re-rec Barbariana, albo że on nie ma żadnej wartości przypomnę a także dla tych co twierdzą że Destroyer Pragi niepotrzebnie jest nagrywany, przytoczę tylko cytaty naszych użytkowników na temat BARBARZYŃCY -
Adam pisze:
conan is here!!!! conan is here!!!!!

this score breaks my balls!!!

moje varese wymięka!
Adam pisze::) ja też popuściłem w gacie :D genialne wydanie, w pale się nie mieści..
Adam pisze:genialne jak Cyd i Lawrence, bezbłędne..
Adam pisze: cóż tu mówić o wrażeniach, płyta świetna, to wkońcu Conan.. Wykonanie rzetelne, przyłozyli się..
Łukasz Wudarski pisze:Miazga.
Varese to kit przy tym. Jakość piękna (nawet jak na FLAC :P). Chór mi się w sumie bardziej podoba, ma taką wyrazistość. Moc wielka w tym tkwi.
Warto kupić oryginał, co też chyba zrobię.
Wydanie Varese od tej pory odchodzi do lamusa. Myślę że Basil byłby zadowolony z tego wykonania.
Mefisto pisze:po prostu mi kapcie spadły po odsłuchu prologu :shock:
CO ZA MOC!!! Miałem już więcej kaski na osty nie wydawać w tym roku, ale chyba sobie nie daruję :D Dobrze, że nie ma limitu :D
Mefisto pisze:W sumie jestem już po odsłuchu całości - MIAZGA! Co prawda całość jednak przydługawa i na dobrą sprawę połowa drugiej płyty jest zbędna (tylko dla fanów), no ale nie umniejsza to faktu, że pozycja obowiązkowa i chyba najlepsze wydanie roku :D
Koper pisze:wrażenia bardzo, bardzo pozytywne. Oczywiście można by się zastanawiać w wielu momentach czy nowa wersja lepsza od starej, czy drobne zmiany aranżacyjne w stosunku do tego co znamy z wyd. Varese i filmu wyszły na plus, czy odwrotnie, czy chór momentami aby nie mało dynamiczny, niemniej kolejny świetny re-recording Prażan i wreszcie dostaliśmy to, na co tak długo czekaliśmy! :)
Tomek pisze:Clemmensen machnął już rewizję recki na Filmtracks. Jedno zdanie:

Simply put, no better film score album has debuted in 2010.

:D

"Conan" już dotarł i przesłuchany. Jakość nagrania fantastyczna, "mokra" jak Clemmensen pisze, z delikatnym pogłosem, perkusje brzmią wspaniale ("Witch Wolf"! :-). Kilka zmian może hardcore'owców zniesmaczyć, ale myślę, że są do zaakceptowania. Ciekawa sprawa, że część orkiestracji oparta jest o nowe instrumentacje i delikatne zmiany w utworach, które Basil przygotował na koncert w Ubedzie.

Jedyny zonk to brak jakichkolwiek zdjęć czy oryginalnych artów z filmu w książeczce, ale pewnie w grę wchodziły sprawy finansowe i licencyjne.
Tomek pisze:Nowy "Conan" jest bardzo ładnie wydany od strony graficznej i merytorycznej (bardzo dobre opisy utworów, wstępy, posłowia Fitzpatricka itd.) i ma dynamiczne, 'mokre' brzmienie - brzmi IMHO znakomicie. Nie bez kozery taki tetryk i malkontent w sprawach dźwięku jak Clemmensen, nie nazwałby tego albumem roku
Tomek Goska w czasie rozmowy ze mną na gg określił Conana tak" "IMPRESSIVE"

Użytkownik Osito - "No, fantastyczna płyta. Z tych rozgniatających"

Mystery u mnie na lastfm - "No, miażdżące jest. Perkusja, blacha, chór, smyki, wszystko!"

Wojtek - "rerecording jest bardzo dobry"

Althazan - "Ten score przetrwa wieki, ma swojego ducha..."

Film-o-znawca - "Aż mnie dreszcz przeszedł przy pierwszym przesłuchaniu!!! Udana recka napisana z pasją a samo nowe nagranie po prostu super (imho chór też daje radę ;) Myślę że Basilowi by się podobało. Doskonała Score! "

Bladu - "...o ile muzyka zawarta na wydaniu Varese była tylko dobra, a do tego dochodziła jeszcze średnia jakość dźwięku, o tyle ten complete to potęga . "

Paweł Stroiński - "Raine oczywiście wypada dużo lepiej. Nie ma przede wszystkim błędów w nagraniu, nagranie samo jest fantastyczne. Nie mogę nie polecić tego epickiego klasyka."
Ha, tylko ja zachowałem zdrowy rozsądek :mrgreen: :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#34 Post autor: Adam » ndz wrz 18, 2011 18:42 pm

nie Wawrzyńcu.. to była normalna reakcja ludu który nie wiedział jeszcze wtedy że Intrada przyszykuje oryginały w cudnej jakości i cudnym wydaniu MAF. to było po prostu zasada lepiej mieć jakieś ciastko niż żadnego.
NO CD = NO SALE

Turek

#35 Post autor: Turek » ndz wrz 18, 2011 20:55 pm

Adam pisze:nie Wawrzyńcu.. to była normalna reakcja ludu który nie wiedział jeszcze wtedy że Intrada przyszykuje oryginały w cudnej jakości i cudnym wydaniu MAF. to było po prostu zasada lepiej mieć jakieś ciastko niż żadnego.
Argumentacja - z pupy :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#36 Post autor: Adam » ndz wrz 18, 2011 22:01 pm

czyzby? a czy parę lat temu ktoś marzył o wydaniu np. Aliena 2CD przez Intradę? Boxu Spartakusa czy Supermena i wielu wielu innych? nie. stąd też ludzie się cieszą tym co w danej chwili wychodzi i o istnieniu czego wiedzą.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#37 Post autor: bladerunner22 » ndz wrz 18, 2011 23:16 pm

no tak tylko te wydania generalnie nie bardzo da się słuchać bo panuje moda na complety :wink:
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#38 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 19, 2011 18:13 pm

Adam pisze:czyzby? a czy parę lat temu ktoś marzył o wydaniu np. Aliena 2CD przez Intradę? Boxu Spartakusa czy Supermena i wielu wielu innych? nie.
Jak to nie? Cały czas piszę, iż jeszcze wyjdą takie rzeczy, że będziesz musiał zorganizować napad na hurtownię pieluch, aby nastarczyć. Jest zapotrzebowanie to się robi, ot co..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem
Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong

#39 Post autor: karcharoth » śr wrz 21, 2011 14:18 pm

Właśnie Fitz ogłosił, że w jednym z finalnych utworów będzie użyty chór, który miał być użyty pierwotnie, ale widocznie makarony nie dały rady.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#40 Post autor: Adam » śr wrz 21, 2011 14:32 pm

cóz, nie miał wyjścia i musiał dać jakąś "nowość" - zaraz zacznie się wymyslanie niby-alternatów, żeby sprzedać parę dod,. sztuk.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem

#41 Post autor: karcharoth » śr wrz 21, 2011 14:34 pm

Ta, a jak kupisz 10 płyt naraz to dostaniesz replikę miecza. Będzie miazga - co do tego nie mam wątpliwości.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#42 Post autor: Adam » śr wrz 21, 2011 14:36 pm

za chwilę się dowiemy że np. temat z Lonesome Dove to pierwotnie był temat miłosny do Destroyera i też go da do alternatów ;-)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem

#43 Post autor: karcharoth » śr wrz 21, 2011 14:39 pm

Adam pisze:za chwilę się dowiemy że np. temat z Lonesome Dove to pierwotnie był temat miłosny do Destroyera i też go da do alternatów ;-)
W Destroyerze nie było miejsca na miłość. Było ostre lutowanie. Zresztą poczekamy, zobaczymy. Jak już wydadzą to pewnie znowu pocieknie ci po łydkach :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#44 Post autor: Adam » śr wrz 21, 2011 15:31 pm

mnie to wydanie już nie interesuje :) only MAF u Fejgela 8)
NO CD = NO SALE

Turek

#45 Post autor: Turek » śr wrz 21, 2011 15:53 pm

Za przeproszeniem Adam, ale ta twoja ignorancja jest żenująca

ODPOWIEDZ