Chciałbym aby to był Hook, po chwili refleksji myślę jednak, że to będzie Sugarland Express http://www.youtube.com/watch?v=nCnq0QfX ... re=related lub Always http://www.youtube.com/watch?v=vrx2Yy3C ... re=related, natomiast Hook wjedzie przed świętami.Adam pisze:
jakośc dźwięku znów miażdżyno i kończą kolejnego Williamsa który ma byc ogłoszony zanim ten wywiad ostygnie
czyli pewnie to HOOK
JOHN WILLIAMS - 1941 (2CD EXPANDED) - LA-LA - 27.09.2011
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Re: JOHN WILLIAMS - 1941 (2CD EXPANDED) - LA-LA - 27.09.2011
A czemu jest takie parcie na Hooka Complete ? Przecież album, wyprodukowany przez Big Johna, jest znakomicie zaaranżowany i świetnie się go słucha.
Nie pamiętam filmu, muszę przyznać, czy tam było dużo więcej muzyki ?
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Niewiele bo jakieś 50 minutTurek pisze:A czemu jest takie parcie na Hooka Complete ? Przecież album, wyprodukowany przez Big Johna, jest znakomicie zaaranżowany i świetnie się go słucha.

Spoko, dobrze, dlatego mówiłem że filmu nie pamiętam ani trochęmuaddib_dw pisze:Niewiele bo jakieś 50 minut

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O i tutaj 100% agree z Turkiem. Co jak co i nawet niech będzie, że przemawia przeze mnie fanboyizm, ale akurat soundtracki to Williams ma jedne z najlepiej wydawanych. Wszystko się zgadza, długość, zawarty materiał, jak i jego jakość. Po za tym dobrze też, że często Williams sam tworzy minisuite'y, które potem świetnie się sprawdzają na płycie i zamiast 30 utworów 1 minutowych mamy mamy 15 utworów, 3, czy 4 minutowych o zdecydowanie większej przyjemności słuchania.Turek pisze:Spoko, dobrze, dlatego mówiłem że filmu nie pamiętam ani trochęChętnie posłucham, choć akurat w przypadku Williamsa lubię wydawane przez niego oryginalne albumy.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
I robi świetne albumy dla słuchacza. To się liczy. A nie jakieś tam complety nadęte, choć nie brak też scorów które kompletu wymagają... Ale czy u Williamsa ? WątpięWawrzyniec pisze: O i tutaj 100% agree z Turkiem. Co jak co i nawet niech będzie, że przemawia przeze mnie fanboyizm, ale akurat soundtracki to Williams ma jedne z najlepiej wydawanych. Wszystko się zgadza, długość, zawarty materiał, jak i jego jakość. Po za tym dobrze też, że często Williams sam tworzy minisuite'y, które potem świetnie się sprawdzają na płycie i zamiast 30 utworów 1 minutowych mamy mamy 15 utworów, 3, czy 4 minutowych o zdecydowanie większej przyjemności słuchania.
Ja to kiedyś jakiegoś Hooka słuchałem na 4CD i były to bardzo dobre 4CD

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O to ja też słuchałem i były to mile spędzone 4 godziny
Ale mimo wszystko nawet jeżeli to jest Williams to ja aż takich długich płyt nie lubię.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
I to jest Twój ulubiony kompozytorWawrzyniec pisze:Ale mimo wszystko nawet jeżeli to jest Williams to ja aż takich długich płyt nie lubię.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale co to ma do rzeczy. Nawet jak kompozytor jest ulubiony to ważne, aby jego muzyka była dobrze zaserwowana na płycie. I tak też spokojnie wolę 1płytwoe (po za starą trylogią Star Wars) wydania Williamsa, które dobrze się słucha. Zresztą "Black Hawk Down" też wolę normalne wydanie od complete'a. Podobnie jak sprawa ma się z "Matrix: Revolutions", gdzie wolę 1 płytowe wydanie od 2 płytowego. Za dużo muzyki, choćby nawet jak nie była świetna to nie jest rozwiązanie.
Album z Matrix Revolutions jest... zajebisty ! Ale dodałbym doń z 15 minut z completa i byłoby rewelacyjnieWawrzyniec pisze:Podobnie jak sprawa ma się z "Matrix: Revolutions", gdzie wolę 1 płytowe wydanie od 2 płytowego. Za dużo muzyki, choćby nawet jak nie była świetna to nie jest rozwiązanie.
to jest niewiele?muaddib_dw pisze:Niewiele bo jakieś 50 minutTurek pisze:A czemu jest takie parcie na Hooka Complete ? Przecież album, wyprodukowany przez Big Johna, jest znakomicie zaaranżowany i świetnie się go słucha.

NO CD = NO SALE
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Turek nie cyknął mojego żartu
Oczywiście, że materiału jest znaaaacznie więcej.

Hook to obok star warsów jeden z nielicznych filmów do których Williams napisał aż tyle muzy - bez alternatów jest jej ponad 2 godziny.
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W sumie racja. Tylko w przypadkach tych starych score'ów często jest tak, że były wydania po 35-40min. gdzie brakowało kilku dobrych utworów. Przy wznowieniach z kolei wydają wszystko jak leci i mamy 2CD, gdzie materiału jest ewidentnie za dużo. No i weź tu znajdź złoty środek.Wawrzyniec pisze:Ale co to ma do rzeczy. Nawet jak kompozytor jest ulubiony to ważne, aby jego muzyka była dobrze zaserwowana na płycie. I tak też spokojnie wolę 1płytwoe (po za starą trylogią Star Wars) wydania Williamsa, które dobrze się słucha. Zresztą "Black Hawk Down" też wolę normalne wydanie od complete'a. Podobnie jak sprawa ma się z "Matrix: Revolutions", gdzie wolę 1 płytowe wydanie od 2 płytowego. Za dużo muzyki, choćby nawet jak nie była świetna to nie jest rozwiązanie.

Nie wiem czy "Hook" na 2CD wypadnie lepiej niż na 1CD, ale "1941" w wersji 2CD to na pewno nie dla mnie. Zwłaszcza, że nie trawię filmu. Mi tam marsz na kompilacji w tym wypadku w zupełności wystarcza.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński