OKŁADKI - Wielka Baza Danych

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#271 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 25, 2010 14:24 pm

Bucholc Krok pisze:A co Ci się podoba w tych Smyfach?
:mrgreen: Ładna pani na okładce, też czyni ją dobrą :wink: A po za tym podoba mi się też, że jak na soundtrack do filmu akcji, nie jest na niej, że się tak wyrażę "nawalone" wszystkiego, tylko sami główni bohaterowie i tyle. Ale rozumiem, że Ci się nie podoba OK.
A co do reszty, jakieś zastrzeżenia?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#272 Post autor: Bucholc Krok » ndz kwie 25, 2010 16:53 pm

Wawrzyniec pisze: :mrgreen: Ładna pani na okładce, też czyni ją dobrą :wink:
A mnie się właśnie takie nie podobają. Projektantowi wydaje się, że wstawi na okładkę "fajną lalę" i problem z głowy. To jest taki tani chwyt.. I już pomijam kwestię, czy "fajna lala" jest rzeczywiście fajna.
A po za tym podoba mi się też, że jak na soundtrack do filmu akcji, nie jest na niej, że się tak wyrażę "nawalone" wszystkiego, tylko sami główni bohaterowie i tyle.

No, nawalonego też nie lubię, ale już nie wiem co gorsze.
A co do reszty, jakieś zastrzeżenia?
Ogólnie może być. :) Ale chyba ta do The Village jest z nich najlepsza. Na okładce do Monsignor jest ciekawy pomysł z freskami, ale ja go akurat nie kupuję. Wolę prawdziwe malowidła. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#273 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 25, 2010 18:56 pm

Bucholc Krok pisze:Projektantowi wydaje się, że wstawi na okładkę "fajną lalę" i problem z głowy. To jest taki tani chwyt...
To najwidoczniej na mnie takie tanie chwyty działają :) Do tego stopnia, że omal nie zakupiłem soundtracka do "Jennifer's Body", ale na szczęście w porę zapoznałem się z jego zawartością. Ale okładka jak dla mnie pierwsza klasa, zresztą już ją dawałem, ale tak w ramach przypomnienia :D

Obrazek

Dobra, to z mej strony jeszcze parę okładek, na które dałem się złapać jak rybka na haczyk z przynętą:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobra, ale na dowód, że nie tylko tanie chwyty na mnie działają, to jeszcze trochę innych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mefisto

#274 Post autor: Mefisto » ndz kwie 25, 2010 20:19 pm

Dajcie znać, jak już wkleicie wszystkie okładki świata :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#275 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 25, 2010 20:46 pm

Oczywiście, postaram się nie zapomnieć :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#276 Post autor: Bucholc Krok » ndz kwie 25, 2010 20:58 pm

Wawrzyniec pisze:To najwidoczniej na mnie takie tanie chwyty działają :) Do tego stopnia, że omal nie zakupiłem soundtracka do "Jennifer's Body", ale na szczęście w porę zapoznałem się z jego zawartością.
No właśnie.. takie okładki, na których są kobiety lub zakochani kojarzą się z tandetną muzyką raczej. :) Gdybym nie wiedział, że do takiej Różyczki muzykę pisał Lorenc, to pewnie nigdy bym jej nie ruszył.
A z tego nowego rzutu to tylko ostatnia mi się podoba. "Zakochanych" jeszcze można w tym przypadku przeboleć. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#277 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 26, 2010 14:46 pm

Bucholc Krok pisze:No właśnie.. takie okładki, na których są kobiety lub zakochani kojarzą się z tandetną muzyką raczej. :)
Też nie do końca, gdyż te ostatnie okładki z paniami, które zapodałem to raczej nie są z jakiś tam kiczowatych komedii romantycznych, żeby było jasno, ale oczywiście Ciebie rozumiem. :)
A co powiesz o reszcie zapodanych przeze mnie okładek?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#278 Post autor: Bucholc Krok » pn kwie 26, 2010 19:24 pm

Wawrzyniec pisze:Też nie do końca, gdyż te ostatnie okładki z paniami, które zapodałem to raczej nie są z jakiś tam kiczowatych komedii romantycznych
Oczywiście, pod "słodką" okładką nie musi kryć się słaba muzyka. Jednak niesmak jakiś jest. :)
A co powiesz o reszcie zapodanych przeze mnie okładek?
Wszystkie z kobietami mi się nie podobają. Malena jeszcze by dała radę, gdyby nie było na niej kobiety. :) The Big Blue odpada zupełnie. Tzn. nie jest tak, że mi się całkowicie nie podoba, ale ta ścieżka jest jedną z moich największych porażek i negatywnie odbieram także okładkę. A w przypadku 5-tego elementu mam mieszane odczucia.

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#279 Post autor: Adam » wt kwie 27, 2010 08:31 am

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 08:36 am przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#280 Post autor: Bucholc Krok » wt kwie 27, 2010 08:35 am

Darowałbyś sobie takie cienizny.. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#281 Post autor: Adam » wt kwie 27, 2010 08:37 am

cienizna to jest ta Twoja archeologia cała :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#282 Post autor: Bucholc Krok » wt kwie 27, 2010 08:51 am

ID od biedy ujdzie, ale JAG to typowy okładkowy bubel zrobiony na otpirdul. Pełno jest takich nijakich okładek.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#283 Post autor: Adam » wt kwie 27, 2010 08:52 am

już mówiłem że bublem to jest ta Twoja archeologia :P
a flaga na okładce Jaga miażdży i czcionki też.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#284 Post autor: Adam » wt kwie 27, 2010 10:08 am

Iwashiro :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hisaishi :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#285 Post autor: Bucholc Krok » wt kwie 27, 2010 10:47 am

Obrazek

Obrazek

coś dla blada i może jeszcze Wawrzyniec się załapie ;)
Obrazek
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 12:17 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ