W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz kwie 25, 2010 14:24 pm
Bucholc Krok pisze:A co Ci się podoba w tych Smyfach?

Ładna pani na okładce, też czyni ją dobrą

A po za tym podoba mi się też, że jak na soundtrack do filmu akcji, nie jest na niej, że się tak wyrażę "nawalone" wszystkiego, tylko sami główni bohaterowie i tyle. Ale rozumiem, że Ci się nie podoba OK.
A co do reszty, jakieś zastrzeżenia?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » ndz kwie 25, 2010 16:53 pm
Wawrzyniec pisze: 
Ładna pani na okładce, też czyni ją dobrą

A mnie się właśnie takie nie podobają. Projektantowi wydaje się, że wstawi na okładkę "fajną lalę" i problem z głowy. To jest taki tani chwyt.. I już pomijam kwestię, czy "fajna lala" jest rzeczywiście fajna.
A po za tym podoba mi się też, że jak na soundtrack do filmu akcji, nie jest na niej, że się tak wyrażę "nawalone" wszystkiego, tylko sami główni bohaterowie i tyle.
No, nawalonego też nie lubię, ale już nie wiem co gorsze.
A co do reszty, jakieś zastrzeżenia?
Ogólnie może być.

Ale chyba ta do
The Village jest z nich najlepsza. Na okładce do
Monsignor jest ciekawy pomysł z freskami, ale ja go akurat nie kupuję. Wolę prawdziwe malowidła.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz kwie 25, 2010 18:56 pm
Bucholc Krok pisze:Projektantowi wydaje się, że wstawi na okładkę "fajną lalę" i problem z głowy. To jest taki tani chwyt...
To najwidoczniej na mnie takie tanie chwyty działają

Do tego stopnia, że omal nie zakupiłem soundtracka do "Jennifer's Body", ale na szczęście w porę zapoznałem się z jego zawartością. Ale okładka jak dla mnie pierwsza klasa, zresztą już ją dawałem, ale tak w ramach przypomnienia
Dobra, to z mej strony jeszcze parę okładek, na które dałem się złapać jak rybka na haczyk z przynętą:
Dobra, ale na dowód, że nie tylko tanie chwyty na mnie działają, to jeszcze trochę innych:

-
Mefisto
autor: Mefisto » ndz kwie 25, 2010 20:19 pm
Dajcie znać, jak już wkleicie wszystkie okładki świata

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz kwie 25, 2010 20:46 pm
Oczywiście, postaram się nie zapomnieć

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » ndz kwie 25, 2010 20:58 pm
Wawrzyniec pisze:To najwidoczniej na mnie takie tanie chwyty działają

Do tego stopnia, że omal nie zakupiłem soundtracka do "Jennifer's Body", ale na szczęście w porę zapoznałem się z jego zawartością.
No właśnie.. takie okładki, na których są kobiety lub zakochani kojarzą się z tandetną muzyką raczej.

Gdybym nie wiedział, że do takiej Różyczki muzykę pisał Lorenc, to pewnie nigdy bym jej nie ruszył.
A z tego nowego rzutu to tylko ostatnia mi się podoba. "Zakochanych" jeszcze można w tym przypadku przeboleć.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pn kwie 26, 2010 14:46 pm
Bucholc Krok pisze:No właśnie.. takie okładki, na których są kobiety lub zakochani kojarzą się z tandetną muzyką raczej.

Też nie do końca, gdyż te ostatnie okładki z paniami, które zapodałem to raczej nie są z jakiś tam kiczowatych komedii romantycznych, żeby było jasno, ale oczywiście Ciebie rozumiem.
A co powiesz o reszcie zapodanych przeze mnie okładek?
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pn kwie 26, 2010 19:24 pm
Wawrzyniec pisze:Też nie do końca, gdyż te ostatnie okładki z paniami, które zapodałem to raczej nie są z jakiś tam kiczowatych komedii romantycznych
Oczywiście, pod "słodką" okładką nie musi kryć się słaba muzyka. Jednak niesmak jakiś jest.
A co powiesz o reszcie zapodanych przeze mnie okładek?
Wszystkie z kobietami mi się nie podobają. Malena jeszcze by dała radę, gdyby nie było na niej kobiety.

The Big Blue odpada zupełnie. Tzn. nie jest tak, że mi się całkowicie nie podoba, ale ta ścieżka jest jedną z moich największych porażek i negatywnie odbieram także okładkę. A w przypadku 5-tego elementu mam mieszane odczucia.

-
Adam
- Jan Borysewicz
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 08:36 am przez
Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt kwie 27, 2010 08:35 am
Darowałbyś sobie takie cienizny..

-
Adam
- Jan Borysewicz
cienizna to jest ta Twoja archeologia cała

#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt kwie 27, 2010 08:51 am
ID od biedy ujdzie, ale JAG to typowy okładkowy bubel zrobiony na otpirdul. Pełno jest takich nijakich okładek.
-
Adam
- Jan Borysewicz
już mówiłem że bublem to jest ta Twoja archeologia

a flaga na okładce Jaga miażdży i czcionki też.
#FUCKVINYL
-
Adam
- Jan Borysewicz
#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt kwie 27, 2010 10:47 am
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 12:17 pm przez
Bucholc Krok, łącznie zmieniany 2 razy.