Co ostatnio kupiliście?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Co ostatnio kupiliście?
Bo ja to czekam na okazję... ot taką jak dziś, kiedy Crimson Tide, The Rock, Broken Arrow i Backdraft kupiłem okazyjnie za 70zł. Stan: mint 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
to również moja ulubiona forma zakupów: DUŻO I TANIOGhostek pisze:Bo ja to czekam na okazję... ot taką jak dziś, kiedy Crimson Tide, The Rock, Broken Arrow i Backdraft kupiłem okazyjnie za 70zł. Stan: mint

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Bo tak szczerze... nie chciałoby mi się oddzielnie polować na każdy z tytułów. Jest wiele soundtracków na których nie zależy mi tak mocno i jak się znajduje okazja by wchłonąć to wraz z innymi to biorę. Zazwyczaj są to groszowe sprawy, a same płyty odfoliowane. Nie mam parcia na zdejmowanie tego plastikowego gówna samemu, wiec jak płyta jest w genialnym stanie, ale bez folii to biorę. 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
I Australijczycy też. Miałem tak chyba z dwiema płytami kupionymi, za przeproszeniem, u Edka.Althazan pisze:Niestety to normalne. Jeżeli jest to produkcja europejska, to wytwórnie nie zaprzątają sobie głowy foliowaniem wszystkiego, więc część płyt jest bez folii.
U Japończyków masz czasem "foliowanie" torebkowe.Amerykańskich/japońskich wydań bez folii nie widziałem.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Czy ktoś z was planuje zakupy w SAE? Chciałbym od nich wziąć dwie płyty, z tych za 'grosze' i dołączyć się do zamówienia, jeżeli by była taka możliwość.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Kleo geniusz
choć czekam aż zrobią coś z dźwiękiem ale obawiam się że się nie da i pozostawałby tylko rerec.

#FUCKVINYL
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Gratuluję zakupów
Kleopatrę mam i dźwięk trochę lepszy niż w filmie, więc nie ma co bić piany. Jeśli bedzie remaster na Blu to i z dźwiękiem coś zrobią a płytę ponownie pewnie wyda Lala lub Intrada
Natomiast A.I. sam poszukuję w dobrej cenie (DVD-Audio), ale trzeba sporo szczęścia by trafić i być pewnym że nie jest uszkodzona lub dojdzie bez problemów

Kleopatrę mam i dźwięk trochę lepszy niż w filmie, więc nie ma co bić piany. Jeśli bedzie remaster na Blu to i z dźwiękiem coś zrobią a płytę ponownie pewnie wyda Lala lub Intrada

Natomiast A.I. sam poszukuję w dobrej cenie (DVD-Audio), ale trzeba sporo szczęścia by trafić i być pewnym że nie jest uszkodzona lub dojdzie bez problemów
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale przecież te wszystkie DVD-audio, HDCD i inne to naciągactwo? Coś się zmieniło?kiedyśgrześ pisze:

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
W czasach kaset magnetofonowych każdy zakup płyty CD był postrzegany w kategoriach dziwactwa. To samo tyczyło się kaset VHS vs płyty DVD. A i dzisiaj wielu zamiast iść do kina lub kupić płytę Blu, nadal ogląda nędzne ripy kręcone na seansie w kinie...
Gdybyś Kolego Bucholcu posiadał w Twojej ocenie zbędne takowe wydanie powyższego tytułu, z chęcią Ci ulżę i za nędzną jakąś kwotę odkupię
Gdybyś Kolego Bucholcu posiadał w Twojej ocenie zbędne takowe wydanie powyższego tytułu, z chęcią Ci ulżę i za nędzną jakąś kwotę odkupię

epic fail. Bucholc pisząc takie rzeczy to albo z trollingu, albo dalej słucha wszystkiego na unitrze. no albo nigdy nie słyszał dvd-a na choć średnim sprzęcie... cóż.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
nic się nie zmieniło, inwestycja też żadna, zwykła fanaberiaBucholc Krok pisze:Ale przecież te wszystkie DVD-audio, HDCD i inne to naciągactwo? Coś się zmieniło?kiedyśgrześ pisze:Chyba że to inwestycja, to co innego.

ps. pudełko utrącone u szczytu i znowu nie da się znaleźć zamienika, ehh

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Akurat nie mam, ale jak coś przyuważę to dam znać.Krzysiek pisze:Gdybyś Kolego Bucholcu posiadał w Twojej ocenie zbędne takowe wydanie powyższego tytułu, z chęcią Ci ulżę i za nędzną jakąś kwotę odkupię

Pozostaje kupić drugi egzemplarz.kiedyśgrześ pisze:ps. pudełko utrącone u szczytu i znowu nie da się znaleźć zamienika, ehh