LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

#2101 Post autor: Pawel P. » śr wrz 09, 2020 17:25 pm

Przeczytałem post MV na forum FSM i nie jest tak źle. Te tytuły, o których Adam pisze, że się nie pojawią do końca 2021, a może nawet do 2022... "will not be back in stock until 2021". Czyli Harry Potter powinien być w przyszłym roku, ale nie wiadomo kiedy.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2102 Post autor: Adam » śr wrz 09, 2020 19:43 pm

nie pojawią się do końca 2021 r, czyli najwcześniej w 2022. zresztą to mówi wszystko, skoro od razu uprzedza na taki okres długi czasu do przodu, że mogą nie dać rady.. - "Please don't ask when in 2021. I don't even know if there will be a 2021." A do tego czasu może ich dobić całkowicie koronawirus i zwiną interes. Dlaczego niby nie ma być dodruków takich nośnych tytulow przez tak długo? Tłocznie CD świecą pustkami, to nie winylowy biznes na który w tłoczniach są kolejki. Bo za dodruki trzeba zapłacić - ewidentnie już nie maja kasy na taki wydatek.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#2103 Post autor: Pawel P. » śr wrz 09, 2020 21:33 pm

Możliwe, natomiast ja się sugeruję tym, co napisał, a napisał, że nie pojawią się do 2021. Jasne, że wszystko się może spieprzyć, opóźnić albo pójść z torbami. A to, że nawet nie wie, czy będzie rok 2021, odbieram bardziej jako szczyptkę czarnego humoru, na zasadzie, że może do tego czasu nas wszystkich szlag trafi.

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#2104 Post autor: galljaronim » śr wrz 09, 2020 22:00 pm

Jedna wielka niewiadoma kiedy i co będzie się pojawiać. Dziś na przykład wrócił do sprzedaży Francuski łącznik i Die Hard 30th. Te dwa tytuły są na liście tych, które miały się pojawiać raczej w przyszłym roku. Także bądźmy cierpliwi, bo w sumie nigdy nic nie wiadomo.
Ja czekam na Zabójczą broń. W tamtym roku pisałem do Matta zapytanie w sprawie tego boxu. Wtedy napisał, że wróci do sprzedaży w 2020. Jak widać największy problem jest właśnie z dużymi wydaniami.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2105 Post autor: Adam » śr wrz 09, 2020 22:23 pm

Bo one najwiecej kosztują a cash musisz z góry dać. Widać że nie maja kasy. No i jeszcze pamietajmy że dom jednego z nich poszedł całkowicie z dymem w pożarach LA pare msc temu.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2106 Post autor: Adam » czw paź 01, 2020 19:01 pm

ale szrot :roll:

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#2107 Post autor: MichalP » czw paź 01, 2020 20:05 pm

To tak troche przypomina wczesne lata funkcjonowania Lali - kiedy nie mieli jeszcze wejsc i lapali sie za wydawanie wszystkiego co mogli :lol: Troche to smutne, ale przynajmniej na razie kasa zostanie w portfelu na lepszy czas i kiedys sie po prostu zrobi jakies zbiorcze zamowienie jak juz wydadza cos godnego uwagi.

Awatar użytkownika
Charles
Asystent orkiestratora

#2108 Post autor: Charles » pt paź 16, 2020 15:07 pm

Obrazek
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.

Awatar użytkownika
MichalP

#2109 Post autor: MichalP » wt paź 27, 2020 16:20 pm

U Lali zaczyna sie promo dzisiaj: 18 rocznica ich istnienia, wiec daja 18% od calego zamowienia. Koszt wysylki sie do tego nie wlicza.

No i wznowienie boxu Lethal Weapon i dwa premierowe tytuly: The Boys tez sie nie licza do promocji.

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#2110 Post autor: Pawel P. » śr paź 28, 2020 12:06 pm

MichalP pisze:
wt paź 27, 2020 16:20 pm
U Lali zaczyna sie promo dzisiaj: 18 rocznica ich istnienia, wiec daja 18% od calego zamowienia. Koszt wysylki sie do tego nie wlicza.

No i wznowienie boxu Lethal Weapon i dwa premierowe tytuly: The Boys tez sie nie licza do promocji.
Oczywiście, że się liczą.

THIS SPECIAL APPLIES TO IN-STOCK ITEMS ONLY (NOTE: This INCLUDES our THE BOYS SEASON 1, THE BOYS SEASON 2, and the return of our LETHAL WEAPON 8-CD BOX SET (ONLY 500 UNITS LEFT), all of which are scheduled to begin shipping out on 11/9/20).

Na dniach kupuję Leathal Weapon, na które od dawna ostrzę sobie zęby - koszt wysyłki do PL wynosi 25 dolców, więc całość po zniżce 18% z wysyłką wyniesie $123.88

Awatar użytkownika
MichalP

#2111 Post autor: MichalP » śr paź 28, 2020 14:35 pm

Widzisz mama mowila, zeby nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :roll: . Dali to w nawias, przelecialem tylko wzrokiem po tytulach i zalozylem, ze skoro to wypunktowuja, to znaczy, ze promo na to nie ma. Wiele razy tak robili wczesniej. Ale tym razem dali to w nawias zeby powiedziec, ze promo tez jest. Troche bez sensu z ich strony. Ale super dla kupujacych.

Awatar użytkownika
MichalP

#2112 Post autor: MichalP » śr paź 28, 2020 14:55 pm

No ja to sie pokusilem w tej promocji na uzuplenienie kolekcji o tytuly, na ktore sie nie zalapalem jak byla ta wielka wyprzedaz u Lali. Spoznilem sie o kilka tygodni wtedy. Die Hard 3CD, Minority Report i Karate Kid 2 z nowszych rzeczy. Zadnego Karate Kida nie mam jeszcze w kolekcji - a ten akurat mi bardziej podchodzi niz jedynka ze wzgledu na male smaczki japonskie w instrumentacji.

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#2113 Post autor: galljaronim » śr paź 28, 2020 19:45 pm

Ja również zgarnąłem Lethal Weapon, na które z niecierpliwością czekałem. Fajnie, że pojawienie się tego wydania zbiegło się z tą promocją. Jak dobrze zrozumiałem, to wysyłka dopiero od 9 listopada. Mam nadzieję, do Świąt dojdzie.

Awatar użytkownika
MichalP

#2114 Post autor: MichalP » pt lis 13, 2020 19:52 pm

No i paczka przyszla - juz myslalem, ze bedzie rekord, ale celnicy przetrzymali ja przez 3 dni, potem trafilo sie swieto 11 Listopada, wiec calkowity czas przesylu zamknal sie w 8 dniach. Gdyby nie to, to bylyby tylko 4 dni. W dobie Covidu to i tak dobry wynik. Przynajmniej poczta w LA dobrze dziala. Ja tylko nie wiem jak Lala jest w stanie wepchnac te plyty razem z folia babelkowa do koperty - musialem koperte zupelnie rozwalic, zeby wyciagnac ta wielka bule folii z plytami w srodku. Pudelka w super stanie, plyty tez, przednia okladka z Minority Report ma jakies skazy z druku, wyglada jakby ktos wydrapal farbe, ale papier jest gladki, wiec to juz musialo sie stac w drukarni.

Jestem pod wrazenie Die Hard 3CD: dzwiek jest brzytwa, szczegolnie cichsze momenty robia wrazenie, gdzie kazdy instrument slychac teraz bardzo wyraznie - w starym wydaniu czasami brzmialy jak skompresowany mp3. Grubasna wkladka, ponad 30 stron. Minority Report, wiem ,ze ludzie mowia ze za duzo tam undersocru - ale akurat ten underscore mi sie podoba - fajny klimat i wplecione czastkowe tematy od czasu do czasu + instrumentacja, troche nietypowa dla Williamsa i wszystkie kawalki akcji teraz w pelnych wersjach. Fakt, ze razem do kupy 5 plyt takiego grania (Minority Report + Die Hard) moze wymeczyc :D , ale kilka razy do roku lubie sobie wrocic do takiej muzyki. Generalnie Die Hardy jak mam faze moge sobie przesluchac od deski do deski wszystkie albumy na przestrzeni kilku dni 8) .

Karate Kid 2 to nie do konca to co sie spodziewalem - bardziej nostalgia, ale przyjemnie sie tego slucha i mozna sie zrelaksowac troche w niedzielny poranek. I jak dla mnie to najlepsza muzyczna odslona z calej serii. Powtorka tematyczna z pierwszej czesci, wieksza orkiestra i japonskie klimaty z zajefajnym The Storm.

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#2115 Post autor: galljaronim » sob lis 14, 2020 12:37 pm

MichalP pisze:No i paczka przyszla - juz myslalem, ze bedzie rekord, ale celnicy przetrzymali ja przez 3 dni, potem trafilo sie swieto 11 Listopada, wiec calkowity czas przesylu zamknal sie w 8 dniach. Gdyby nie to, to bylyby tylko 4 dni.
Sprowadzałeś to do Polski czy do Kanady?

ODPOWIEDZ