Poledouris - The Legend of...

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#211 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 06, 2009 21:21 pm

Althazan pisze:Jednym słowem - 27 październik to dobry dzień dla naszych portfeli... :)
Zobaczymy co wyda Intrada. :) Opublikowali już drugą próbkę z jednej ścieżki. Moim zdaniem szykuje się ciekawa pozycja.
Zamawiam od razu. To nie ostatnie Varese, lepiej nie zostać z ręką w... wiadomo czym... ;)
Ja się wstrzymam. Zobaczę jak będzie wyglądać sytuacja za tydzień.
O! Fajna okładka Jerry'ego.
Hm.. nie lubię takich połączeń. Wolę sposób Intrady czy FSM.
Jest już też na SAE - 3 centy taniej :)
Na SAE trochę poleży. Przynajmniej do czasu aż przestanie być pre-order. Jednej płyty się nie opłaci.. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#212 Post autor: Althazan » śr paź 07, 2009 21:17 pm

Bucholc Krok pisze:Ja się wstrzymam. Zobaczę jak będzie wyglądać sytuacja za tydzień.
Mały update: La La Land sprzedała już ponad 2000szt. (w 24h) - nie wiem, czy za tydzień jeszcze będzie co oglądać...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#213 Post autor: Bucholc Krok » czw paź 08, 2009 07:38 am

Ale co to znaczy, że sprzedała? Sprzedała większość indywidualnym, czy sklepom takim jak SAE (i w jakim stosunku?)? Kritzerland zazwyczaj sprzedaje swoje płyty na długo przed ich wyjściem, a później (gdy są już rozprowadzone) i tak można je dostać w SAE (nawet te lepsze tytuły). Oczywiście teraz może być inaczej, ale moim zdaniem do wtorku poleży.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#214 Post autor: Althazan » czw paź 08, 2009 10:16 am

Bucholc Krok pisze:Ale co to znaczy, że sprzedała?
Nie no, wiadomo, że sprzedała ogółem, czyli wszystkim, SAE też. Do wtorku wytrzyma, choć sprzedaż jest naprawdę szybka... Porównywalna do "Baby" Goldsmitha - tam też 2000 poszło w 24h, tyle że tylko tyle na początku wytłoczyli. Zanim wytłoczyli kolejny 1000 - ceny na eBayu doszły do $130... A teraz? Można je kupić za niewiele ponad cenę początkową :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#215 Post autor: Bucholc Krok » czw paź 08, 2009 11:26 am

Althazan pisze: Nie no, wiadomo, że sprzedała ogółem, czyli wszystkim, SAE też. Do wtorku wytrzyma, choć sprzedaż jest naprawdę szybka...
No, pierwsze wydanie też w jakiś sposób przyśpiesza sprzedaż. :) Pewnie czytałeś na forum Intrady, że ludzie są zdezorientowani wysypem płyt i nawet jeden gościu chciał skasować wcześniejsze zamówienie w Varese. :D
Porównywalna do "Baby" Goldsmitha - tam też 2000 poszło w 24h, tyle że tylko tyle na początku wytłoczyli. Zanim wytłoczyli kolejny 1000 - ceny na eBayu doszły do $130...
Coś tak kojarzę, że Baby jakoś dłużej leżała. Choć mogłem przeoczyć ten okres między tłoczeniami. Zresztą, taki na przykład Chato's Land leżał ponad miesiąc. Pamiętam, że zamówiłem już jakiś czas po wyjściu, zanim płyta do mnie doszła to minęły ze 2-3 tygodnie, a jeszcze później ją widziałem. Teraz Fielding schodzi na pniu. :)
A teraz? Można je kupić za niewiele ponad cenę początkową :)
Nówki w folii?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#216 Post autor: Althazan » czw paź 08, 2009 13:40 pm

Bucholc Krok pisze:Nówki w folii?
Tak.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#217 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 13, 2009 07:15 am

No i znowu Horner w Intradzie.. Trochę to jest już męczące. ;) Jak nie Goldsmith to Horner. Niedługo wypsztykają się ze wszystkich tytułów i co wtedy będą wydawać? :D Swoją drogą długo ten Horner leży jak na pierwsze wydanie. Nawet limitu jeszcze nie ma :) A próbki (obu płyt, zresztą) całkiem, całkiem..

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#218 Post autor: Mystery » wt paź 13, 2009 08:41 am

Ktoś tam w Intradzie musi lubić Hornera, to już bodajże 6 jego soundtrack w tym roku.

Teraz czekam na "I Love You to Death" :) Utwór 4 z bootlega to jedna z najładniejszych hornerowskich melodii, dobrze byłoby go usłyszeń w porządnej jakości.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#219 Post autor: Althazan » wt paź 13, 2009 08:55 am

Ja się cieszę. Hornera nigdy nie za dużo... :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#220 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 13, 2009 10:07 am

Mystery Man pisze:Ktoś tam w Intradzie musi lubić Hornera, to już bodajże 6 jego soundtrack w tym roku.
4-ty chyba. Swoją drogą jak na premierowe wydanie 1500 sztuk to trochę mało. Ale lepiej 1500 niż nic. :)
Teraz czekam na "I Love You to Death" :) Utwór 4 z bootlega to jedna z najładniejszych hornerowskich melodii, dobrze byłoby go usłyszeń w porządnej jakości.
Idę o zakład, że jeszcze w tym roku będzie. ;) Jeśli nie ten tytuł to jakiś inny Horner.
Althazan pisze:Ja się cieszę. Hornera nigdy nie za dużo... :)
Ja też się cieszę, ale inni kompozytorzy czekają w kolejce. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#221 Post autor: Mystery » wt paź 13, 2009 10:16 am

Bucholc Krok pisze:4-ty chyba. Swoją drogą jak na premierowe wydanie 1500 sztuk to trochę mało. Ale lepiej 1500 niż nic. :)
STAR TREK II: THE WRATH OF KHAN
JOURNEY OF NATTY GANN
HONEY, I SHRUNK THE KIDS
SOMETHING WICKED THIS WAY COMES
JACK THE BEAR
HOUSE OF CARDS

Czyli 6 :) (choć nie jestem przekonany czy "Jack Niedźwiadek" nie ukazał się wcześniej)

Bucholc Krok pisze:Idę o zakład, że jeszcze w tym roku będzie. ;) Jeśli nie ten tytuł to jakiś inny Horner
Kilka prac jeszcze zostało, chociażby Jade, My Heroes Have Always Been Cowboys czy też Uncommon Valor, a jak już się wyczerpią, zawsze mogą wydać rozszerzonego Star Treka III :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#222 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 13, 2009 10:30 am

Mystery Man pisze: STAR TREK II: THE WRATH OF KHAN
To nie Intrada, tylko FSM.
Czyli 6 :) (choć nie jestem przekonany czy "Jack Niedźwiadek" nie ukazał się wcześniej)
Ta płyta to prehistoria. :) 5 lat ma spokojnie.
BTW: jaki ona miała limit?

Kilka prac jeszcze zostało, chociażby Jade, My Heroes Have Always Been Cowboys czy też Uncommon Valor, a jak już się wyczerpią, zawsze mogą wydać rozszerzonego Star Treka III :)
Rozłoży się między Intradą i FSM. :) Może Varese się dorzuci, choć oni mało tego Hornera w klubie wydali.
BTW: Z Varese tym razem się pośpieszyli (przestraszyli się, że ludzie będą kasować zamówienia przy takim wysypie? :D ) i już do nas 10-tego wysyłali paczki. Jak nie będzie cła to jest szansa, że Dzieciaki.. dojdą w tym tygodniu. :)

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#223 Post autor: Wurger » wt paź 13, 2009 14:53 pm

Nowy Horner z Intrady dlugo nie polezał :D Udalo mi sie kupic w ostatniej chwili :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#224 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 13, 2009 15:25 pm

Jeszcze SAE ma, ale już w limicie (no i Chris za 23 Euro :D Pewnie tylko do czasu aż się sprzeda w sklepach po normalnej cenie.). Ciekawe czy Intrada miała limit. Sprawdzałem jakieś 3 godziny temu i płyta była w normalnej sprzedaży.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#225 Post autor: Althazan » wt paź 13, 2009 20:08 pm

Bucholc Krok pisze:
Idę o zakład, że jeszcze w tym roku będzie. ;) Jeśli nie ten tytuł to jakiś inny Horner.
Będzie na pewno. Douglass Fake to nawet przecież potwierdził :)
Mystery Man pisze:JACK THE BEAR
(choć nie jestem przekonany czy "Jack Niedźwiadek" nie ukazał się wcześniej)
"Jack The Bear" to INTRADA SPECIAL COLLECTION VOLUME 3 z 2001 roku (więc ma już 8 lat! :)), wydana w 1500 egzemplarzach (choć nie ma liczby na tylnej wkładce). Ale leżała długo, więc można było się pomylić... Teraz - jak już się sprzedała - chodzi powyżej $50 (czasem nawet powyżej $100)...
Bucholc Krok pisze:Jeszcze SAE ma, ale już w limicie (no i Chris za 23 Euro :D Pewnie tylko do czasu aż się sprzeda w sklepach po normalnej cenie.). Ciekawe czy Intrada miała limit. Sprawdzałem jakieś 3 godziny temu i płyta była w normalnej sprzedaży.
No i po nowym Hornerze (teraz jeszcze jest "za rogiem u Chrisa"). Teraz to chyba drogi będzie. Jak na premierę mogli dać chociaż 2000 sztuk...
A limitu nie było, a końcówka wyprzedała się w piorunującym tempie. Sprawdzałem koło 14 - była jeszcze normalnie w Intradzie i SAE. O 14:45 - już nie było ani w Intradzie, ani w SAE...

ODPOWIEDZ