Poledouris - The Legend of...

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#181 Post autor: Althazan » czw paź 01, 2009 19:53 pm

Bucholc Krok pisze:Właśnie.. a jaka była cena tego Il Sole Nero?
Super droga nie była - jakieś 40zł o ile dobrze pamiętam. Ale jakby kosztowała 80zł to też bym kupił... :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#182 Post autor: Bucholc Krok » czw paź 01, 2009 20:33 pm

Althazan pisze:Super droga nie była - jakieś 40zł o ile dobrze pamiętam.
To nawet.. ale nowa?
Ale jakby kosztowała 80zł to też bym kupił... :)
Aż taka dobra? Ciekawe.. rozejrzę się. Jeśli jeszcze gdzieś jest do dostania.. :)
BTW: w którym sklepie kupiłeś Świadectwo? Widzę, że na Allegro jest za 20zł, ale może mają gdzieś taniej. :D Właściwe jak ona została wydana? Na SC jest taka informacja 'Digipack. Includes 30-page full color booklet. Packaged in a hardcover book. ', czyli coś takiego jak El Cid, czy bardziej Blade Runner Trilogy? A może jeszcze inaczej - płyta osobno, ksiązeczka osobno i razem 'zawinięte' w tekturę?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#183 Post autor: Althazan » czw paź 01, 2009 22:08 pm

Tak, "Il Sole Nero" kupiłem nową, oczywiście - jak tylko została wydana. Jestem wielkim fanem Kilara, więc kupiłbym każdą nową płytę z jego muzyką. Tłoczoną, bo parę lat temu wydano "Königa" na CDR - legalnie. Takie wydania mnie nie interesują.
"Il Sole Nero" jest do dostania. Nakład już wyczerpany, ale jak się poszuka to można kupić. Jest to wydanie kartonikowe (nie ma innego), więc i 40zł za kartonik z CD trwającym kilkanaście minut to tak całkiem mało nie jest...
Świadectwo mam z giganta. Właściwie to książka w twardej okładce z dołączonym na przedostatniej stronie CD, więc ani jak Blade Runner, ani jak El Cid. Warto, bo muzyka dobra i tekst ciekawy.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#184 Post autor: Bucholc Krok » czw paź 01, 2009 22:40 pm

Althazan pisze:Tak, "Il Sole Nero" kupiłem nową, oczywiście - jak tylko została wydana. Jestem wielkim fanem Kilara, więc kupiłbym każdą nową płytę z jego muzyką. Tłoczoną, bo parę lat temu wydano "Königa" na CDR - legalnie. Takie wydania mnie nie interesują.
A kogo normalnego interesują? ;):)
"Il Sole Nero" jest do dostania. Nakład już wyczerpany, ale jak się poszuka to można kupić.
Trochę to irytujące, że płyty wydanej bez limitu 2 lata temu nie można już normalnie kupić. :?
Jest to wydanie kartonikowe (nie ma innego), więc i 40zł za kartonik z CD trwającym kilkanaście minut to tak całkiem mało nie jest...
Kartonik :?: :o Nic tak nie rysuje płyty jak kartonik. To jest jakaś edycja budżetowa? Przecież CAM wydaje (chyba większość płyt) w normalnych pudełkach? Partacze :!:
Świadectwo mam z giganta. Właściwie to książka w twardej okładce z dołączonym na przedostatniej stronie CD,
Tylko nie pisz, że CD jest w papierowej kopercie albo przyklejone gumą na golca....
więc ani jak Blade Runner, ani jak El Cid. Warto, bo muzyka dobra i tekst ciekawy.
No i to mnie też wnerwia... Wydają w jakichś dziwacznych rozmiarów pudełkach i później można to tylko w szufladzie trzymać.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#185 Post autor: Althazan » pt paź 02, 2009 09:37 am

Bucholc Krok pisze:Trochę to irytujące, że płyty wydanej bez limitu 2 lata temu nie można już normalnie kupić. :?
Czasem po prostu wystarczy być na bieżąco. Co innego "nowi" kolekcjonerzy - tym to nie zazdroszczę... Zebrać te wszystkie stare limity - to dopiero wyzwanie ;) Ale w końcu można mieć cel w życiu... ;)
Kartonik :?: :o Nic tak nie rysuje płyty jak kartonik. To jest jakaś edycja budżetowa? Przecież CAM wydaje (chyba większość płyt) w normalnych pudełkach? Partacze :!:
Podejrzewam, że związane było to kosztami produkcji i przewidywaną sprzedażą... Ja też takich nie lubię, ale jak nie ma innego wyjścia...
Tylko nie pisz, że CD jest w papierowej kopercie albo przyklejone gumą na golca....
Nie, wydane jest bardzo ładnie, na przedostatniej stronie jest plastikowa wkładka, taka jak w digipakach - płyta jest chroniona bardzo dobrze. Oby więcej takich ładnych wydań w tak ślicznej formie. Jest minimalnie inny rozmiar zewnętrzny, ale nieznacznie - nie wystaje na półce tak bardzo... :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#186 Post autor: Bucholc Krok » pt paź 02, 2009 10:24 am

Althazan pisze: Czasem po prostu wystarczy być na bieżąco.
Często jednak nie wystarczy.. :)
Co innego "nowi" kolekcjonerzy - tym to nie zazdroszczę... Zebrać te wszystkie stare limity - to dopiero wyzwanie ;)
Kwestia pieniędzy, jak zwykle. :) Dwa ostatnie przykłady:
http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=213
http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=4476

Można dostać nówki w folii? Można! :D
Ale w końcu można mieć cel w życiu... ;)
No bo jak się już wszystko zbierze to co pozostaje? Skok z mostu. ;)
Podejrzewam, że związane było to kosztami produkcji i przewidywaną sprzedażą... Ja też takich nie lubię, ale jak nie ma innego wyjścia...
Mogli wydac normalnie (w zwykłym pudełku) i ogłosić, że edycja jest limitowana. Niektórych tylko limity przyciągają. ;)
Jest minimalnie inny rozmiar zewnętrzny, ale nieznacznie - nie wystaje na półce tak bardzo... :)
Jeśli ktoś trzyma na półce to mu nie przeszkadza, ale jak ktoś ma stojaki to już może się nie zmieścić..

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#187 Post autor: Bucholc Krok » pt paź 02, 2009 11:38 am

Althazan pisze:
Bucholc pisze:Kartonik :?: :o Nic tak nie rysuje płyty jak kartonik. To jest jakaś edycja budżetowa? Przecież CAM wydaje (chyba większość płyt) w normalnych pudełkach? Partacze :!:
Podejrzewam, że związane było to kosztami produkcji i przewidywaną sprzedażą...
Znalazłem tę ścieżkę w jednym sklepie. Z opisu wynika, że nie jest to zwykły kartonik, jaki sobie wyobraziłem, tylko okładka z podstawką, w jakich wydaje płyty MovieScore Media. Czyli tak źle nie jest. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#188 Post autor: Althazan » pt paź 02, 2009 17:15 pm

Bucholc Krok pisze:Kwestia pieniędzy, jak zwykle. :) Dwa ostatnie przykłady:
http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=213
http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=4476

Można dostać nówki w folii? Można! :D
Te tytuły chodzą mniej więcej po 1/3 tych cen (także nówki w folii). Ale to trzeba być cierpliwym i szukać, szperać i codziennie sprawdzać... Sam nie tak dawno kupiłem Bandolero. Co prawda nie nówka w folii, ale - nówka, bez folii ;) Duuuuuuuuużo taniej, a muzyka cieszy nie mniej... ;)
Znalazłem tę ścieżkę w jednym sklepie. Z opisu wynika, że nie jest to zwykły kartonik, jaki sobie wyobraziłem, tylko okładka z podstawką, w jakich wydaje płyty MovieScore Media. Czyli tak źle nie jest.
Gwarantuję Ci, że jak kupisz- przyjdzie Ci kartonik. Już prostowałem kilka opisów w sklepach, mając nadzieję, że wyszła druga edycja w czymś innym niż kartonik. NIE WYSZŁA.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#189 Post autor: Bucholc Krok » pt paź 02, 2009 19:53 pm

A już się ucieszyłem.. 40zł za kartonik, jak te dołączane do gazet, to jednak dużo..
BTW: Czy Twój polski Pan Tadeusz ma hologram na pudełku, czy na okładce? Chyba tylko u nas jest taka moda, że niektóre płyty mają hologramy na okładkach?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#190 Post autor: Althazan » pt paź 02, 2009 21:28 pm

Bucholc Krok pisze:BTW: Czy Twój polski Pan Tadeusz ma hologram na pudełku, czy na okładce? Chyba tylko u nas jest taka moda, że niektóre płyty mają hologramy na okładkach?
Wydaje mi się, że na pudełku. Taki na okładce to barbarzyństwo!

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#191 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 03, 2009 08:56 am

Na SC ktoś wrzucił okładkę, na której jest hologram i pomyślałem, że wszystkie tak mają. :) Czy to Ty wrzuciłeś fotkę japońskiego wydania? Jeśli tak to z obi, czy bez?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#192 Post autor: Koper » sob paź 03, 2009 12:04 pm

Bucholc Krok pisze:BTW: Czy Twój polski Pan Tadeusz ma hologram na pudełku, czy na okładce? Chyba tylko u nas jest taka moda, że niektóre płyty mają hologramy na okładkach?
A mój też ma na okładce. Taka polska moda chyba :(

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#193 Post autor: Althazan » sob paź 03, 2009 12:59 pm

Bucholc Krok pisze:Na SC ktoś wrzucił okładkę, na której jest hologram i pomyślałem, że wszystkie tak mają. :) Czy to Ty wrzuciłeś fotkę japońskiego wydania? Jeśli tak to z obi, czy bez?
A to pewnie Adam z soundtracks.pl wrzucił. Ja nie dodaję tam okładek, bo nie mam skanera... ;)
A z tymi hologramami na okładkach to faktycznie dziadostwo. Nigdzie tego nie widziałem, tylko u nas...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#194 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 03, 2009 13:01 pm

Koper pisze:A mój też ma na okładce. Taka polska moda chyba :(
No i tego właśnie się boję, że gdy zamówię w internecie, to coś takiego mi przyślą. Wystarczą mi hologramy na Ostatnim Mohikaninie (z przodu) i (jak teraz dokładnie przejrzałem polskie ścieżki) Janosiku (z tyłu). :? Choć, jak widać, to kwestia egzemplarza, a nie wszystkich płyt. Ciekawe..

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#195 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 03, 2009 13:14 pm

Althazan pisze: A to pewnie Adam z soundtracks.pl wrzucił.
Tę okładkę wrzucił jakiś Jakub.
Ja nie dodaję tam okładek, bo nie mam skanera... ;)
A mógłbyś przy okazji, gdy będziesz robił fotki płyt na sprzedaż, strzelić fotki (przód i tył) japońskiego Pana Tadeusza z obi? :)
A z tymi hologramami na okładkach to faktycznie dziadostwo. Nigdzie tego nie widziałem, tylko u nas...
Włosi (partacze, którzy nie potrafią płyt wydawać) też je przyklejają, ale jeszcze nigdy nie trafiłem, żeby była na okładce..

ODPOWIEDZ