LA-LA LAND 12-04-2011: MoH BOX 8CD / FIRST KNIGHT 2CD

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
bladerunner

Re: MEDAL OF HONOR - LIMITED BOX 8CD - LA LA LAND - marzec 2

#166 Post autor: bladerunner » śr mar 23, 2011 23:22 pm

muaddib_dw pisze:A wiesz co ona robi gdy ty siedzisz w domu i słuchasz muzy 8)
Muaddib jaki wiracha :shock: .

Tak wracając do tematu mnie MoH nie interesuje bo to jak mawiał nasz forumowy Buc :P T.R , ściany dźwięku :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#167 Post autor: Mystery » czw mar 24, 2011 13:11 pm

ściany dźwięku :)
Tylko, że te ściany tworzą istne muzyczne sanktuarium 8)
Zresztą podaj lepiej jakiś przykład (utwór) owej ściany dźwięku, bo za bardzo nie wiem o co Ci chodzi.

bladerunner

#168 Post autor: bladerunner » czw mar 24, 2011 16:00 pm

Mystery Man pisze:
ściany dźwięku :)
Tylko, że te ściany tworzą istne muzyczne sanktuarium 8)
Zresztą podaj lepiej jakiś przykład (utwór) owej ściany dźwięku, bo za bardzo nie wiem o co Ci chodzi.
Myster połowa Mohów jest ciężkich do przejścia :) .
Np pierwszy Medal Of Honor mimo kilku fajniejszych utworów jak Main Title, Panzer Attack i świetnej wyuzdanej końcówki trudny do przejścia. Brakuje mi jakieś różnordoności tematycznej, którą ja osobiście cenię sobie bardziej niż aspekty techniczne( pewnie dlatego jeszcze słucham HGW). Oczywiście dobór środków przy stworzeniu utworu jest bardzo ważny, kompozytorzy, którzy próbują napisać coś na orkiestrę z góry punktują u naszych recenzentów ( Kopra np ), którego zachowanie momentami przypomina mi Klemensena.
I właśnie to z góry mi przeszkadza.
Brakuje mi w muzyce filmowej takich słodyczy orkiestracyjno- tematycznych jak hmm.. dajmy na to Mroczne Widmo J.W. Temat, za Tematem, Mocny fajny Temat za kolejnym mocnym dobrym Tematem, w dodatku większość z nich świetnie rozpisana na instrumenty, genialne brzmienie. Ja tego raczej w większości Mohów ja nie słyszę. Czy ja tak naprawdę wiele wymagam ?

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#169 Post autor: Arthur » czw mar 24, 2011 16:14 pm

Twoja wymagania ograniczają się do napisania na krążku literek:Harry Gregson-Williams :D
Pierwsze 4 medale są wspaniałe w grze, reszty nie słuchałem.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

bladerunner

#170 Post autor: bladerunner » czw mar 24, 2011 16:16 pm

czoug pisze:Twoja wymagania ograniczają się do napisania na krążku literek:Harry Gregson-Williams :D
Pierwsze 4 medale są wspaniałe w grze, reszty nie słuchałem.

No właśnie nie o tym nie mówię :( , nie wiem jak się sprawują w grze pewnie dobrze, mówię o płytkach :(

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#171 Post autor: Ghostek » czw mar 24, 2011 16:28 pm

Bladu, jak powiesz, że Metal Gear Solid Gregsona jest lepsze kompozycyjnie od MoHów (jeżeli chodzi o muzykę na płycie), to będzie MEGA FAIL :D
Obrazek

bladerunner

#172 Post autor: bladerunner » czw mar 24, 2011 16:32 pm

Tomasz Goska pisze:Bladu, jak powiesz, że Metal Gear Solid Gregsona jest lepsze kompozycyjnie od MoHów (jeżeli chodzi o muzykę na płycie), to będzie MEGA FAIL :D
2 i 3 nie, 4 już tak i to zdecydowanie 8)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#173 Post autor: Ghostek » czw mar 24, 2011 16:33 pm

MEGA FAIL
Obrazek

bladerunner

#174 Post autor: bladerunner » czw mar 24, 2011 16:38 pm

Tomasz Goska pisze:MEGA FAIL
To samo mógłbym powiedzieć o twoim pizdrzeniu się do Tylera :P.
Swoją drogą Tyler o pisaniu takiej muzyce akcji jaką zaprezentował Giacchino w Mohach to może pomarzyć :)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#175 Post autor: Ghostek » czw mar 24, 2011 16:40 pm

bladerunner pisze: Swoją drogą Tyler o pisaniu takiej muzyce akcji jaką zaprezentował Giacchino w Mohach to może pomarzyć :)
Tu się zgadzam.
To, że podoba mi się jakaś ścieżka Tylera nie znaczy, że go wielbię, czy cóś. Odrobinę dystansu, proszę. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#176 Post autor: Mystery » czw mar 24, 2011 16:49 pm

MEGA FAIL :mrgreen:

No już nie offtopić :wink:

No to teraz to już w ogóle zgłupiałem, bo muzyka w Moh'ach opiera się tylko i wyłącznie na tematach i w głównej mierze na ich aranżacjach, gdzie podobnie jak w Lost poszczególne melodie akcentują niemal każdy utwór. Każda część ma swój przewodni motyw i wiele pomniejszych, lirycznych, bądź też akcji, których w związku ze słabą znajomością gier ciężko mi niestety przyporządkować. Ale weźmy np Airborne'a, nowy motyw przewodni, każda operacja ma tu swoją melodię, plus dochodzi temat serii, no i owe aranżacje. W sumie zamiast tego posta mogłem po prostu dać ten kawałek, gdzie słyszymy tematy Moha i Airborna, a jakiejkolwiek ścianie mowy być nie może:

http://www.youtube.com/watch?v=XRb5vC7iAD8

(ach te smyki)

Turek

#177 Post autor: Turek » czw mar 24, 2011 19:35 pm

Problem co do Blada jest taki:

MoHa nie napisał Harry GW.

Gdyby to była jego muza, bladu stwierdziłby że to dzieło życia, masterpiece, cudo i ogólnie orgazm. A że napisał Majkel to już ocena o 1.5 w dół. Taka prawda.

bladerunner

#178 Post autor: bladerunner » czw mar 24, 2011 19:48 pm

Turek pisze:Problem co do Blada jest taki:

MoHa nie napisał Harry GW.

Gdyby to była jego muza, bladu stwierdziłby że to dzieło życia, masterpiece, cudo i ogólnie orgazm. A że napisał Majkel to już ocena o 1.5 w dół. Taka prawda.
Nie prawda, potrafię w miarę obiektywnie ocenić score w mojej opinii

Fanboj podziwia coś bez zdrowego rozsądku, bez próby zagłebienia się w gatunek, poznania go od podszewki :P. A ja co ? Wiele scorów anglika wręcz zmieszałem z błotem :) , więc to nie jest tak, że napis HGW na okładce to od razu z Marszu + 1.5 pointsa do szacunku :P.

Po prostu uważam, ze tkwi w nim sporyyy potencjał i że jak chce, to potrafi nawet lepiej niż Morricone, Williams, Goldsmith czy Giacchino. A to, że często mocno obniża loty, no cóż..

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#179 Post autor: DanielosVK » czw mar 24, 2011 19:55 pm

że jak chce, to potrafi nawet lepiej niż Morricone, Williams, Goldsmith czy Giacchino.
No, to kiedy mu się wreszcie zachce? Kiedyś musi być ten pierwszy raz.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#180 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 24, 2011 20:00 pm

bladerunner pisze:Po prostu uważam, ze tkwi w nim sporyyy potencjał i że jak chce, to potrafi nawet lepiej niż Morricone, Williams, Goldsmith czy Giacchino. A to, że często mocno obniża loty, no cóż..
A kto jest tym genialnym leniem? Coś nie mogę znaleźć jego nazwiska w poście.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ