Mefisto pisze:Kapci nie zgubiłem, na kolana nie padam, a i zdecydowanie za często WTF? można w tej kompozycji zaliczyć (serio, co z tymi chórami w Pogoni? toż to kicz nad kicze!).
Ach, ten chór znienacka wpadający w połowie utworu jest niesamowity. Mi się to strasznie podoba.
Ale zastrzeżenia mam do samych nagrań. Coś mi w nich brakuje - oddechu, ciepła czy jak tam zwał. Brzmi to właśnie tak plastikowo. Zwłaszcza, że sięgam po Presinery sprzed 15-20 lat (np. Fariytale) nagrane w studiach Polskiego Radia (na starszym sprzęcie i bez takiej możliwości obróbki cyfrowej jaka istnieje obecnie). Mogę usłyszeć praktycznie każdy z instrument z osobna.
A to nagrywane przez prawie tych samych ludzi obecnie jest takie miałkie. Instrumenty zlewają się momentami w taką sieczkę. Słychać, że producenci serialu mocno ograniczyli budżet, jeśli chodzi o muzykę. Może założyli, że skoro to tylko TV, to po co się wysilać? 70% potencjalnych widzów ma głośniki w odbiornikach pierdzawkowe, to wystarczy rzucić im pokiereszowanego smyczka i nic więcej. I tak są głusi jak pień.
Ale pomimo tych ograniczeń, może odnaleźć perełki takie jak "Polonez".
Z drugiej strony nie oczekujmy, po młodym Bartoszu Ch., że od razu będzie Kilarem czy Kaczmarkiem. Wierzę, że Bartosz będzie z pokorą dalej rozwijał swój talent, aby w końcu zostać Kilarem XXI wieku.