Jak dla mnie mocne 4, może 4,5 (fragmentamibladerunner pisze:Jakoś tak niezbyt śmiało wyraziłeś swoją opinię, jest to muzyka, która wpisuje się w kanony polskiej muzyki filmowej? można ją postawić obok Bandyty, Tadeusza, Ogniem i Mieczem?Czy jednak Adama trochę poniosło?
BARTOSZ CHAJDECKI - CZAS HONORU (26.11.2010 - Polskie Radio)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Kanonem nie będzie.
Za mało to oryginalne, zżyna z wszystkiego się da, od Lorenca po Zimmera (nawet dramatyzm a la Poledouris słyszałem), a wykonanie niestety najlepsze nie jest (słychać, że orkiestra była skromna, tu i ówdzie trza było wspomóc synthami). Jednak świetnie się tego słucha, ma to w sobie coś i nawet może lekko naciągane 4 mógłbym dać. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Łukasz Waligórski
- Początkujący orkiestrator
- Kontakt:
Słuchałem tej audycji i fragmentów tej muzyki. Dzieło pompatyczne, wyniosłe i górnolotne. Chajdecki do pięt nie urasta Kurylewiczowi i Kazanieckiemu. Choć jak na ostatnie polskie produkcje TV, to jest to wydarzenie. Ale porównując to z "Domem" czy z "Polskimi drogami", to wypada już blado.Łukasz Waligórski pisze:Dzisiaj o 16 Magda Miśka będzie rozmawiała w RMF Classic z Bartoszem Chajdeckim i Michałem Woźniakiem...
- Łukasz Waligórski
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Gdzieś Ty tam tego Dark Knighta wyczaił w 'Ucieczce'? Ja tam z kolei Poledourisa słyszę.
Zimmera to słychać w ostatnim utworze, a 'Pogoń' to zerżnięty Lorenc. W każdym razie zbyt oryginalne to nie jest.
Ale płytka fajna i czwóreczkę chyba bym gotów dać za świetną słuchalność.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Łukasz Waligórski
- Kontakt:
Nawet Amerykanom się podoba:
http://www.runmovies.eu/index.php?optio ... &Itemid=96
http://www.runmovies.eu/index.php?optio ... &Itemid=96
- Łukasz Waligórski
- Kontakt: